DVD box ‘SONJA 40 jaar in 10 uur’ met vele hoogtepunten

Op 28 november verschijnt de bijzondere DVD box ‘SONJA 40 jaar in 10 uur’ met vele hoogtepunten uit de spraakmakende televisieprogramma’s van Sonja Barend.

“Van heel vroeger is er niet veel bewaard gebleven. Ik herinner mij dat ons eens in de zoveel tijd werd gevraagd wat er gewist kon worden. De "live" uitgezonden programma\'s werden opgenomen op enorme Ampexbanden, zo groot als een boodschappentas. Die banden waren duur en moesten dus opnieuw worden gebruikt. Je kreeg een lijstje op je bureau en moest aanstrepen wat er weg kon. Wat mij betreft kon alles weg. We hadden tijdens de uitzending de lucht even laten trillen en dat was dat. Wie dacht er aan het dagelijkse zicht op wat er om ons heen gebeurde te bewaren? Het kwam geen seconde in mij op dat wij na veertig jaar televisie maken nog eens terug zouden kijken naar wat die televisie allemaal had laten zien of had teweeg gebracht”

“Er is uiteindelijk toch nog aardig wat overgebleven van wat ik met mijn vele redacties in veertig jaar heb gemaakt. De mooiste, ontroerendste en grappigste momenten zitten nu in een doosje zo groot als een dubbele boterham met kaas. “

De box bestaat uit 9 thema’s:
1 Gewoon bijzonder - Gewone mensen met bijzondere verhalen
Met o.a.: Ontslagen bij RSV, PSV-supporters, Poppenliefde en Nonnen in Italië.

2. Liefde en seks - De oudste emotie en de oudste beweging
Met o.a.: Ongewenste intimiteiten, HIV, Feministische prostitutie, Sekslijnen en de Meiden van Halal.

3. Macht en onmacht - Dienaren van het volk
Met o.a.: Joop den Uyl, Ien Dales, Elco Brinkman, Hans Wiegel, Pim Fortuyn en Aung San Suu Kyi.

4. Anders dan anderen - Ziektes, aandoeningen en andere taboes
Met o.a.: Kleine mensen, Transseksualiteit, Gilles de la Tourette-syndroom en Jomanda

5. Recht voor allen - De emancipatie van homo’s, zwarten en vrouwen
Met o.a.: Roze Driehoek, Zwarte acteurs, Allochtone jongeren, Homohuwelijk en Gemengde relaties

6. Kunst en kunstjes - Schrijvers, schilders en andere artiesten
Met o.a.; Jan Wolkers, Paul Verhoeven, Danny de Munck, Annie M.G. Schmidt, Karel Appel en Rudi van Dantzig.

7. Heet van de naald - Voorvallen en verschijnselen uit de actualiteit
Met oa: Vrede Israël-Egypte, Kroningsrellen, Bhagwan, Anti-bontacties, Golfoorlog, Bijlmerramp, Elfstedentocht, Monarchie en Moord op Pim Fortuyn.

8. Alles voor de show - Televisie- en andere sterren
Met o.a: Willem Ruis, Ruud Gullit, Dame Edna, Youp van ’t Hek en Boudewijn Büch

9. Extra’s
-  Sonja elders
Met o.a: Wie van de Drie (’73), Willem Ruis Lotto Show (’83), Banana Split (’87), Theo en Thea (’88) en Gala of the Stars (’93)
- Vier decennia Sonja
Van screentest tot Nipkovschijf.

Daarnaast treft u optredens aan van bekende artiesten die in de loop der jaren hun opwachting hebben gemaakt in Sonja’s programma’s. Met o.a. Mathilde Santing, Jaap van Zweeden, Paul de Leeuw, Tina Turner, Linda Ronstadt en Nina Hagen.

Behalve een overzicht van de carrière van Sonja Barend, biedt deze DVD-box een overzicht van de onderwerpen die Nederland de afgelopen veertig jaar bezig hielden en van de manier waarop die onderwerpen hun weg wisten te vinden naar de televisie.
In de jaren \'60 en \'70 groeide Sonja Barend uit tot Nederlands bekendste vrouwelijke presentator. In haar programma\'s speelden opinie en actualiteit een belangrijke rol. Ze ontving opinieleiders uit politiek, kerk en samenleving en vele mensen uit de wereld van de cultuur. Barend tekende ook voor andere programma\'s, maar maakte vooral naam met haar reeks Sonja op Maandag, Dinsdag etc. Op 22 augustus 2006 maakte Barend bekend dat ze, na het voltooien van een 9-delige serie over vijftig jaar televisie, zou stoppen met het maken van televisieprogramma\'s.

Tijdens de laatste aflevering van Sonja op 30 december 2006 ontving Barend uit handen van burgemeester Job Cohen van Amsterdam een onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten voor de Nederlandse televisie. In 2007 ontvingen Sonja Barend en Ellen Blazer de Zilveren Ere Nipkowschijf voor hun gehele televisie-oeuvre, een uitgelezen moment om 40 jaar spraakmakende programma’s te bekronen.

Deze fraaie DVD Box “SONJA 40 jaar in 10 uur’’ is vanaf 28 november verkrijgbaar.
De consumentenadviesprijs is € 39,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Bettina  |  19-11-2008

Deze koop ik wel, ik vind de prijs ook redelijk voor het aantal disc. Lijkt me leuk om dit allemaal weer eens terug te zien.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina