Drie Homescreen releases op DVD vanaf 7 juli

Drie nieuwe releases op DVD van Homescreen:

MOUNTAINS MAY DEPART - Jia Zhang-Ke

Mountains May Depart spant over drie decennia. Het begint in 1999, wanneer in Fenyang, China, het mooiste maar ook meest verlegen meisje van het dorp trouwt met de rijke, extraverte Zhang. Samen krijgen zij een zoon, genaamd Dollar. Vijftien jaar later scheiden de twee en emigreren vader Zhang en Dollar naar Australië. Nog eens elf jaar later spreekt Dollar nog nauwelijks Chinees en herinnert hij zich van zijn moeder enkel nog haar naam.
Gedurende een kwart eeuw volgen we de personages van een radicaal veranderend China tot in Australië als een belofte op een beter leven, en de hoop, liefde en teleurstelling die het lot hen voorschotelt.

Al sinds zijn speelfilmdebuut Xiao Wu (Pick Pocket) in 1997 toont regisseur Jia Zhangke zich een meester in het kritisch maar liefdevol ontleden van de Chinese maatschappij. In Mountains May Depart legt hij de hartverscheurende effecten bloot van economische groei op familie, traditie en liefde.
De film ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes in 2015 en ontving op het Filmfestival van San Sebastian de prijs voor Best European Film.

Mountains May Depart DVDCast:
Yi Zhang
Tao Zhao

Regie: Zhangke Jia

Genre: Drama
Lengte: 126 min.
Land: China, Frankrijk, Japan 2015

Releasedatum: 7 juli

 

HEART OF A DOG - Laurie Anderson

HEART OF A DOG is een persoonlijk essay, een autobiografische film en een muzikale meditatie van Amerikaanse experimentele performance-kunstenares en musicus Laurie Anderson (bekend van o.a. haar single "O Superman") over de liefde en de dood.

De kalme voice-over van Laurie Anderson is te horen bij een stroom aan associatieve beelden, animaties en 8mm-films uit haar kindertijd. De filmmaker vertelt het verhaal van haar geliefde hond Lolabelle die overleden is en snijdt daarbij de dood van haar moeder en ook haar echtgenoot Lou Reed aan. In de film, die ondersteund wordt met een door haar geschreven soundtrack, deelt ze haar jeugdfantasieën en behandelt ze politieke en filosofische theorieën.

Heart of a Dog DVDHEART OF A DOG ging in wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Venetië in2015 en won daar de Lina Mangiacapre Award.

Regie: Laurie Anderson

Genre: Non Fictie
Lengte: 75 min.
Land: Verenigde Staten, Frankrijk 2015

Releasedatum: 7 juli

 

Verkrijgbaar in de Award Winning Cinema-reeks:

THEEB - Naji Abu Nowar

Voor het bedoeïenkind Theeb (Jacir Eid) vervult zijn oudere broer Hussein de rol van vader. Wanneer deze tijdens de eerste wereldoorlog een Britse officier door de woestijn moet leiden, volgt Theeb hen stiekem. De tocht loopt uit op een drama, waarbij de jongen moederziel alleen tegenover zijn vijanden komt te staan: een roversbende én de onbarmhartige woestijn. Maar Theebs naam betekent niet voor niets ‘wolf.’ Overleven waar anderen sterven zit de bedoeïenen in het bloed.

Theeb is het meervoudig bekroonde regiedebuut van de in Engeland geboren regisseur Naji Abu Nowar. De cineast voegt elementen uit de western en de avonturenfilm samen tot een spannende ode aan een trots woestijnvolk. Door op cruciale momenten voor een onverwachte wending te kiezen, houdt hij de film tot het einde toe verrassend. Theeb werd opgenomen rond Wadi Rum, het gebied wereldberoemd gemaakt door Lawrence of Arabia. Bergformaties als kathedralen dragen bij aan de majestueuze atmosfeer van dit exceptionele debuut.

Theeb DVDCast:
Jacir Eid
Jack Fox
Hassan Mutlag
Marji Audeh
Hussein Salameh

Regie: Naji Abu Nowar

Genre: Drama
Lengte: 100 min.
Land: Jordanië, Groot Brittannië, Verenigde Arabische Emiraten 2014

Releasedatum: 7 juli

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Werner  |  29-06-2016

Ik heb Heart of a dog in preorder Waarom verbaast me dat niet ? :)
Lees meer >

Bettina  |  29-06-2016

Ik heb Heart of a dog in preorder
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina