Drie nieuwe projectors bij Philips

Met een nieuwe reeks van drie Home Cinema-projectoren voldoet Philips aan de toenemende behoefte van de consument aan meer dan levensgrote kijkervaring. Alle drie de modellen projecteren een indrukwekkend beeld van voortreffelijke kwaliteit op een groot en absoluut plat beeldvlak, waardoor de woonkamer verandert in een eigen thuisbioscoop.

De nieuwe modellen zijn de Astaire Deluxe en de Astaire met WVGA-resolutie, en de Bogart Matchline met XGA-resolutie. Deze resoluties zorgen voor een natuurgetrouwe 16/9-beeldprojectie. Helderheidsniveaus tot 1000 lm (Astaire Deluxe) en een contrast tot 1800:1 (Bogart Matchline) staan garant voor een perfecte beeldkwaliteit, zelfs bij daglicht. Het gebruiksgemak is bijzonder groot, dankzij de afstandsbediening met lichtgevende toetsen, snelle ‘plug-and-play’-installatie en een intuïtieve On Screen Display (OSD) volgens exact dezelfde duidelijke principes als bij andere tv-producten van Philips.

Alle nieuwe projectoren hebben een compact formaat, waardoor ze gemakkelijk ergens in huis een plaatsje kunnen vinden en op onopvallende wijze in de woonkamer kunnen worden geïnstalleerd. Hun compacte formaat wordt nog geaccentueerd door een gewicht van niet meer dan 1,6 kg voor de Bogart Matchline met zijn DLP™ -beeldweergavetechnologie, en van 3,5 kg voor de modellen Astaire Deluxe en Astaire.

De Astaire-projectors hebben de hoogste lamplevensduur van de markt : de Philips UHP-lamp heeft een gemiddelde levensduur van maar liefst 6000 uren. Hierdoor zijn de gebruikskosten t.o.v. concurrerende toestellen een heel stuk lager. Dankzij de uitgebreide aansluitmogelijkheden kan de consument met deze nieuwe projectoren programma’s van diverse bronnen bekijken. Ofschoon ze primair ontworpen zijn om volop te kunnen genieten van de perfecte beeldkwaliteit van voorbespeelde films op dvd, kunnen de projectoren tevens worden aangesloten op andere bronnen zoals videorecorders, digitale camera’s en spelconsoles. De PIP (Picture In Picture)-modus (Bogart Matchline en Astaire Deluxe) biedt de mogelijkheid de beelden van twee aangesloten bronnen tegelijkertijd te bekijken, met de mogelijkheid direct heen en weer te schakelen tussen het hoofdbeeld en het ingevoegde beeld.

Het formaat van het geprojecteerde beeld is maximaal 100 inch (250 cm) bij een projectieafstand tot 3 meter. Bij alle modellen is projectie vanaf het plafond mogelijk. De trapeziumcorrectiefunctie (2D bij de Astaire Deluxe en de Bogart Matchline en 1D bij de Astaire) maakt het gemakkelijk een foutieve uitrichting van de projector ten opzichte van het projectievlak (wand of plafond) te corrigeren, wat de positioneringsmogelijkheden vergroot.

Dankzij de zoomfunctie bij alle modellen kan het beeldformaat optimaal worden aangepast aan de kijk- en projectieafstand. Een 2,5x SuperZoom-functie (zowel optisch als digitaal) bij de Astaire Deluxe en de Bogart Matchline biedt de mogelijkheid het beeldformaat optimaal aan te passen aan de kijk- en projectieafstand. Het Astaire-model heeft een digitale zoomfunctie met een bereik van 1.2x.

De modellen Astaire Deluxe en Bogart Matchline hebben uitgebreide beeldverbeteringsfuncties die een optimale beeldkwaliteit garanderen bij voorbespeelde films op digitale dvd-discs. Dit zijn onder andere Philips’ uitbundig geprezen CrystalClear-technologie, samen met Combfilter, Black-Stretch en DCTI (Digital Color Transient Improvement), DLTI (Digital Luminance Transient Improvement), Intelligent Edge De-interlacing, Film Mode Detection en Cross Color Suppression (de beschikbare functies zijn afhankelijk van het model).

Andere geavanceerde beeldverbeteringsfuncties zijn onder andere Temporal Digital Noise Reduction, Flesh-tone Correction en Color TrackingTM. Dankzij de Smart Picture-functie bij alle modellen heeft de gebruiker zes keuzemogelijkheden om het beeld automatisch aan te passen aan zijn persoonlijke voorkeur en het soort programma waarnaar wordt gekeken, wat de gebruikelijke handmatige beeldafstelling overbodig maakt.

De nieuwe projectoren zijn zeer stil in het gebruik; het kijkplezier wordt verstoord niet door het geruis van een koelventilator, waarmee een van de belangrijkste nadelen van conventionele Home Cinema-projectoren is opgelost.

De nieuwe projectoren zullen in Nederland verkrijgbaar zijn vanaf deze maand tegen een marktadviesprijs (inclusief BTW) van € 1999,- voor de Astaire Deluxe, € 1499,- voor de Astaire en € 2999,- voor de Bogart Matchline.
 



De Philips Astaire

Recente artikelen

Laatste reacties

Reinbo  |  13-09-2003

Het blijft wachten op de DeNiro. :wink: , maar het is leuk dat projectoren steeds meeer binnen het budget en de syntax van 'de gewone man' komen, hopelijk worde...
Lees meer >

Ronald Dassen  |  13-09-2003

Ik vind het persoonlijk ook wel fijn dat de lichtopbrengst steeds meer verbeterd wordt. Zoals ik in deze recensie kan lezen, is het beeld ook bij daglicht prima...
Lees meer >

Léon Bolweg  |  13-09-2003

Iemand al ervaring met de Aistaire Deluxe?? (ergens demo gezien ofzo) Lijkt me een goede beamer in vergelijking met de prijs...
Lees meer >

zetmoon  |  12-09-2003

Astaire en Bogart... Philips weet de nostalgie wel op te roepen... :D :mrgreen: En vergeet de "Garbo" niet :D Een projector voor onder de 2000 euro met...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina