Drie Crime series vanaf 18 november op DVD via JustBridge Entertainment

Drie crimeseries op DVD

INSPECTOR MORSE - SILENT WITNESS - THE SUSPICIONS OF MR. WHICHER

18 NOVEMBER op DVD

INSPECTOR MORSE - The Complete Collection

Inspector Morse Complete collection DVDInspector Morse is een crime/detective-serie die van 1987 tot 2000 te zien was in Groot-Brittannië. Niet alleen in Groot Brittannië, maar ook in België en Nederland is de serie erg populair. Het verhaal van Inspector Morse is gebaseerd op de boeken van Colin Dexter. Vanaf 1990 tot 2001 is de serie 10 keer genomineerd geweest voor een BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) award en heeft de prijs 5 keer gewonnen.

De hoofdpersoon, de vriendelijke maar vaak ook wat nukkige Morse, houdt van opera, poëzie en klassieke auto’s (hij rijdt zelf in een Jaguar uit 1960). Tijdens zijn grondige onderzoeken schiet hij vaak even een pub in voor een pint of ale. Dat helpt hem denken, zegt hij. In de verhalen is er continu sprake van een boeiende wisselwerking tussen Morse en zijn ijverige assistent sergeant Lewis. In deze complete verzamelbox zijn alle 33 afleveringen van Inspector Morse bij elkaar gebracht. Het bijzondere van deze nieuwe dvd-uitgaven is dat de afleveringen digitaal geremasterd zijn. Zo scherp hebben zelfs de trouwste fans Inspector Morse nog nooit gezien!

Inspector Morse complete collection
Speelduur: 33 x 100 minuten
Consumentenadviesprijs: €66,99

 

SILENT WITNESS - seizoen 17

Silent Witness - Seizoen 17Silent Witness, een Britse crime/politieserie die is uitgebracht door BBC, is één van de langslopende en meest succesvolle BBC crime series. Het heeft vele awards gewonnen waaronder de National Television Awards (UK), Royal Television Society en Television and Radio Industries Club Awards. De serie werd bedacht door Nigel McCrery, die naast de eerste afleveringen uit de allereerste seizoenen ook een aantal boeken schreef over Silent Witness. In Nederland wordt de serie door de KRO uitgezonden.

In de laatste aflevering van seizoen 16 van Silent Witness zagen we hoe Professor Leo Dalton op tragische wijze om het leven kwam in Afghanistan. Zijn collega’s Nikki Alexander en Jack Hodgson zagen het drama gebeuren en zijn er nog steeds ondersteboven van. Vooral Nikki kan moeilijk accepteren dat Leo er niet meer is. Leo’s vervanger in het forensisch onderzoeksteam van Lyell Centre, Thomas Chamberlain (Richard Lintern), krijgt dan ook niet echt een warm welkom. Thomas is een ervaren forensisch patholoog met een grote reputatie op het gebied van toxicologie. Hij is charmant, heeft charisma en gaat gemakkelijk met mensen om. Mede daardoor beginnen wetenschapper Clarissa en Nikki en Jack na een tijdje steeds meer waardering te krijgen voor hun nieuwe collega.

Silent Witness seizoen 17
Speelduur: 10 x 50 minuten
Consumentenadviesprijs: €15,99

 

THE SUSPICIONS OF MR. WHICHER - The Murder in Angel Lane

THE SUSPICIONS OF MR. WHICHER - The Murder in Angel Lane DVDThe Suspicions of Mr. Whicher: the Murder in Angel Lane is een televisiefilm gebaseerd op de karakters uit de oorspronkelijke misdaadbestseller van Kate Summerscale. In de hoofdrollen schitteren de BAFTA-award winnende Paddy Considine en Olivia Colman (Broadchurch). Het eerste deel van het aangrijpende moordmysterie is vorig jaar uitgebracht door Just Bridge Entertainment. Vanaf 18 november is deel twee verkrijgbaar op DVD. Het eerste deel was op ware feiten gebaseerd, dit tweede verhaal is geheel fictie en geschreven door Neil McKay (The Gloucester Killers).

Detective Inspector Jonathan 'Jack' Whicher is een historische figuur die van 1 oktober 1814 tot en met 29 juni 1881 leefde. Hij was halverwege de negentiende eeuw één van de eerste inspecteurs van Scotland Yard. In dit fictieve verhaal zien we hem als privédetective. Het begint allemaal als Whicher op een dag een keurige dame ziet lopen in een onguur deel van Londen. De dame heet Susan Spencer en ze is wanhopig op zoek naar haar zestienjarige nichtje Mary. Het meisje is naar de stad gekomen omdat ze op zoek is naar de vader van haar ongeboren kind. Het idee dat de arme Mary helemaal alleen door de straten dwaalt, maakt de speurder in Whicher wakker. Ongevraagd gaat hij naar haar op zoek. Als Mary kort daarna boven water komt, is ze er slecht aan toe. Ze is het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval en overlijdt aan haar verwondingen. Een geluk bij een ongeluk is dat ze net een paar dagen eerder haar kind had gebaard. De diepbedroefde Susan geeft Whicher opdracht de moord op haar nichtje te onderzoeken en het kind op te sporen.

The Suspicions of Mr. Whicher: The Murder in Angel Lane
Speelduur: 1 x 90 minuten
Consumentenadviesprijs: €15,99

Bridge Entertainment

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina