Een zomer vol onmisbare premières op BBC First

Een zomer vol onmisbare premières op BBC First

Hoef je niet elke dag voetbal te kijken en ben je eigenlijk niet zo geinteresseerd in de Olymische Spelen? Dan hebben we goed nieuws, want in de maand juli starten er vier gloednieuwe series op BBC First. Indian Summers is een episch drama over de val van het Britse rijk en de geboorte van het moderne India. Met The Durrells geniet je van een hartverwarmende en feelgood reeks over de avonturen van een Britse familie die de koffers pakt en naar Corfu verhuist, op zoek naar een beter leven. Niemand minder dan Sir Rowan Atkinson speelt de hoofdrol in Maigret Sets a Trap, een spannende detective over de legendarische Franse fictieve Jules Maigret. Tot slot gaat ook Thirteen in premiere deze maand, een dramaserie over hoe je de draad van je leven, dat half geleefd is, weer oppakt na 13 jaar opgesloten te zijn geweest.


INDIAN SUMMERS

Indian Summers vertelt het explosieve verhaal van de val van het Britse rijk en de geboorte van het moderne India, vanuit beide kanten in beeld gebracht. Het is de zomer van 1932 en India droomt van onafhankelijkheid, maar de Britten klampen zich vast aan de macht. Aan de voet van de heuvels van het Himalayagebergte ligt Simla; waar de Britse machtshebbers van deze natie elke zomer worden geplaatst om tijdens de zomermaanden te regeren. In het midden van Simla’s samenleving staat Cynthia, gespeeld door Julie Walters (Harry Potter, Mo The Hollow Crown). Ze is in de zestig, weduwe, oudste lid van de Royal Club en iemand om rekening mee te houden, want haar invloed reikt tot in de hele gemeenschap. Op het moment dat Indian Summers begint, spelen verhalen over beloftes, geheimen, politiek, macht, seks en liefde zich af terwijl de Britse Raj begint te wankelen en een natie haar ogen opent voor de mogelijkheden van vrijheid.

BBC First Indian Summers
Indian Summers gaat in première op BBC First op zaterdag 2 juli om 21:00 uur

 

THE DURRELLS

The Durrells, een gloednieuwe serie geschreven door de befaamde scenarioschrijver Simon Nye, is gebaseerd op Gerald Durrell’s klassieke trilogie van Corfu-memoires, waaronder de zeer populaire ‘Mijn familie & andere beesten’. De dramaserie speelt zich af in 1935 en is gevuld met warmte, humor en plezier. Het verhaal richt zich op Louisa Durrell (Keeley Hawes), wiens leven aan het instorten is. Haar echtgenoot overleed jaren geleden en zijn geld is bijna op. Haar vier onhandelbare kinderen Larry (21), gespeeld door Josh O’Connor (Ripper Street, Peaky Blinders), Leslie (18) van wie de rol vertolkt wordt door nieuwkomer Callum Woodhouse, Margo (17), gespeeld door Daisy Waterstone (Silent Witness, Testament of Youth) en Gerry (11), vertolkt door Milo Parker (Mr Holmes, Ghosthunters) staan op het punt te ontsporen. Louisa realiseert zich dat ze kan blijven worstelen met haar situatie en met iemand kan trouwen die voldoende geld heeft óf een radicale stap kan nemen en kan ontsnappen aan haar huishouden, het Britse weer, de gespannen Engelse sfeer en de beperkte horizon. Een laatste redmiddel naar een plek waar haar familie opnieuw kan beginnen voor het te laat is. En zo geschiedde, ze pakken hun koffers en verhuizen naar Corfu! In zes afleveringen volgen we de familie Durrell in hun nieuwe leven waarin ze nieuwe vrienden, rivalen en geliefden ontmoeten.

BBC First The Durrells
The Durrells gaat in première op BBC First op dinsdag 12 juli om 21:00 uur

 

MAIGRET SETS A TRAP

Maigret Sets a Trap is een op zichzelf staande aangrijpende film over de legendarische Franse fictieve rechercheur Jules Maigret – gespeeld door de wereldbekende acteur Sir Rowan Atkinson (Blackadder, Mr. Bean). Jules Maigret is commissaris van de opsporingspolitie in Parijs. Hij is een moreel, gecompliceerd en onvolmaakt persoon die zijn moordenaars opspoort door diep in de situatie te duiken en te begrijpen wat hen drijft om hun misdaden te plegen. Maigret Sets a Trap speelt zich af in 1955 tijdens een broeierige zomer in Parijs. Een seriemoordenaar loopt vrij rond in de straten van Montmarte en ondanks de vijf dode vrouwen heeft Maigret geen enkele aanwijzing. Hij staat onder grote publieke en professionele druk om de moordenaar te vinden voordat deze de kans krijgt weer toe te slaan.

BBC First - Maigret Sets A Trap
Maigret Sets a Trap gaat in première op BBC First op donderdag 14 juli om 21:00 uur

 

THIRTEEN

Dit spannende psychologische drama vertelt het verhaal van Ivy Moxam, een 26-jarige vrouw die de draad weer probeert op te pakken na dertien jaar opsluiting. Wanneer Ivy ontsnapt uit de kelder waar ze gevangen zat sinds haar ontvoering, begint haar leven eigenlijk pas. Ze pakt de draad van een leven dat half geleefd is weer op, maar ze lijkt deze alweer te moeten loslaten. Haar ontvoerder is op de vlucht en aangezien er onduidelijkheden opduiken in het rapport van Ivy, begint de politie te twijfelen over haar motieven. Wat is er gebeurd in die kelder? Is Ivy te vertrouwen?

BBC - Thirteen
Thirteen wordt uitgezonden op BBC First op donderdag 21 juli om 21:00 uur

Wil je meer van het beste Britse drama zien? In de maand juli gaat The Coroner verder op dinsdag om 22:00 uur. De serie eindigt op 5 juli.
Voor meer informatie over BBC First en de programmering, ga naar www.facebook.com/BBCFirst en www.bbc.com/BBCFirst

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina