Driedelige serie - Kanker: Keizer Aller Ziektes - vanaf 1 oktober op DVD verkrijgbaar

B-motion presenteert de drie DVD box:

KANKER: KEIZER ALLER ZIEKTES

De complete ´biografie´ van deze vernietigende ziekte

Vanaf 1 oktober verkrijgbaar

Kanker - Keizer aller ziektes DVDAl eeuwenlang en op alle werelddelen vecht de mens tegen kanker. Kanker, nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in ons land en met recht keizer aller ziektes te noemen. B-motion presenteert op 1 oktober de DVD-uitgave Kanker: keizer aller ziektes, een zesdelige documentaireserie van Ken Burns, gebaseerd op het Pulitzer prijswinnende boek van Siddhartha Mukherjee (The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer). De indrukwekkende documentaire geeft niet alleen een kijkje in de geschiedenis van kanker, maar toont ook aangrijpende verhalen van patiënten en laat zien welke wetenschappelijke doorbraken kunnen leiden tot duurzame genezing.

De documentaire is een ware ‘biografie’ van kanker en toont de gehele geschiedenis van kanker; van de eerste beschrijvingen door de oude Egyptenaren tot de hightech laboratoria van moderne onderzoeksinstituten. Daarnaast laat de documentaire de menselijke kant van de ziekte zien, met emotionele verhalen van patiënten, artsen en onderzoekers en de zoektocht naar de wetenschappelijke doorbraak om genezing mogelijk te maken. De DVD bevat drie discs met de volgende inhoud:

Disc 1: Magic Bullets
Dit deel van de documentaire toont de eeuwenlange zoektocht naar een medicijn voor kanker.

Disc 2: The Blind Men and the Elephant
In dit deel komt de versnelling in onderzoek vanaf de jaren ’70 naar voren en de verbetering van behandelingen vanaf eind jaren ’90.

Disc 3: Finding the Achilles Heel
Het derde deel gaat over de (vermeende) doorbraken vanaf de eeuwwisseling en de laatste wetenschappelijke inzichten.

De documentaire is gebaseerd op het boek van Siddhartha Mukherjee, vooraanstaand wetenschapper en kankerarts bij Columbia University Medical Center. Voor zijn boek, The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer, door TIME Magazine uitgeroepen tot een van meest invloedrijke boeken uit de Engelse literatuur, ontving Mukherjee een Pulitzerprijs. 

Kanker: keizer aller ziektes is een intrigerende documentaire die u alle facetten van de ziekte toont: een digitaal overzicht voor medisch geïnteresseerden en een ‘must’ voor iedereen die direct of indirect met de ziekte in aanraking is geweest.

B-Motion

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina