DVD.nl start met High Definition DVD besprekingen.

DVD.nl start met High Definition DVD besprekingen

Als vaste bezoeker van DVD.nl weet je inmiddels dat er sinds enige tijd twee potentiële opvolgers voor de DVD op de markt zijn. Blu-ray Disc en HD DVD bieden beide nóg betere beeldkwaliteit als DVD, met tot vijf maal meer beeldpunten voor ongelofelijk gedetailleerde beelden. Ook qua geluid bieden beide nieuwe formaten ten opzichte van de \'gewone\' DVD voordelen: hogere kwaliteit Dolby Digital en DTS audiotracks en mogelijkheid voor PCM audiotracks met tot 7.1 kanalen aan ongecomprimeerd geluid voor de beste geluidsbelevenis. Lees voor meer informatie over beide HD formaten dit artikel er nog eens op na.

blurayenhddvdlogos

Hoewel beide opvolgers inmiddels al enige tijd op de mark zijn, hebben we bij DVD.nl niet meteen de beslissing genomen te beginnen met besprekingen van beide HD formaten. Binnen het redactieteam hebben we al wel enige tijd de beschikking over HD (Ready) schermen, een Blu-ray Disc speler, een HD DVD speler én een PC met een Blu-ray Disc drive. De reden dat we niet meteen zijn begonnen met het publiceren van recensies van de High Definition schijven zit in een voor ons zeer belangrijk aspect: het plaatsen van screenshots bij de bespreking. Als bezoeker van DVD.nl weet je al dat we bij al onze recensies screenshots plaatsen, zodat je zelf een indruk kunt krijgen van de beeldkwaliteit van de schijf in kwestie. Eén foto zegt immers meer dan duizend woorden en de screenshots geven jou als lezer de mogelijkheid om zélf ook een oordeel te vellen over de beeldkwaliteit. En uit de laatste poll weten we ook dat het merendeel van jullie de screenshots bij de recensies ook zeer waarderen.
Helaas is het maken van screenshot bij zowel Blu-ray als HD DVD op dit moment niet mogelijk. Hoewel wij beschikken over een Blu-ray Disc speler in de PC en software om Blu-ray Disc in zeer hoge kwaliteit af te spelen, is het om copyright technische redenen niet mogelijk screenshots te maken. De verschillende softwarepakketten ondersteunen deze optie simpelweg niet meer. We proberen met verschillende partijen hiervoor een oplossing te vinden, maar helaas vooralsnog zonder resultaat.

Omdat wij het tóch erg belangrijk vinden om aandacht te besteden aan de nieuwe HD media om jullie te kunnen vertellen wat het kwaliteitsverschil is met de \'standaard\' DVD releases, hebben we nu toch besloten te beginnen met recensies van Blu-ray Disc uitgaven. Recensies van HD DVD uitgaven volgen wellicht op korte termijn. De eerste Blu-ray Disc besprekingen die we nu plaatsen zijn dus tot onze grote spijt zonder screenshots. Mocht het maken van screenshots van Blu-ray Disc en HD DVD in de nabije toekomst wél mogelijk worden, dan plaatsen we die uiteraard in volledige resolutie bij de recensies.

Voorlopig is het aantal Blu-ray Disc recensies nog relatief laag. Dit heeft enerzijds met de beschikbaarheid van promotieexemplaren te maken en anderzijds met de capaciteit binnen het recensieteam. We blijven tenslotte ook nog de nieuwe \'gewone\' DVD releases bespreken. In de loop der tijd voeren we het aantal Blu-ray Disc recensies op en komt zeker ook HD DVD aan bod!

Het hele redactieteam wenst je veel leesplezier bij onze eerste en nog komende besprekingen van High Definition titels. We beginnen met de Blu-ray Disc bespreking van 007 Casino Royale!

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  02-07-2007

Het zou niet slecht zijn om de database op de delen in HD/BR reviews en gewone dvd's. Met misschien ook al die Audio Only-toestanden nóg eens ergens apart. Je k...
Lees meer >

Arnold van Oostrum  |  02-07-2007

Merk dat er steeds meer Blu Ray recensies komen en daardoor steeds meer titels zowel een BR als DVD recensie hebben. Ik zou het persoonlijk nog steeds erg handi...
Lees meer >

Hugo R  |  02-07-2007

Merk dat er steeds meer Blu Ray recensies komen en daardoor steeds meer titels zowel een BR als DVD recensie hebben. Ik zou het persoonlijk nog steeds erg handi...
Lees meer >

Lex v/d Moolen  |  04-06-2007

Waar een simpele vraag niet allemaal kan toe leiden. :razz: Hopelijk leest een crewlid deze thread ook nog eens een keer.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina