DLP technologie chip voor HDTV in productie

1080p DLP TV technologie chip voor HDTV in productie

Texas Instruments heeft bekend gemaakt dat haar 1920 x 1080 HD DLP TV technologie nu volledig gekwalificeerd en in productie genomen is. De 1080p DLP chip biedt een behoorlijk aantal mogelijkheden:

SharpPicture : een procesverbeteraar die tegelijk samenwerkt met de SmoothPicture technologie om een scherp en toch perfect beeld te verzorgen.
DynamicColor : kleuren en contrast verbeteraar
DynamicBlack : system level oplossing die kan zorgen voor een contrast ratio van boven de 5000:1.
DarkChip3 : een toepassing die kan zorgen voor architectuur verandering van de DLP chip waarmee het beeld 20-40 procent beter wordt in vergelijking met DarkChip2.

Grote voordelen van de DLP technologie zijn de diepe rijke kleuren, hoge contrast ratio\'s, de schermen branden niet in, en live-actie of snelle beelden kunnen zonder problemen worden weergegeven.

Enkele fabrikanten die de nieuwe chip gebruiken zijn LG, Samsung, Mitsubishi en Toshiba. De eerste generatie HDTV\'s die met de chip zijn uitgerust zullen in juli de verkoop in gaan, voorlopig alleen in de Verenigde Staten, hopelijk volgt Europa snel... 

Bron : dlp.com
Bewerking : Edgar Smit

Recente artikelen

Laatste reacties

SuperDre  |  24-04-2005

Betekent dit dat we straks beamertjes krijgen met 1080i ondersteuning? Zoja zou dit wel interessant wezen om hdtv te projecteren. nee niet met 1080i, want d...
Lees meer >

quicksilver2003  |  21-04-2005

Betekent dit dat we straks beamertjes krijgen met 1080i ondersteuning? Zoja zou dit wel interessant wezen om hdtv te projecteren.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina