Film Freak DVD-releases van 18 februari

Film Freak presenteert de DVD-releases van 18 februari

HISTÓRIAS QUE SÓ EXISTEM QUANDO LEMBRADAS (Júlia Murat) - DVD

Histórias Que Só Existem uando Lembradas DVDEen jonge fotografe brengt een aantal nachten door in een afgelegen dorp in de Paraíbavallei in Brazilië, waar de tijd lijkt stil te staan. Letterlijk, want sinds 1976 is hier niemand meer gestorven. Echt leven doen de bewoners echter niet, ze dompelen zich liever onder in herinneringen, hoewel die tussen ieders vingers vandaan glippen. De komst van de jonge fotografe, die mysterieuze pinhole-foto’s maakt, schudt de dorpsbewoners wakker. Dat gebeurt vooral bij de mooie oude Madalena, die zich in een ontroerende scène letterlijk blootgeeft en van een anonieme broodbakster in een uithoek van de wereld verandert in een vrouw die weer tot leven komt. Debutant Júlia Murat maakt daarbij gebruik van stemmig natuurlijk licht en omgevingsgeluiden, met een zweem melancholie, die precies de juiste toon aanslaan.

Cast: Lisa Fávero, Sonia Guedes, Ricardo Merkin

DVD Details:

Brazilië, 2011
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Portugees DD 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands & Frans ondertiteld

 

MAMA AFRICA (Mika Kaurismäki) - DVD

Mama Africa DVDMama Africa gaat over het leven van Miriam Makeba, de beroemde Zuid-Afrikaanse zangeres en activiste. Zij was de stem en de hoop van heel Afrika. Makeba was de eerste zwarte Afrikaanse muzikante die internationale faam genoot en van wie de muziek - die artiesten over de ganse wereld heeft beïnvloed - altijd verankerd was in haar traditionele Zuid-Afrikaanse roots. Ze viel eveneens op door haar onophoudelijke strijd tegen racisme en armoede. Ze zong voor president John F. Kennedy en acteerlegende Marlon Brando en ze trad samen op met beroemde muzikanten, waaronder Harry Belafonte, Nina Simone en Dizzie Gillespie. Deze documentaire belicht haar leven door middel van zeldzame beelden van haar optredens, interviews en privébeelden die door de verschillende jaren heen werden verzameld.

DVD Details:
Finland, 2011
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Engels/Frans
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

 

CARANCHO (Pablo Trapero) - DVD

Carancho DVDIn Argentinië sterven elk jaar meer dan 8000 mensen in verkeersongelukken. Achter elke tragedie, zit een industrie, die gevoed wordt door verzekeringsbedrijven en de mazen in de wet. Sosa is een advocaat die zich in ziekenhuizen en politiestations begeeft, op zoek naar potentiële klanten. Luján is een jonge dokter uit de provincie. Dit liefdesverhaal begint wanneer Sosa en Luján elkaar op straat ontmoeten. Zij probeert het leven van een man te redden; hij probeert van de man een klant te maken. 

Cast: Ricardo Darín, Martina Gusman, Darío Valenzuela

DVD Details:
Argentinië, 2010
Speelduur: 107 minuten
Geluid: Spaans
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

 

VIRAMUNDO (Pierre-Yves Borgeaud) - DVD

Viramundo DVDDe Braziliaanse muzikant, dichter en politicus Gilberto Gil reist over het zuiderlijk halfrond van Brazilië, via Australië en Zuid-Afrika weer naar Brazilië. Gil introduceert onderweg de verschillende muziekstijlen van de diverse culturen en minderheden. Zijn missie: de promotie van de kracht van culturele diversiteit. Zijn visie op de toekomst: een diverse maar door uitwisseling van gedachten en ideeën verbonden wereld gevuld met muziek.

DVD Details:
Frankrijk, 2013
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Portugees / Engels
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

 

RÊVE KADUDJI (Ibbe Daniëls / Koen Vidal) - DVD

Rêve Kadudji DVDAls kleine jongen in de sloppenwijken van Lubumbashi droomde Serge Kakudji ervan om operazanger te worden. Hij trok naar Europa, vastbesloten om zijn droom waar te maken en kwam er terecht in de ‘witte’ elitaire wereld van de klassieke muziek. Hoewel Serges artistieke ambitie heel puur en duidelijk is, zijn de reacties van zijn omgeving en het publiek vaak dubbelzinnig en gecompliceerd. Sommigen respecteren en erkennen zijn artistieke roeping, anderen zien in hem vooral een exotische rariteit. Een cinematografische erg sterke film over identiteit, ambitie, passie en durven dromen.
DVD Details:
België, 2013, 63 minuten, Engels / Frans / Italiaans / Swahili DD5.1, 16:9, Nederlands, Frans, Engels en Duits ondertiteld

DVD details:

België, 2013
Speelduur: 63 minuten
Taal: Engels / Frans / Italiaans / Swahili DD5.1
Beeld: 16:9
Nederlands, Frans, Engels en Duits ondertiteld

Filmfreak Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina