Epson blijft zich concentrereen op LCD technologie

EPSON concentreert zich ook in de toekomst op LCD technologie

Amsterdam, 26 augustus 2004. Als vooraanstaande producent op het gebied van projectoren heeft EPSON opnieuw bevestigd dat ze de voorkeur blijft geven aan de LCD-technologie. Er wordt gebruik gemaakt van polysilicium-vloeibaar kristal om de beste beeldkwaliteit en betrouwbaarheid te kunnen bieden. De voordelen van deze technologie zijn: een zeer groot kleurenspectrum voor de realistische weergave van beelden, krachtige kleuren en een zeer hoge resolutie. Schakeringen en verloop worden ook in donkere gebieden van een beeld uitstekend weergegeven. Het beeld dat de LCD-projectoren projecteren flikkert niet, maar blijft stabiel, zodat er geen \'regenboogeffect\' optreedt en de ogen worden ontzien. Door het optimaal benutten van de lichtsterkte zorgt de LCD-technologie ervoor dat projectoren ook in zeer lichte ruimtes bruikbaar zijn. Verhitting van de behuizing wordt zelfs bij een hoge lichtefficiëntie ondervangen door een uiterst doelmatig koelsysteem , wat de levensduur van de projector aanzienlijk verlengt.

Basisprincipes van de LCD-projectietechnologie LCD-projectoren werken met panels uit polysilicium-vloeibaar kristal. Het licht van de projectielamp wordt door \'dichroïtische spiegels\' opgesplitst in de drie grondkleuren - en voor elk van deze drie grondkleuren rood, groen en blauw bevindt zich in de projector een polysilicium-vloeibaar kristal panel, dat het invallende licht filtert. Zo ontstaan gedetailleerde, éénkleurige deelbeelden tot op de kleinste beeldpunten, die door een prisma precies over elkaar heen worden gelegd. Hierdoor worden deze als één beeld op het scherm geprojecteerd. Dit beeld is dus in de projector samengesteld en niet op het scherm.

"De LCD-technologie biedt talrijke voordelen", stelt Karsten Jahn, hoofd product marketing van EPSON Deutschland GmbH. "LCD-projectoren produceren uitstekende, krachtige en natuurlijke kleuren, die niet uitrafelen. In tegenstelling tot andere projectietechnologieën wordt met deze projectietechnologie, niet geprobeerd het menselijk oog door middel van heel snelle beeldflikkering schaduwen en kleuren voor te toveren. Het beeld is stabiel en spaart daarmee de ogen. Een bijzonder voordeel is de betrouwbaarheid van LCD-projectoren. Met deze technologie worden presentaties een succes en hoeft men die belangrijke voetbalwedstrijd niet te missen..."

EPSON investeert voortdurend in onderzoek, om de technologie die ten grondslag ligt aan de EPSON-projectoren verder te verbeteren. "Wereldwijd zijn er al bijna vijf miljoen projectoren met de 3-panel-PSi*-LCD-technologie verkocht", zegt Karsten Jahn. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze technologie onze klanten de beste resultaten kunnen garanderen en daardoor onze positie op de markt zullen handhaven."

Recente artikelen

Laatste reacties

bmateijsen  |  27-08-2004

Laten we het inderdaad op liefde voor houden.... anders had je de H30 nooit gekocht... ;)
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  27-08-2004

Verder... in de budget klasse tot 1000 euro verkies ik voor de beeldkwaliteit sneller een Epson TW10H, dan bijvoorbeeld een Infocus X2.... Groet Bjorn ...
Lees meer >

bmateijsen  |  27-08-2004

Ach.. zolang het goed geimplementeerd wordt kan een LCD heel mooi zijn! De TW200 vind ik een prachtig dynamisch plaatje geven. Ook met DLP geldt dat men het wel...
Lees meer >

Surya  |  26-08-2004

Persoonlijk ben ik ook niet zo'n voorstander van LCD. Noch voor projectoren, noch voor flatscreens...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina