Disney: The Lion King (SE) 15 oktober op DVD

DE MIJLPAAL IN ANIMATIE IS TERUG!
THE KING OF ALL DVD’S... MEER DAN FILM ALLEEN
Voor het allereerst op DVD beschikbaar, bovendien met uitzonderlijk
veel BONUSMATERIAAL.

Walt Disney Classics presenteert:

The Lion King

Speciale Uitvoering

Ervaar nu The Lion King als nooit tevoren in een speciale uitvoering met als extra het gloednieuwe lied “The Morning Report” en met prachtig geoptimaliseerd beeld en geluid van de hoogste digitale kwaliteit.
Voor het allereerst op DVD, met uitzonderlijk veel BONUSMATERIAAL.

Verkrijgbaar op 2-Disc DVD en VIDEO vanaf 15 oktober 2003

Voor het allereerst verschijnt The Lion King, Walt Disney’s wereldwijd meest succesvolle animatiefilm ooit, de film met de meest geliefde personages aller tijden en bekroond met maar liefst twee Academy Awards®, binnenkort op 2-Disc Special Edition DVD.
15 oktober 2003 verschijnt The Lion King in een Speciale Uitvoering op zowel VIDEO als 2-Disc DVD. Met meer dan je ooit hebt gezien. Een heel nieuw lied, The Morning Report, gecomponeerd door de Oscar-winnaars Elton John en Tim Rice, is met geheel nieuwe animaties aan de film toegevoegd. Bovendien met een beeld en geluidskwaliteit die de koning van alle animatiefilms waardig is. Op de video staat bovendien als extra de Sing Along Song Hakuna Matata.

De 2-Disc DVD presenteert het tijdloze verhaal van moed, trouw en hoop met 2 versies van de film (de originele bioscoopversie én de versie met de hele nieuwe animaties) en zeer veel BONUSMATERIAAL, waaronder een virtuele safari in 5.1 surround sound, reizen die je meenemen achter de schermen, en nog veel meer.
Een Disney primeur is de Disney Enhanced Home Theatre Mix die toegepast is op de Special Edition DVD. De mix is speciaal ontworpen voor de huiskamer. Met een geluid dat dynamischer en ruimtelijker is dan ooit – vergelijkbaar met het geluid in de bioscoop – zal de kijker volledig opgaan in The Lion King omgeving.
Geniet van dit koninklijke heldenverhaal, waarin thema’s als vriendschap, jaloezie, geboorte, dood, verantwoordelijkheid en liefde op schitterende wijze verbeeld worden.


THE LION KING – HET VERHAAL


Reis mee naar het hart van de Afrikaanse savanne, waar het vrolijke en onrustige leeuwenjong Simba volop plezier heeft met zijn hilarische metgezellen Timon en Pumbaa. Zijn vader is de machtige en goedaardige Koning Mufasa, leeuw en heerser over het gebied rond de Koningsrots. Ooit zal Simba zijn vader opvolgen. Helaas heeft Mufasa’s laaghartige broer Scar heel andere plannen. Hij wil zelf de troon bestijgen en smeedt een plan om zich zowel van Mufasa als zijn zoon Simba te ontdoen...

In de uitgestrektheid van de Afrikaanse savanne, waar het stof en de hitte voelbaar zijn, geniet de vrolijke en zorgeloze jonge leeuw Simba dagelijks met volle teugen. Samen met het leeuwinnetje Nala maakt hij van iedere dag een feest. Zijn vader is de machtige en wijze Koning Mufasa, leeuw en heerser over het gebied rond de Koningsrots. Zijn moeder, de Koningin van alle leeuwen, is de zachtaardige Sarabi. Ooit zal Simba zijn vader opvolgen en heerser zijn over dit gebied. Mufasa probeert hem dan ook zo goed als mogelijk voor te bereiden op zijn toekomstige taak.

Mufasa’s laaghartige broer Scar heeft echter andere plannen. Hij wil zelf de troon bestijgen en smeedt een plan om zich zowel van Mufasa als zijn zoon Simba te ontdoen. Met zijn hyenamakkers Shenzi, Banzai en Ed zorgt hij ervoor dat Simba het pad van een op hol geslagen kudde kruist. Simba moet voor zijn leven rennen. Gelukkig is zijn vader Mufasa in de buurt. Hij redt zijn zoon, maar wordt bij zijn reddingspoging zelf gedood.

Overmand door verdriet denkt Simba dat de dood van zijn vader zijn schuld is. Hij durft zijn familie niet meer onder ogen te komen en hij verlaat het rijk. Het zorgeloze wrattenzwijn Pumbaa, die zich de hele dag door kan volvreten met alles wat eetbaar is, en het nerveuze kleine stokstaartje Timon ontfermen zich over hem. Met deze twee gouden vrienden gaat hij het leven weer zonniger inzien.

Jaren verstrijken en Simba groeit op tot een prachtige, volwassen Koninklijke leeuw. Opeens staat hij oog in oog met een heel bijzondere vrouwtjes leeuw. Het blijkt zijn jeugdvriendinnetje Nala te zijn. Zij smeekt hem naar het rijk rond de Koningsrots terug te keren en zijn plaats als koning op te eisen. Door de wijze lessen van de baviaan Rafiki begrijpt Simba dat de geest van zijn vader in hem voortleeft en dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen.
Hij besluit het op te nemen tegen Scar en zijn duivelse hyena leger...


DE PRODUCTIE


Tussen alle Walt Disney Classics neemt The Lion King een heel bijzondere plaats in. De film werd bekroond met maar liefst twee Oscars – de muziek van Hans Zimmer en de hitsingle Can You Feel The Love Tonight van Elton John. Wereldwijd is het de meest succesvolle animatiefilm ooit. Massaal heeft het publiek, dwars door alle leeftijdscategorieën heen, The Lion King in het hart gesloten. Meer dan 600 artiesten en technici werkten aan de productie mee en meer dan 1 miljoen tekeningen zijn gemaakt. Het is ook de enige Disney Classic waarin geen enkel menselijk karakter te zien is. Dieren spelen alle rollen. Het verhaal speelt zich af in de uitgestrektheid van de Afrikaanse savanne. Het leven in de jungle met de terugkeer van de seizoenen en de levenscycli zijn waarachtig in beeld gebracht. Het scenario is geschreven door Irene Mecchi, Jonathan Roberts en Linda Woolverton.
De productie was in handen van Don Hahn, terwijl Roger Allers en Rob Minkoff voor de regie tekenden.


DVD

2-DISC SPECIALE UITVOERING


€ Twee versies van de film en een volledig nieuw lied The Morning Report, gecomponeerd door de Oscar-winnaars Elton John en Tim Rice, met nooit eerder getoonde animaties
€ Volledig nieuwe verbeterde Disney 5.1 Thuisbioscoopmix; de Disney Enhanced Home Theatre Mix. De mix is speciaal ontworpen voor de huiskamer. Met een geluid dat dynamischer en ruimtelijker is dan ooit – vergelijkbaar met het geluid in de bioscoop – zal de kijker volledig opgaan in The Lion King omgeving.
€ De allereerste digitale uirvoering; prachtig geoptimaliseerd beeld en geluid van de hoogste kwaliteit
€ Belevingsonderdelen en games die de film tot een belevenis maken


DISC 1

Tijd voor het ochtendrapport!
Zazoe leidt je rond door de verschillende delen van het Koninkrijk in een volledig nieuwe 3D-animatie

  • GESPROKEN TOELICHTING
    - Door producer Don Hahn en de regisseurs Rob Minkoff & Roger Allers
  • 2 MAJESTEITELIJKE FILMVERSIES
    - Speciale uitvoering met het nieuwe lied The Morning Report en nooit eerder getoonde animaties, geoptimaliseerd beeld en geluid, én in exclusieve première DEHT, Disney’s Enhanced Home Theater-Mix
    - Oorspronkelijke bioscoopversie uit 1994 die kijkers van animatie meesterwerken overal ter wereld kennen en graag zien
    - Scène-selectie
  • NIEUWE GAMES
    - Timons schranspartij
    Test je schransvaardigheden – voor 2 spelers
    - Het Lion King Persoonlijkheidsprofielspel
    Ga na welk personage uit de film het meest op JOU lijkt
    - Pumbaa’s Sensationale Geluiden
    En heel nieuw geluidscombinatiespel in 5.1 Surround Sound
  • MUZIEKPLEZIER
    - Originele muziekvideo Can You Feel The Love Tonight, uitgevoerd door Sir Elton John
    - Geheel nieuwe muziekvideo van Circle of Life, door Disney Channel’s Circle of Stars met onder andere Hilary Duff, Raven, Christy Romano, Orlando Brown, Anneliese van der Pol, Tahj Mowry, Kyla Pratt & A.J. Trauth
    - Sing-Along Song
    Naar de film kijken en meezingen
  • ACHTER DE SCHERMEN
    - Niet eerder vertoonde scènes: Bug Football, Hakuna Matata, Can You Feel the Love Tonight
    - Het maken van The Morning Report; een reünie van het oorspronkelijke Lion-King team

DISC 2

Ontdek de betovering en de Koninklijke waardigheid. Ga op avontuur door de continenten of maak een geplande reis.

  • TIMON EN PUMBA’S VIRTUELE SAFARI
    - Timon & Pumbaa’s Virtuele safari
    Haal het themapark naar uw huiskamer. Volg onze bijzondere gidsen Timon en Pumbaa voor een rondreis vol actie door de Afrikaanse wildernis in 5.1 Surround Sound!
  • FILM
    - Beeldmateriaal van achter de schermen
    - Ontwerp van de personages
    - Computeranimatie
    - Kunst: Afrikaanse invloeden
  • MUZIEK
    - Exclusieve interviews met Sir Elton John en Sir Tim Rice
    - The Lion King – muziekvideo
    - Afrikaanse invloeden
  • DIEREN
    - Disney Animals
    Zie hoe de echte dieren de inspiratiebron vormden voor de getekende figuren uit The Lion King. Gepresenteerd door Roy Disney
  • VERHAAL
    - De magie van het verhalen maken
    Kijk waar de fascinatie voor The Lion King begonnen is en wat de invloeden zijn achter het verhaal
  • CONTINENTEN
    - Ontdek hoe elk werelddeel zijn bijdrage heeft geleverd aan de to
    tsatndkoming van The Lion King
    Afrika, Australië, Azië, Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika
     

DEHT – Disney’s Enhanced Home Theatre Mix techniek

DEHT is een uitvinding van Oscar genomineerde re-recording mixer Terry Potter. Tien jaar geleden werkte hij mee aan de totstandkoming van The Lion King. Bij het verschijnen van The Lion King op DVD zette hij zijn kennis in voor een speciale DVD mix.
DEHT is niet een nieuw type audio playback format, maar een totaal andere mix van het geluid van de bioscoop speelfilm.
Om optimaal van de DEHT mix te kunnen genieten is de juiste DVD apparatuur noodzakelijk. Terwijl de 2.0 en 5.1 Dolby mix op ieder systeem afgespeeld kunnen worden, is de DEHT mix speciaal ontworpen voor 5.1 audio systemen.


TECHNISCHE SPECIFICATIES


INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE

  • DTS 5.1: Engels Dolby Digital 5.1: Engels / Nederlands
  • ONDERTITELING Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands
  • BEELDFORMAAT € 16 x 9 / 1:66:1 widescreen
  • THX Gecertificeerd
  • SPEELDUUR € 85 minuten (exclusief bonusmateraal)
    ... EN NOG VEEL MEER
     

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  15-10-2003

't zal wel aan mij liggen, maar hoe start ik de originele versie? Als ik in het menu naar "Film" ga, heb ik steeds de special edition? :cry: De originele ver...
Lees meer >

Dva  |  15-10-2003

't zal wel aan mij liggen, maar hoe start ik de originele versie? Als ik in het menu naar "Film" ga, heb ik steeds de special edition? :cry:
Lees meer >

Rochan  |  14-10-2003

maar wat is dan de luxe uitvoering? Ik heb gister de dvd gekocht en daar zat een extra hoes omheen. Is de luxe uitvoering dan nog weer anders? De versie die ...
Lees meer >

Frank  |  12-10-2003

Dus wij krijgen in Nederland alleen de 2-disc uitvoering. Nou, ik had liever gehad dat wij de luxe uitvoering zouden krijgen net zoals bij Belle& het Beest. Wee...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina