Drie films via Twin Pics/Cineart op DVD in mei

Mei-releases van Cinéart

IXCANUL

Een film van Jayro Bustamante

Ixcanul DVDHet 17-jarige Maya meisje Maria woont met haar ouders op een koffieplantage op de flanken van de Ixcanul, een gigantische vulkaan in Guatemala. Ze wil ontsnappen aan het gearrangeerde huwelijk dat haar wacht. De grote stad waar zij van droomt zou haar de vrijheid moeten brengen.

Regisseur Jayro Bustamante, die zelf in de streek opgroeide, wilde met IXCANUL een stem geven aan een bevolkingsgroep die zich in alle opzichten in de marge van de Guatemalteekse samenleving bevindt. Hij doet dat met non-professionele, lokale acteurs. De film werd op het filmfestival van Berlijn bekroond met de prestigieuze Zilveren Beer Alfred Bauer Prijs.

De DVD bevat een item over de film op het filmfestival van Berlijn, dat zowel een making of als een ontroerend portret van de regisseur en de actrices is.

Specificaties:
Taal: Maya/Spaans 5.1
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Speelduur: 88 Min.
Beeld: 16:9 2.35
Extra: Ixcanul op de Berlinale (11 min.)

Release DVD: 6 mei

 

TESTAMENT OF YOUTH

Een film van James Kent

Testament of Youth DVD1914. Schrijfster en feministe Vera Brittain is haar tijd ver vooruit als ze besluit Engelse literatuur te gaan studeren. In Oxford valt ze als een blok voor Roland Leighton, een vriend van haar broer. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en beseft Vera dat ze niet kan blijven toekijken als de mannen naar het front vertrekken.

TESTAMENT OF YOUTH vertelt, in de beste tradities van Brits drama als DOWNTON ABBEY en ATONEMENT, het waargebeurde verhaal van Vera Brittain die in de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog terecht komt. Haar memoires beschrijven de invloed van de oorlog op de levens van de vrouwen en middenklasse in Groot-Brittannië.

De chemie tussen Alicia Vikander (Oscar®winnares voor THE DANISH GIRL) en Kit Harington (GAME OF THRONES) spat van het scherm.

Specificaties:
Taal: Engels & Frans 5.1
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Speelduur: 124 min.
Beeld: 16:9 2.35

Release DVD: 13 mei 2016

 

EL BOTÓN DE NÁCAR

Een film van Patricio Guzman

El Botón de Nácar DVDEL BOTÓN DE NÁCAR is een verhaal over het water, de kosmos en onszelf. Het begint bij twee mysterieuze knopen die ontdekt worden op de bodem van de Grote Oceaan, vlak bij de Chileense kust met surreële vulkaanlandschappen, bergen en gletsjers. Door dat verhaal heen horen we de woorden van de oorspronkelijke bewoners van Patagonië, van de Engelse zeevaarders en de politieke gevangenen. Men zegt dat water een geheugen heeft. Deze film toont dat het ook een stem heeft.

De Chileense regisseur Patricio Guzman gebruikt water als metafoor voor het verbinden van het lot van de waternomaden met de politieke moorden tijdens het regime van Pinochet. Eerder maakte Guzman de veelgeprezen documentaire NOSTALGIA DE LA LUZ, waarin een verband wordt gelegd tussen de dictatuur en de Atacama woestijn. EL BOTÓN DE NÁCAR won op het Filmfestival van Berlijn de Zilveren Beer voor Beste Scenario, en werd vertoond op het IDFA.

Specificaties:
Taal: Spaans 5.1
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Speelduur: 79 min.
Beeld: 16:9 1.78
Extra: aanvullende getuigenissen (35 min.)

Release DVD: 13 mei 2016

 

 

Twin Pics

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina