DVD.nl op de ISE in de RAI in Amsterdam

DVD.nl op de ISE 2017 in de RAI te Amsterdam

Afgelopen week was er in de Amsterdamse RAI weer de jaarlijkse ISE, de beurs voor de AV-markt. Er waren 1.100 stands, allemaal gespecialiseerd in de AV-branche, die meer dan 65.000 bezoekers informatie en demonstraties gaven over hun producten en diensten. Ook DVD.nl bezocht de beurs. We richtten ons voornamelijk op onze doelgroep: home cinema en aanverwante zaken. Onder de deelnemers veel fabrikanten van luidsprekers, maar ook van beamers en AV-receivers. Een opkomende markt is de Custom Install, bedrijven die je huiskamer omtoveren tot een echte thuisbioscoop. In samenspraak daarmee is duidelijk een nieuwe trend zichtbaar: de inbouw-luidspreker. Platte luidsprekers die makkelijk weggewerkt kunnen worden in de wand, al dan niet afgedekt met een grill. Bijna elke luidsprekerfabrikant presenteerde op de ISE een of meerdere series in deze categorie. Maar er was veel meer te zien! Hieronder een overzicht waarvan wij vinden dat we dit nieuws jou niet mogen onthouden.

ISE 2017 Amsterdam RAI

Full HD en 4K beamers

LG ProBeam HF80JLG presenteerde een nieuwe, zeer compacte Full HD beamer, de ProBeam HF80J. Een beamer met een lamp die 2000 ANSI lumen output heeft en die je waarschijnlijk nooit hoeft te vervangen: deze gaat namelijk 20.000 branduren mee! LG liet in hun stand ook de mogelijkheid van OLED zien, waaronder ultradunne schermen van 3,5 millimeter.
Optoma UHD60Optoma doet er qua resolutie nog een schepje bovenop met de UHD60, een 4K projector met een maximale output van 3000 ANSI lumen en met HDR10 high dynamic range aan boord. De tijdens de CES in Las Vegas geïntroduceerde UHD60 was hier voor het eerst in Europa te aanschouwen.

AV-receivers

Rotel RAP-1580Van ROTEL was de nieuwe RAP-1580 te aanschouwen. Een AV-receiver met 7x100 Watt versterking. Het heeft Dolby Atmos 7.1.4 en DTS:X, maar geen Auro3D aan boord. De RAP-1580 beschikt over 8 HDMI inputs (7 achter en 1 voor) en 2 HDMI 2.0a outputs die 4K HDCP 2.2 ondersteunen.

Niet erg home cinema, maar toch mag de Classé Sigma 2200i stereoversterker niet ongenoemd blijven. Deze klasse A High End versterker van Canadese makelij beschikt over een kristalhelder geluid.

Anthem MRX1120Het eveneens Canadese Anthem had twee receivers in de MRX-serie uitgestald; de MRX-720 is een 7.2-kanaals receiver en de MRX-1120 een 11.2-kanaals receiver. Beide komen met Dolby Atmos en DTS:X aan boord, plus beschikken over Play-Fi voor muziekstreaming door het hele huis.

Voor wie nog niet de keuze kan maken tussen stereo of meerkanaals heeft ELAC een mooie tussenoplossing via de EA101EQ-G, een 2x 80 Watt (4 Ohm) stereoversterker waarop je een losse soundbar en subwoofer kunt aansluiten voor een meer filmische geluidsbeleving.

Luidsprekers

ELAC IW series

ELAC

Er waren veel fabrikanten van luidsprekers op de ISE en ieder had een of meerdere series In-Wall luidsprekers uitgestald. Het zeer betaalbare, maar kwalitatief sterke ELAC presenteerde de IW-serie, inclusief een plafondspeaker en een subwoofer met aparte versterker.

JBL

Luidsprekerfabrikant JBL had z'n eigen zaal gebouwd waar ze hun JBL Synthesis serie In-Wall luidsprekers presenteerden, met als paradepaardje de nieuwe SCL-2. De SCL-2 is een 2,5-weg-systeem met drie 8-inch lage frequentie drivers. Tijdens een demonstratie werd de kracht van deze luidspreker ten gehore gebracht, waarbij 3 SCL-2 speakers werden ondersteund door de twaalf SCL-4 custom install surroundspeakers en 3 S1S-EX 18-inch subwoofers.

JBL SCL- series

KEF

KEF LS50 WirelessOp de stand van KEF, bekend van de beroemde "eitjes", was de Ci-serie te bekijken. Deze inbouwspeaker, met de gepatenteerde Uni-Q driver, bevat een brede range met diverse opties en formaten inclusief de Ci5160RL met THX-certificering. Van KEF was ook de LS50 Wireless te zien die, zoals de naam al zegt, het audiosignaal draadloos kan ontvangen via onder meer WiFi of Bluetooth. Op deze manier is het mogelijk om de LS50 Wireless als draadloze surroundspeaker te installeren indien je AV-installatie dat ondersteunt.

Paradigm

Paradigm PW600De PW Soundbar van Paradigm doet dat in ieder geval wel. Daar zijn de PW 600 draadloze speakers via het draadloze netwerk op aan te sluiten. Paradigm noemt zijn soundbar dan ook gekscherend de "surroundbar". Van ditzelfde merk was er de geweldig(e) grote Persona C centerspeaker te zien. Daarnaast toonde Paradigm ook de CI-series, in de hoedanigheid van de CI Home, CI Pro en CI Elite speakers. Ook dit zijn In-Wall-speakers en zijn prima te combineren met de PW Soundbar en PW 600s.


Paradigm Persona C


Monitor Audio

Monster Audio IV-serieEen fabrikant die erg ver gaat met het inbouwen van speakers is Monitor Audio. Zij hebben de IV-140 (Invisible In-Wall) een 2-weg speaker. Daar kun je het stucwerk gewoon overheen smeren! De speakers zijn zo ontwikkeld dat ze nog een uitstekende klank hebben achter maximaal 3-4mm stucwerk.

Monster Audio CS230Daarnaast toonde Monitor Audio nog een hele reeks aan In-Wall en In-Ceiling luidsprekers, waaronder de SLIM-, CORE- en CONTROLLED PERFORMANCE (CP)-range. Met een diepte van slechts 5 cm is de CSS230 SUPER SLIM een van de dunste plafondspeakers op de markt.


Dali

We waren diep onder de indruk van de presentatie van Dali. De Deense luidsprekerbouwer had een home cinema-opstelling met de In-Wall Phantom S-280 speakers. Deze prachtig klinkende inbouwluidsprekers zijn slechts 10 centimeter diep! De vertoning van The Magnificent Seven kreeg dan ook terecht veel aandacht op de stand van Dali.

Dali Phantom S-280

Yamaha

Yamaha VXS-series SYamaha hield het klein, dit jaar op de ISE. Naast de vorig jaar zomer geïntroduceerde BD-A1060 Blu-ray Disc-speler met 4K-upscaling, SACD-mogelijkheid en een speciale CD-Mode schakelaar, waren de VXS-series M en VXS-series S luidsprekers uitgestald. Vooral de series-M is bijzonder, omdat deze kleine speakers op een rail aan de muur of plafond bevestigd kunnen worden. Daarnaast kan de VXS-series M als ook de VXS-series S in een muur ingebouwd worden.

Bowers & Wilkins

Tot slot brachten we een bezoek aan de stand van Bowers & Wilkins. Naast drie high end subwoofers in de DBxD-reeks presenteerde B&W ook de vernieuwde versie van de CI800 Diamond series luidsprekers. Tijdens een demonstratie in de eigen Diamond Cinema Experience-zaal raakten we danig onder de indruk van de combinatie van de DB1D subwoofer met CI800 Diamond speakers.

Bowers & Wilkins DBxD subwoofers

Custom Soundframe

Bowers & Wilkins is een samenwerking aangegaan met Mutrox, een bedrijf dat ondermeer home cinema's bouwt. Samen met B&W is er het Custom Soundframe ontwikkelt. Een vaste inbouw-opstelling, inclusief B&W luidsprekers, voor een 55", 65" of 75" televisie. En dat alles voor een alleszins acceptabele prijs!

Mutrox Soundframe

Binnenkort volgt er meer over ons bezoek aan de ISE, waarbij we een aantal producten wat meer van dichterbij zullen bekijken.

Recente artikelen

Laatste reacties

Michael Hamers  |  12-02-2017

Mooi verslag Ludo! Ben benieuwd naar het vervolg...
Lees meer >

wolverine  |  12-02-2017

Mooi en goed verslag.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina