Filmfreak: DVD releases in maart 2007

DVD releases in maart van Filmfreak

Wonderfull night in Split

Synopsis:
Op oudejaarsavond verlaat een veteraan een oorlogsweduwe en haar getraumatiseerde zoontje om een grote slag te slaan als drugshandelaar, terwijl een jong heroïnehoertje uit een welgestelde familie koortsachtig geld bij elkaar probeert te smokkelen. Een paar dronken Amerikaanse soldaten is op zoek naar vertier en verstoort de rust in de donkere en verlaten middeleeuwse steegjes van Split. In een heel andere roes bevindt zich een jong stelletje dat de eerste én laatste oudejaarsavond graag ongestoord samen wil vieren...

Terwijl op het historische marktplein van Split het publiek gespannen wacht op een feestelijk eindejaarsconcert en spectaculair vuurwerk, worden de levens van deze perso-nages onherroepelijk met elkaar verweven door de liefde, waanzin, een moord en een zelfmoord. In het zwakke schijnsel van de straatlantaarns en overspoeld door luide muziek wordt het een wonderbaarlijke nacht in Split...

Het stijlvolle zwart-wit debuut van de jonge Kroatische regisseur Arsen Anton Ostojic neemt de kijker mee op een verrassende tocht door een claustrofobisch Split vol authentieke personages. ‘Wonderful Night in Split’ wist filmcritici en publiek wereldwijd te overtuigen met zijn zwarte humor en won prijzen o.a. op het filmfestival van Sarajevo, de Discovery-Fassbinder Award en de hoofdprijs op het Mediterraan Filmfestival van Brussel in 2006.

Regie: Arsen Anton Ostojic, 2004 Kroatie, 97 minuten, kleur.

Releasedatum: 19 maart 2007

Productgegevens:
Eancode: 9789058492708
Prijs: 14.95

DVD Details:
16/9 Anamorf
Regio 2, PAL, DVD 9
Dolby 2.0
Servo-Kroatisch gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra’s:
Trailer


Cave of the Yellow Dog

Synopsis:
In de schitterende weidsheid van het Mongoolse landschap leeft een nomadenfamilie met zijn kudde schapen. De oudste dochter Nansal vindt in een grot een zwerfhond die ze Zochor noemt. Ze houdt hem, tegen de wil van haar vader die bang is dat hij contact met wolven heeft gehad. Op een dag verdwaalt Nansal op de steppe en ze komt bij een oude vrouw die haar de regels van reïncarnatie uitlegt: de ziel verhuist van lichaam naar lichaam tot ze een hond wordt om daarna, in zeldzame gevallen, als mens geboren te worden. Moet hond Zochor zo meteen alleen achterblijven, als het gezin zijn tenten opbreekt en verder trekt?
Regie: Byambasuren Davaa, Mongolië/Duitsland 2005, kleur, 93 minuten

\'sublieme prestatie... weergaloze film omdat hij ons weer gewoon laat kijken. Vertrouw maar op je ogen om de schoonheid van het alledaagse te zien. Ga er met je oma’s en je kinderen en je cynische buurmeisje naartoe.\' (NRC Handelsblad) \'Het is een mooie ervaring om anderhalf uur lang zo dicht bij dit nomadengezin te vertoeven.\' (de Telegraaf)

Boxoffice NL: €. 300.029,88
Bezoekersaantal NL: 46.938

Van de maker van STORY OF THE WEEPING CAMEL

Releasedatum: 19 maart 2007

Productgegevens:
Eancode: 9789080157392
Prijs: 19,95

DVD Details:
16/9 Anamorf
Regio 2, PAL
DVD 9
Dolby digital 2.0 en 5.1
Mongools en Frans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

DVD Extra\'s:
Fotogalerij
Trailers
Interview met Byambasuren Davaa


La Perrera

Synopsis:
De sfeer van een badplaats in het naseizoen is waarschijnlijk overal ter wereld dezelfde, maar toch kan men zich niet aan de indruk onttrekken dat er dynamischer oorden bestaan dan de setting van LA PERRERA. De lethargische uitwerking van de naderende winter wordt in Manuel Nieto Zas’ overtuigende debuutfilm op treffende wijze verbonden met de geestelijke toestand van de hoofdpersoon, de 25-jarige David. Zijn vriendinnetje gaat terug naar de stad en hij blijft achter. Nu zijn studie niet wil vlotten, begint hij – vooral onder druk van zijn vader – aan de bouw van zijn eigen huis. Nou ja, eigenlijk beginnen zijn vrienden en kennissen maar met het leggen van de fundamenten. David zelf lijkt eerder met existentiële vragen te worstelen. In LA PERRERA (de hondenkennel) lijkt vriendschap boven liefde te gaan. Met steun van het Hubert Bals Fonds maakte Nieto Zas, een treffende schets van een gemarginaliseerde generatie en – paradoxaal bijna – – paradoxaal bijna – een fris portret van een plek waar niets gebeurt.

Een film van Manuel Nieto Zas, 2006, Uruguay, Argentinie, Canada, Spanje, 110 minuten, kleur

Manuel Nieto Zas (1972, Montevideo, Uruguay) studeerde communicatie aan de universiteit van Uruguay. Hij werkte een paar jaar voor televisie tot hij met Diego Fernández zijn eerste korte film maakte, Nico & Parker. LA PERRERA is zijn speelfilmdebuut.

Releasedatum: 19 maart 2007

Prijzen: Winnaar Tiger Award 2005

Produktgegevens:
Eancode: 9789058492975
Prijs: 14.95

DVD Details:
16/9 Anamorf
Regio 2, PAL, DVD 9
Dolby 2.0
Spaans gesproken
Nederlands en Engels ondertiteld

Extra’s:
Documentaire over de productie van de film


Kept and Dreamless (Las Mantenidas Sin Suenos)

Synopsis:
Eugenia, een vroegrijp meisje van bijna negen jaar, en haar moeder Florencia, veel te jong om moeder te zijn, hebben een bijna omgekeerde moeder-dochterrelatie. Eugenia moet niet alleen helemaal voor zichzelf zorgen, ze moet ook haar lamlendige drugsverslaafde moeder onder haar hoede nemen. De structuur van de film is zo speels en springerig als het wankele leven van de hoofdpersonen. De combinatie van authenticiteit in de aankleding en realisme in het verhaal wordt voortvarend vermengd met burleske karakters en luchtige episodes. Vooral in de bijrollen krijgt een aantal kleurrijke personages de kans de film een opgewekte toon te geven. Dan blijken de personages toch minder opgesloten te zijn in hun noodlot en toch nog iets te dromen te hebben

Vera Fogwill (1972, Buenos Aires) is een vooraanstaande actrice in het theater en in films van bijvoorbeeld Alejandro Agresti. Ze schrijft ook gedichten, korte verhalen en filmscripts. KEPT AND DREAMLESS is haar speelfilmdebuut als regisseur.

DE PERS OVER LAS MANTENIDAS SIN SUEÑOS:
Soms triest, soms komisch, geeft de film een genuanceerd beeld van een junkiemoeder met
haar kind, plus de buren. Sietse Meijer (cinema.nl)

Regie:Vera Fogwill en Martin Desalvo, 2005 Argentinie, kleur, 94 minuten

Releasedatum: 19 maart 2007

Prijzen: Tiger Award Competitie 2005

Produktgegevens:
Eancode: 9789058493057
Artnr.: TRD047
Prijs: 14.95

DVD Details:
4/3 Letterbox
Regio 2, PAL, DVD 5
Dolby 2.0
Spaans gesproken
Nederlands en Engels ondertiteld

Extra’s:
Geen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina