Disney's High School Musical: dans- en muziekfilm vanaf 21 maart op DVD

Walt Disney’s HIGH SCHOOL MUSICAL

De EMMY AWARD winnende dans- en muziekfilm vanaf 21 maart op DVD

Met veel humor, aanstekelijke liedjes en spectaculaire dans is de film “High School Musical” de feel good “Grease” film van nu! Twee high school leerlingen, Troy (Zac Efron), de knappe en populaire basketbalspeler en Gabriella (Vanessa Anne Hudgens), de verlegen en slimme nieuwkomer op de school, zijn ogenschijnlijk tegenpolen, maar delen een intense passie voor zingen.

Het verhaal
Tijdens de wintersportvakantie ontmoeten Troy en Gabriella elkaar, wanneer ze op oudejaarsavond aan een karaokewedstrijd in het ski-resort meedoen. Ze zingen de sterren van de hemel en delen een magisch moment. Ze wisselen hun mobiele telefoonnummers uit, maar verliezen elkaar de rest van de vakantie uit het oog. Eenmaal terug van vakantie, blijken ze op dezelfde school te zitten. De stoere Troy is aanvoerder van het East High Wildcats basketbalteam en de verwachtingen van het team en zijn vader, die ook de coach is, zijn hoog. Gabriella is een verlegen wiskundegenie en wordt al snel gevraagd voor de tienkamp van de school. Zo op het eerste gezicht lijken Troy en Gabriella twee enorme tegenpolen. Als de audities voor de schoolmusical worden aangekondigd, besluiten ze beiden om hun nieuw ontdekte passie voor het zingen een kans te geven en proberen een rol in de musical te bemachtigen. Als bekend wordt dat Troy en Gabriella zich voor de 2e auditieronde weten te kwalificeren, staat de school op zijn kop. Dramakoningin Sharpay Evans (Ashley Tisdale) en haar broer Ryan (Lucas Grabeel) beschouwen het hun geboorterecht om de hoofdrollen te krijgen en laten dit niet op zich zitten. Tegelijkertijd proberen ook Troys basketbalploeg en Gabriella’s wiskundeteam de twee tegen elkaar op te stoken. Zullen Troy en Gabriella erin slagen hun teams bij te staan en toch hun hartenwens te vervullen?

"High School Musical" is geschreven door Peter Barsocchini ("Drop Zone") en de regie en choreografie was in handen van Emmy Award-winnaar Kenny Ortega (Winter Olympische Spelen Openingsceremonie, "Gilmore Girls" en "Dirty Dancing").

“High School Musical” won bij de uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen de Emmy Awards 2006, twee prijzen; Beste Kinderprogramma en Beste Choreografie.

Volgend op het doorslaande succes in landen als Amerika, Duitsland, Italië en Groot-Brittannië is High School Musical vanaf 6 februari te huur en vanaf 21 maart verkrijgbaar als koop DVD.

Bonusmateriaal op de DVD:
• Meezingen met de film
• De making of “High School Musical”
• De danspassen leren
• Muziek “I Can’t Take My Eyes Off Of You”
• Muziekvideo “We’re All In This Together”

Technische informatie: Speelduur: 98 minuten
Beeldformaat: 4:3
Consumentenadviesprijs: € 15,-
Nederlandse versie, Engelse versie en Nederlands ondertiteld

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina