Edgar Reitz' DIE ANDERE HEIMAT - Nieuw op DVD en Blu-ray | Release op 29 april 2014

Chronik einer Sehnsucht

DIE ANDERE HEIMAT

Een prachtig nieuw HEIMAT-hoofdstuk van gevierd regisseur Edgar REITZ. Met deze vier uur durende filmvertelling sluit Reitz zijn levenswerk af.

Vanaf 29 april op DVD en Blu-ray Disc

packshots DIE ANDERE HEIMAT

Synopsis
Wanneer Europa halverwege de 19e eeuw wordt geteisterd door armoede en hongersnood, besluiten honderdduizenden Europeanen de oversteek naar Zuid-Amerika te maken. Tegen de achtergrond van deze vergeten geschiedenis schrijft Edgar Reitz een prachtig nieuw HEIMAT-hoofdstuk. Een onvergetelijk drama dat zich ook dit keer afspeelt in het fictieve Duitse dorp Schabbach, waar we twee broers volgen die elk op een andere manier omgaan met hun dromen en wanhoop.

Edgar Reitz
Edgar Reitz (1932) is een Duits filmmaker, schrijver en producent. Tevens is hij als docent filmwetenschappen verbonden aan verscheidene universiteiten en is hij hoofd van het department van Film en Mediakunst aan de Bavarian Academy of Fine Arts in München. Hij groeide op in de Hunsrück regio waarna hij voor zijn studie naar München vertrok. Daar studeerde hij Duitse taal en literatuur, journalistiek en dramaturgie. Voor hij zich in 1957 toelegde op film, werkte hij in het literaire veld als schrijver en uitgever en bevond hij zich tussen de avant-garde in de muziek, literatuur, beeldende kunst en film.
Samen met Alexander Kluge richtte hij in 1962 de eerste Duitse filmschool op, het Instituut voor Film Design, in Ulm. Als co-auteur van het Oberhausener-pamflet stond hij bovendien aan de wieg van de Nieuwe Duitse Cinema, de periode waarin de Duitse auteurscinema tot bloei kwam. In Nederland maakte hij furore met zijn wereldberoemde HEIMAT-trilogie (1984 - 2004). Dit veelgeprezen epos bestaat uit 31 avondvullende films en is met zijn 56 uur aan film één van de meest omvangrijke narratieve werken in de geschiedenis van film

Regie: Edgar REITZ
Cast: Jan Dieter SCHNEIDER, Antonia BILL en Maximilian SCHEIDT

Technische specificaties 2 DVD-box:
Duitsland, 2013
Duur: 225 min. + 30 min. (extra)
Taal: Duits
Beeldformaat: 16:9 - zwart/wit + kleur
Audio: Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands of Frans
Consumentenadviesprijs: €24,99

Technische specificaties Blu-ray-box:
Duitsland, 2013
Duur: 230 min. + 30 min. (extra)
Taal: Duits
Beeldformaat: 16:9 - 2.35.1 - 1080 / 24P zwart/wit + kleur
Audio : DTS HD Master Audio 5.1
Ondertitels: Nederlands of Frans
Consumentenadviesprijs: €24,99

BONUS : Interview met Edgar Reitz (30 min.) + illusterend boekje

Lumiere Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina