Eerste releases van nieuwe DVD distributeur Living Colour Entertainment

De eerste DVD releases van de nieuwe DVD distributeur Living Colour Entertainment:

4 FILMS BY VIRGIL WIDRICH
De in 1967 in Salzburg geboren Virgil Widrich kreeg op jonge leeftijd zijn eerste super 8 videocamera en maakte daarmee vele films. Widrich wist al heel snel de magie van film te combineren met nieuwe technieken. In de korte film “Tx-Transform” herschikt Widrich (met partner Reinhart) de tijd en ruimte assen van de film. In de volgende film van Widrich “Copy Shop” wordt aan deze techniek ook de vermenigvuldiging van een personage toegevoegd. Vanaf het jaar 2000 zijn de films van Widrich, zoals “Heller als der Mond”, “Tx-Transform” en “Copy Shop” op vele belangrijke filmfestivals vertoond, waaronder het International Filmfestival van Rotterdam, en worden ze regelmatig bekroond met prestigieuze nominaties prijzen. Met als hoogtepunt een Oscarnominatie in 2002 voor “Copy Shop”. Met de film “Fast Film” groeit het succes van Widrich verder. Deze lange film ontvangt 34 internationale awards en 257 uitnodigingen voor festivals, waaronder een nominatie voor een Gouden Palm in Cannes in 2003!

De DVD bevat 4 films van Virgil Widrich:
Heller als der Mond (90 min)
De Roemeense Julie komt in de kofferbak van een auto naar Wenen met het plan een bank te beroven. In Wenen leert ze de Italiaan Pablo kennen, die verliefd op haar wordt.
Tx-Transform (12 min)
Tx-transform is een nieuwe techniek die de tijd-as (t) and ruimte as (x) in film herschikt.
Copy Shop (12 min)
Het verhaal van een man die zichzelf kopieert en zo de hele wereld vult.
Fast Film (14 min)
Animatiehommage aan de langspeelfilm. In veertien minuten zorgen 65.000 individuele beelden uit 300 films voor een rondleiding door de filmgeschiedenis.

Releasedatum 16 november 2006
Technical Specifications
Language German Run time 128 min.
Subtitles English, French * regio PAL, All
Aspect ratio 4:3 (1,66) Audio Stereo, dolby digital, dolby analog
Rating Genre Short film & drama
Bonus Making of en trailer “Heller als der Mond”, Making of “Fast Film”, Making of “Copy Shop”
*Deze DVD bevat geen Nederlandse ondertiteling en is niet Nederlands gesproken.


MODERN ART – A COMPLETE GUIDE
Een prachtig overzicht van Academy Award winnaar Herbert Kline over de door Cézanne opgestarte revolutie in de kunstwereld dat leidde tot moderne kunst. De film biedt een zeldzame en een unieke kijk op de kunstenaars en hun werk en leidt je rond in de mooiste musea ter wereld zoals het Louvre, Guggenheim en het museum van Modern Kunst (MoMa) in New York. Met o.a. Picasso, Matisse, Chagall, Miró, Kandinsky, Dali, Cézanne. Gepresenteerd door Orson Welles.

Releasedatum 16 november 2006
Technical Specifications
Language English Run time 90 min
Subtitles None* regio All regions
Aspect ratio 4:3 Dvd-5
Rating Genre documentary
*Deze DVD bevat geen Nederlandse ondertiteling


MICHELANGELO
Michelangelo was één van de meest creatieve en bewonderde artiesten uit de Italiaanse Renaissance, beroemd om zijn beelden, schilderijen, architectuur en gedichten. De film laat het mooiste uit 3 prachtige collecties tekeningen zien uit The British Museum, The Ashmolean Museum te Oxford en het Teylers museum in Haarlem. Deze BBC documentaire is gepresenteerd door Neil MacGregor, de directeur van The British Museum.

Releasedatum 16 november 2006
Technical Specifications
Language English Run time 40 min.
Subtitles None* regio PAL, region 2 en 4
Aspect ratio 16:9 anamorphic Audio Stereo
Rating Genre documentary
*Deze DVD bevat geen Nederlandse ondertiteling


PIERRE H. MATISSE
Pierre H. Matisse – An Artist of Love and Freedom.Pierre H. Matisse is de kleinzoon van één van Frankrijks belangrijkste schilders van de 20ste eeuw, Henry Matisse. Pierre is net als zijn grootvader een opvallende kunstenaar. In zijn werk zijn duidelijk de invloeden, zoals het kleurgebruik en de vormen, van zijn opa terug te zien.

Releasedatum 16 november 2006
Technical Specifications
Language English Run time 52 min.
Subtitles None* regio All regions
Aspect Ratio 4:3 Audio Stereo
Rating Genre documentary
* Deze DVD bevat geen Nederlandse ondertiteling


PAUL CÉZANNE
De Franse minister van cultuur heeft het jaar 2006 uitgeroepen tot het jaar van Paul Cézanne. Dit jaar is de 100ste sterfdag van één van de grootste Franse schilders.

Paul Cézanne, schilder:
Deze film brengt de artistieke ontwikkeling van Cézanne in kaart, vanaf zijn jeugd, zijn vriendschap met Emile Zola, tot zijn ontmoeting met de impressionisten.  Film van Elisabeth Kapnist - Run  time 26 min. – aspect ratio 4/3

The Victory of Cézanne:
Hoe ontstond de legende van Cézanne, held van de moderne kunst die een eenzaam teruggetrokken leven leidde op een berg? Film van Jacques Deschamps - Run time 52 min. – aspect ratio 16/9

The Violence of the Motif:
Cézanne maakte van de berg Sainte-Victoire zijn motief. Hij heeft de berg meer dan 60 keer geschilderd vanuit verschillende oogpunten, in verschillende stijlen en door alle seizoenen heen. Film van Alain Jaubert - Run time 30 min. – aspect ratio 4/3

Releasedatum 16 november 2006 Artikelnummer 1250381
Technical Specifications
Language German, English, French Run time 110 min.
Subtitles None* regio NTSC, all zones
Aspect ratio 16:9, 4:3 Audio Dolby 2.0 en 1.0
Rating Genre documentary
Verpakking: Slipcase!
*Deze DVD bevat geen Nederlandse ondertiteling en is niet Nederlands gesproken.


PAUL KLEE
Paul Klee - The Silence of the Angel

The Silence of the Angel is een verhelderende documentaire gemaakt door regisseur Michael Gaumnitz over de baanbrekende artiest Paul Klee, één van de belangrijkste schilders van de 20ste eeuw. De geschriften, het leven en het werk (meer dan 9000) van Paul Klee brachten verandering in de manier waarop de kunstwereld keek naar kleur en compositie. De DVD bevat tevens een gedetailleerd en uitgebreid overzicht van afbeeldingen van 150 werken uit het oeuvre van Paul Klee.

Releasedatum 16 november 2006
Technical Specifications
Language German, English, French Run time 52 min (film)
Subtitles None* regio NTSC, all zones
Aspect ratio 16:9 anamorphic Audio Dolby stereo
Rating Genre documentary
*Deze DVD bevat geen Nederlandse ondertiteling en is niet Nederlands gesproken.


JOE ZAWINUL – A MUSICAL PORTRAIT
De in Oostenrijk geboren Joe Zawinul is na zijn emigratie naar de Verenigde Staten in 1958 uitgegroeid tot een jazz virtuoos. Zawinul heeft met grote sterren in de jazzwereld gespeeld. Zo werkte hij met Dinah Washington en zat hij negen jaar bij het beroemde Cannonball Adderley Quintet. Tevens nam hij één van de meest invloedrijke platen op met Miles Davis: ‘Bitches Brew’. Samen met saxofonist Wayne Shorter richtte Joe Zawinul in 1970 de band ‘Weather Report’ op, een experimentele, wereldberoemde band. Voor Weather Report schreef Zawinul ook zijn grote succes ‘Birdland’. In de jaren 80 richtte Zawinul de band ‘Zawinul Syndicate’ op: een veelzijdige band met muziekanten met verschillende achtergronden. Tot op heden is Zawinul een belangrijke artiest en componist in de jazzwereld.

De DVD is een mooie hommage aan Joe Zawinul in beeld gebracht door prijswinnaar Mark Kidel. De inmiddels 72-jarige Zawinul spreekt over zijn jeugd in Wenen, de buurt waar hij opgegroeid is, de eerste stappen in de muziekwereld en zijn komst naar de Verenigde Staten. Tevens bevat de DVD een registratie van een concert van de ‘Zawinul Syndicate’ in Cardiff in 2004.

Releasedatum 16 november 2006 ~Deze DVD is alleen beschikbaar in Nederland~
Technical Specifications
Language English Run time 59 minuten
Subtitles None* regio NTSC, all regions
Aspect ratio 16:9 (1,78)
Rating Genre Music, documentary
Bonus Bonustracks: All About Simon (9 min.), Y’elena (8 min)
*Deze DVD bevat geen Nederlandse ondertiteling en is niet Nederlands gesproken.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina