Dringend recensenten gezocht voor DVD.nl

Ben jij onze nieuwe filmrecensent?

DVD.nl is dringend op zoek naar nieuwe recensenten. Niet alleen voor DVD's of Blu-ray's, maar ook voor nieuwe bioscoopreleases en On Demand streaming vertoningen.

Jaarlijks verschijnen er zo'n 300 nieuwe recensies op DVD.nl. We willen dat aantal verhogen en daarom zijn we op zoek naar nieuwe recensenten! Bekijk jij regelmatig thuis een DVD of Blu-ray Disc? Of ga je regelmatig naar de bioscoop om de nieuwste films te zien? Heb jij een eigen mening over film en denk jij dat je dit op een goede en originele manier onder woorden kunt brengen? En ben je redelijk goed op de hoogte bent van de technische aspecten van een release, meld je dan aan als recensent. Het is makkelijker dan het lijkt. Misschien schrijf je al minirecensies en wil je nu doorgroeien naar 'het echte werk'. Graag nodigen we iedereen uit om het te proberen. Durf het aan!

Wat houdt het recenseren bij DVD.nl in?

Onze recensies kun je onderverdelen in meerdere mediums. Fysieke mediums zoals DVD en Blu-ray Disc. Maar dus ook bioscoop- en streamingrecensies. Bioscoop- en streamingrecensies zijn veelal wat eenvoudiger, omdat niet de techniek wordt beoordeeld, maar puur de inhoud en het verhaal van de film. Bij streaming wordt alleen over techniek geschreven als er iets opvallends te melden is.

De redactie krijgt veel van de nieuwste releases toegestuurd door de filmmaatschappijen. Dit zijn zowel DVD's als Blu-ray Discs. Deze titels worden verdeeld onder de recensenten, zodat iedereen aan bod komt. Wie de recensies met enige regelmaat leest weet dat we uitgebreid over een titel schrijven. Niet alleen het verhaal, maar ook een beschrijving van de beeld- en geluidskwaliteit komt aan bod, evenals de eventuele extra's die op een disc staan. Dat maakt de recensies zeer waardevol voor de bezoekers van deze site en de recensies behoren dan ook tot de meest bezochte pagina's van DVD.nl! Je hoeft dit niet allemaal vanaf het begin tot in de perfectie te beheersen, het hele redactieteam kan je hierbij ondersteunen.

Daarnaast krijgen we met grote regelmaat uitnodigingen om persvoorstellingen van de nieuwste bioscoopfilms bij te wonen. Ervaar een nieuwe film al voordat deze in de bioscoop te zien zal zijn! Persvoorstellingen zijn bijna altijd overdag en in de regio Amsterdam, dus hou hier rekening mee. Maar ook als je zelf regelmatig de nieuwste films gaat zien in de bioscoop mag je reageren. Wij bieden je een drie maanden abonnement voor een bioscoopketen (Pathépas, JTpas, Cineville). Daarvoor dien je met enige regelmaat een nieuwe bioscoopfilm te recenseren.

Voor streaming-recensies krijg je een abonnement op Netflix of Videoland. Daarvoor dien je ook met enige regelmaat een recensie van een film of serie te schrijven.

Hoeveel tijd kost het recenseren voor DVD.nl?

Dat bepaal je helemaal zelf. Je hoeft niet te voldoen aan een minimaal aantal recensies per maand. We zijn al blij met twee, drie recensies per maand. In het begin zal het recenseren iets meer tijd kosten, maar je zal merken dat na verloop van tijd meer routine komt, waardoor het recenseren een stuk sneller zal gaan. En je staat er niet alleen voor! Het hele redactieteam zal je, vooral in het begin, volop ondersteunen en je voorzien van nuttige tips en suggesties.

Wat levert het op?

Als vergoeding mag je wel de recensietitel houden! Je hoeft deze niet terug te sturen naar de redactie. Zo kun je op een leuke manier je DVD/Blu-ray Disc-collectie op peil houden met altijd recente titels, meestal titels die nog niet verkrijgbaar zijn in de winkels!

Wat bieden wij:

- Een bevlogen redactieteam
- Technische ondersteuning bij het maken van de recensies
- Mogelijkheid tot het ontdekken van onbekende, maar prachtige films
- 'Betaling' door middel van het mogen houden van het recensie-exemplaar
- Deelname aan de crewmeetings van DVD.nl

Wat vragen wij:

- Interesse in film
- Goede schrijfvaardigheid en het kunnen beschrijven van films
Voor het bespreken van DVD en/of Blu-ray Disc:
- Voldoende technische kennis van beeld en geluid
- Minimaal Dolby Digital 5.1 geluid-setup (DVD) en/of Full HD beeld- en geluidsetup (Blu-ray Disc)
- Laptop of PC met DVD/BD-romspeler voor het maken van screenshots
Voor het bespreken van bioscoopfilms:
- Voor het bijwonen van persvoorstellingen is het handig als je in de regio Amsterdam woont

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je nog vragen? Of je wilt het gewoon eens proberen? Neem dan contact met ons op en schrijf een proefrecensie. Wie weet ben jij het nieuwe redactielid van DVD.nl!

DVD.nl logo klein

Ludo Keeris
Hoofdredacteur DVD.nl

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina