Filmfreak releases van 26 november

Film Freak presenteert op 26 november:

ALCESTE À BICYCLETTE (Philippe Le Guay) - DVD

Alceste A Bicyclette DVDOp het hoogtepunt van zijn carrière heeft theateracteur Serge Tanner zich teruggetrokken uit de schijnwerpers. Drie jaar later wordt hij door een voormalige collega opgezocht in zijn nieuwe thuis op het eilandje Île de Ré. Gauthier Valencia, inmiddels een geliefd tv-acteur, is bezig om Molières beroemde toneelstuk Le Misanthrope op de planken te brengen en hij wil dat Serge de iconische rol van Alceste op zich neemt. Serge ziet niets in een comeback maar hij is wel over te halen om een week lang te repeteren. Het plezier om te spelen gaat tijdens deze vijf dagen durende repetitie hand in hand met strijd en competitiedrang. En wanneer de mannen kennismaken met de knappe Francesca wordt het nog gezellig ook. Maar wanneer het einde van de repetitieweek in zicht komt, is het aan Serge om een knoop door te hakken: Gaat hij Alceste spelen of niet?

Fabrice Luchini (Dans la maison) en Lambert Wilson (Des hommes et des dieux) spelen de hoofdrollen in de nieuwe komedie van Philippe Le Guay, bekend van Les femmes du 6ème ètage. In Alceste à bicyclette schetst Le Guay op even komische als gevoelige wijze een relatie die balanceert op de grens tussen vriendschap en rivaliteit, tegen de achtergrond van een ingeslapen vakantie-eiland buiten het toeristisch seizoen.

Cast: Fabrice Luchini, Lambert Wilson, Maya Sansa

DVD Details:

Frankrijk, 2013
Speelduur: 104 minuten
Geluid: Frans DD5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

 

CHERCHEZ HORTENSE (Pascal Bonitzer) - DVD

Cherchez Hortense DVDDamien is zijn belofte niet nagekomen. Omdat Zorica het land uitgezet dreigt te worden, heeft Damien zijn vrouw Iva beloofd om de hulp in te roepen van zijn machtige vader, die aan het gerechtshof werkt. Maar Iva weet niet hoe zwaar het hem valt om zijn vader om een gunst te vragen. Hun huwelijk komt nog verder onder druk te staan wanneer een jonge acteur zijn zinnen op Iva zet en Damien de charmante Aurore ontmoet.

De hoofdrollen van Cherchez Hortense zijn voor de hooggewaardeerde Franse acteur Jean-Pierre Bacri (Un Air de Famille, Comme une Image) en Kristin Scott Thomas (The English Patient, Dans la Maison), lieveling van de Franse én de Britse cinema. Samen met de rest van de getalenteerde cast maken ze van Cherchez Hortense een charmante relatiekomedie met gelijke delen humor en drama.

Cast: Jean-Pierre Bacri, Kristin Scott Thomas, Jackie Berroyer

DVD Details:
Frankrijk, 2012
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Frans DD5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

 

MUD (Jeff Nichols) - DVD & Blu-ray Disc

Mud Blu-ray DiscMud Blu-ray DiscTwee jongens leren op een eiland in de Mississippi een mysterieuze man kennen: Mud (Matthew McConaughey). Al gauw sluiten ze vriendschap met hem. Maar waarom wordt hij achterna gezeten door politie en premiejagers? En wie is de knappe Juniper (Reese Witherspoon) die arriveert in het stadje? Mud neemt je mee op een wonderlijke trip naar het zuiderse hart van de Verenigde Staten.

  • Officiële selectie Cannes

Cast: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Michael Shannon, Sam Shepard

DVD Details:
Verenigde Staten, 2012
Speelduur: 130 minuten
Geluid: Engelss DD5.1
Beeld: 16:9
Nederlands & Frans ondertiteld

Extra's: Interviews (17'), originele trailer

 

OH WILLY (Emma De Swaef / Marc James Roels) - DVD

Oh Willy DVDMet meer dan 75 bekroningen wereldwijd is Oh Willy de meest bekroonde Vlaamse film ooit. Volledig handgemaakt en geanimeerd in stop-motion vertelt Oh Willy het verhaal van een zachtaardige oudere man die terugkeert naar de nudistenkolonie waar hij zijn jeugd doorbracht om zijn stervende moeder op te zoeken. Na haar dood blijft Willy alleen achter. Triest en verward vlucht hij de wilde natuur in, op zoek naar troost...

DVD Details:
België, 2012
Speelduur: 17 minuten
Geluid: geen dialoog / Nederlands 2.0
Beeld: 16:9
Engels & Frans ondertiteld

Extra's: Korte film Zachte planten (11'), making of (20'), foto's, trailer

 

HET VERLOREN VRIENDJE EN ANDERE VERHAALTJES (Philip Hunt) - DVD

Het Verloren Vriendje DVDOp een dag vindt een kleine jongen een pinguïn op zijn stoep. De jongen weet niet goed wat aan te vangen met het verdwaalde diertje. Omdat niemand hem lijkt te missen besluit hij de pinguïn dan maar met zijn roeiboot terug te brengen naar de Zuidpool. De reis belooft een beproeving te worden…

Met de stemmen van: Warre Borgmans 

DVD details:

België, 2013
Speelduur: 50 minuten
Taal: Nederlands

Filmfreak Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina