Filmfreak: Cult en Anime releases in augustus

Filmfreak Logo

Cult en Anime releases van Filmfreak Distributie in augustus

Verkrijgbaar vanaf 17 augustus:

Summer Days with Coo (Mika Ninagawa)

coverLangs de oevers van een opgedroogde rivier ontdekt Koichi, een leerling uit groep 6 van de basisschool, een geel aparte steen. Hij besluit om hem mee naar huis te nemen. Als hij zijn aanwinst voorzichtig probeert schoon te maken, komt er ineens een vreemd dier uit... Verrassing, een Kappa! Een grappige watergeest uit de Japanse mythe. Koichi en zijn familie noemen hem Coo en besluiten om hem te houden en voor hem te zorgen. Maar al snel is heel de stad op de hoogte van de Kappa em het nieuws gaat alleen nog maar over hem. Bang dat hij de familie in narigheid zal brengen, gaat Coo weg. Dan begint het avontuur van Coo pas echt, als hij op zoek gaat naar soortgenoten.

·  Publieksprijs voor beste langspeelfilm – Anima 2009 (Brussel)

DVD details:
Land: Japan
Jaar: 2007
Speelduur: 135 minuten
Geluid: Japans 2.0 en 5.1 / Frans 2.0 en 5.1 / Italiaans 2.0 en 5.1
Ondertiteling: Frans, Italiaans en Nederlands


Verkrijgbaar vanaf 24 augustus:

coverGrapes of Death (Jean Rolin Collectie)

Grapes of Death is één van cultregisseur Jean Rollin’s gewelddadigste en bloederigste films en is op deze uitgave in de ongecensureerde versie te zien. Het verhaal draait om een jonge vrouw die belandt in een gebied waar een gevaarlijk verdelgingsmiddel de plaatselijke wijngaard heeft vergiftigd. Het gif heeft de plaatselijke bevolking veranderd in gestoorde zombies, die alles verslinden wat op hun pad komt.

In Grapes of Death zijn het dus voor één keer niet Rollin’s gebruikelijke vampieren en vampirella’s die de dienst uitmaken. Rollin heeft met deze film zijn variant op de bloederige zombiefilm gemaakt en is erin geslaagd om scènes die zo uit Night of the Living Dead afkomstig hadden kunnen zijn te vermengen met droomachtige, gotische beelden. Deze film is een absolute must voor zowel de fans van Jean Rollin als de liefhebbers van gory zombiefilms.

Cast:
Brigitte Lahaie, Marie George Pascale, Felix Marten, Serge Marquand

DVD details:

Land: Frankrijk
Jaar: 1978
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Frans DD2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands en Engels

Extra\'s: Trailers, diashow

cover

The Nude Vampire (Jean Rolin Collectie)

Een jongeman komt op het spoor van een bizarre sekte die zelfmoord verheerlijkt. Het bloed van de zelfmoordenaars wordt gevoerd aan een meisje dat nooit wordt blootgesteld aan zonlicht. Het blijkt dat een groep vooraanstaande mannen het geheim van onsterfelijkheid probeert te ontrafelen. Is het meisje werkelijk een vampier en draagt zij de sleutel van het eeuwige leven in zich? Langzaam komt de waarheid boven tafel in dit sensuele mysterie van de meester van de erotische horrorfilm: Jean Rollin.

Cast: Caroline Cartier, Olivier Martin, Maurice Lemaitre, LY Lestrong

DVD details:

Land: Frankrijk
Jaar: 1970
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Frans DD2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands en Engels

Extra\'s: Trailers, diashow

coverJohnny Firecloud (William A. Castleman)

Indiaan Johnny Firecloud keert terug uit de hel van Vietnam om thuis in een nieuwe hel te belanden. Zijn woonplaats is overgenomen door de rijke rancher Colby, die een bloedhekel heeft aan Indianen. Wanneer Colby Johnny aantreft met zijn dochter zijn de rapen dan ook gaar. Colby bewerkt de arme jongen met een zweep en laat hem arresteren wegens verkrachting. Als Johnny’s opa gelyncht wordt,
zweert Johnny wraak en voert deze op toepasselijk Indiaanse wijze uit: één trawant van Colby wordt gescalpeerd, een ander valt prooi aan ratelslangen en ook de tomahawk wordt niet vergeten.

Johnny Firecloud is één van de roemrijke trash-producent David F. Friedmans laatste producties en verrassend krachtig geacteerd en effectief verteld. Gelukkig zijn er meer dan genoeg smerige speciale effecten om het niveau wat omlaag te halen.

Cast: Victor Mohica, Ralph Meeker, David Canary, Christina Hart

DVD details:

Land: Verenigde Staten
Jaar: 1975
Speelduur: 99 minuten
Geluid: Engels DD2.0
Beeld: 16:9
Ondertiteling: Nederlands

Extra\'s: Short subjects: Wardrums!, Blind bidding and how it affects you, David F. Friedman gallery of exploitation art, original trailer, American Grindhouse trailershow

coverSatanis, The Devil\'s Mass (Ray Laurent)

Gemaakt drie jaar na de oprichting van de Satanskerk in 1966, biedt Satanis, The Devil’s Mass u een lekker sensatiebelust inkijkje in het wezen van deze antigodsdienst. Sensatie, jawel, want het is hier seks, seks en nog eens seks dat de klok slaat. In deze obscure documentaire zien we een man verkleed als bisschop billenkoek krijgen, leren we alles over de geneugten van masturbatie, vrijt een dame met een boa constrictor en volgen er meer fijnzinnige uitspattingen tijdens een zwarte mis. Stichter Anton LaVey komt natuurlijk aan het woord, alsmede diens volgelingen, de buren en LaVeys dochter, die het allemaal maar onzin vindt. Eén van de hoogtepunten is wellicht het moment wanneer Anton zijn leeuw (die hij als huisdier houdt) mee uit wandelen neemt.

DVD details:
Land: Verenigde Staten
Jaar: 1968
Speelduur: 68 minuten
Geluid: Engels DD2.0
Beeld: 4:3
Ondertiteling: Nederlands

Extra\'s: Satanic Short “British Black Mass”, The legendary Candy Barr dances for the Devil in the Satanic Short “My Tale Is Hot, Coffin Orgies!”, American Grindhouse Trailershow

Recente artikelen

Laatste reacties

Jasper Janssen  |  25-07-2009

Ik hoop van harte dat de beeldverhouding (4:3) van de Rollinfilms een drukfout is....:sad: Ik heb even kort research gedaan, maar van de eerste van de vier tit...
Lees meer >

Jasper Janssen  |  25-07-2009

Ik hoop van harte dat de beeldverhouding (4:3) van de Rollinfilms een drukfout is....:sad: Ik heb even kort research gedaan, maar van de eerste van de vier tit...
Lees meer >

Sneaker  |  23-07-2009

De laatste vier zijn zeker interessant!! Ik hoop van harte dat de beeldverhouding (4:3) van de Rollinfilms een drukfout is....:sad: Geld ook voor mij.
Lees meer >

Melzz  |  22-07-2009

De laatste vier zijn zeker interessant!! Ik hoop van harte dat de beeldverhouding (4:3) van de Rollinfilms een drukfout is....:sad:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina