Disney: The Incredibles vanaf 23 maart op DVD

SMASH BOX-OFFICE BIOSCOOPSUCCES WORDT OP 23 MAART

DE #1 HOME ENTERTAINMENT RELEASE VAN 2005!

Walt Disney Pictures presenteert een Pixar Animation Studios film

THE INCREDIBLES

2-DISC SPECIALE UITVOERING DVD
boordevol explosief BONUSMATERIAAL inclusief de
nooit eerder vertoonde korte film “JACK-JACK VALT AAN”

Van de Oscar®-Winnende makers van
TOY STORY, MONSTERS, INC. en FINDING NEMO

De grootste heldenfamilie komt eerdaags tot leven op DVD!
De bioscoop Box-office superhit THE INCREDIBLES, een Walt Disney Pictures presentatie van een Pixar Animation Studios film, wordt 23 maart 2005 als 2-Disc Speciale Uitvoering op DVD uitgebracht door Buena Vista Home Entertainment en Pixar Animation Studios. Deze hilarische, adembenemende bioscoopervaring vol actie, van de Oscar-winnende makers van Toy Story, Monsters, Inc en Finding Nemo, heeft sinds de release wereldwijd de harten van jong en oud veroverd.

De 2-Disc Speciale Uitvoering DVD voert de kijkers nog verder mee in de opwindende wereld van de superhelden met de exclusieve, geheel nieuwe, nooit eerder vertoonde, korte animatiefilm “Jack-Jack valt aan”. Het filmpje onthult de voorheen onbekende superkrachten van Jack-Jack en toont wat er gebeurt wanneer hij ‘s avonds alleen thuis zit met de babysitter.

Naast de film staat de bijzondere DVD release boordevol exclusieve extra’s inclusief een nooit eerder vertoond alternatief begin, meer deleted scènes, een zeer uitgebreide blik achter de schermen bij het maken van de film in de Pixar Animation Studios, hilarische Incredi-blunders, bonus programma’s over de kunst en de technologie van de film, de bijzonder charmante korte film Boundin, die ook in de bioscopen voorafgaand aan de film te zien was, top-secret files over alle superhelden uit de film, schitterende interviews met de diverse karakters, commentaar van Pixar regisseur Brad Bird en zijn team en nog veel meer.

Deze heroïsche vertelling vol humor, avontuur en warmte, met de meest ‘incredible’ computer geanimeerde DVD ervaring, verschijnt op 23 maart 2005 op DVD als 2-Disc Speciale Uitvoering en op Video. Een dag eerder reeds te huur.

Met de 2-Disc Speciale Uitvoering DVD van THE INCREDIBLES komt iedereen volop aan zijn trekken. Van de kritische DVD liefhebber die niets meer of minder dan de hoogste kwaliteit home entertainment ervaring wil ondergaan, tot aan de families die daarnaast ook volop willen genieten van het interactieve en bijzondere bonusmateriaal dat alleen DVD kan leveren.

DVD: 2-DISC SPECIALE UITVOERING
Naast THE INCREDIBLES is ook explosief BONUSMATERIAAL toegevoegd.

DISC 1
THE INCREDIBLES – De Film
DIRECTOR / PRODUCER COMMENTARY
Pixar regisseur Brad Bird & producent John Walker over THE INCREDIBLES.
ANIMATOR COMMENTARY
Verschillende Pixar medewerkers vertellen over hun werkzaamheden en de film.

BONUSMATERIAAL DISC 2
JACK-JACK VALT AAN
Een compleet gloednieuwe, nooit eerder vertoonde korte film. Terwijl de familie The Incredibles erop uit zijn om de wereld te redden, is Jack-Jack, het jongste lid van de Incredibles familie, alleen thuis met Kari de babysitter. Ontdek in deze hilarische korte film van de animators van Pixar de tot nu toe onbekende superkrachten waarover Jack-Jack blijkt te bezitten en wat er gebeurt met zijn oppas. Een nacht die zijn oppas zo snel mogelijk zal willen vergeten.
NIET EERDER VERTOONDE SCÈNES INCLUSIEF EEN ANDER BEGIN
Bekijk de ontwikkeling van Pixar filmmaker Brad Bird’s kijk op The Incredibles met zijn alternatieve begin vol actie en een greep van niet eerder vertoonde deleted scènes. Iedere scène wordt voorafgegaan door een introductie van de filmmaker.
- Alternatieve openingsscène
- Snug
- Vipers
- Bob in het verkeer
- Helen verdenkt Bob
- De nachtmerrie van Helen
ACHTER DE SCHERMEN
Treed met schrijver / regisseur Brad Bird binnen bij Pixar, vanaf zijn eerste dag bij de studio tot aan de voltooiing van The Incredibles. Zie hoe hij met zijn liefde voor computeranimatie zijn team inspireert en ontwikkelt tot op een niveau dat zeldzaam is. Ontmoet de mensen achter de helden en zie hoe het maken van de film het leven van de creatievelingen in beslag neemt.
ACHTERGRONDREPORTAGE VAN THE INCREDIBLES: “The making of”
Geniet van de artistieke en technische ontwikkeling van The Incredibles in deze serie korte documentaires. Verschillende departementen bij Pixar tonen hun specialiteit zoals karakter design, set design, licht en de bijzondere uitdaging om geloofwaardige menselijke computer geanimeerde karakters te maken.
INCREDI-BLUNDERS

AFBEELDINGENGALERIJ
- Verhaal
- Ontwerp personages
- Ontwerp van de set
- Kleurenscripts
- Licht
- Knipsels
PUBLICITEIT
- Diverse trailers van The Incredibles
TOPGEHEIM
MR. INCREDIBLE EN VRIENDEN
Een korte tekenfilm van Mr Incredible en zijn vrieden Frozone en Mr Skipperdoo.
NSA FILES
For your Eyes only!
Verkrijg speciale toegang tot de National Supers Agency database en leer alles over het leven van de superhelden, voordat ze door de regering gedwongen
waren om undercover te gaan. Hoor hen, in hun eigen woorden, discussieren over hun superkrachten, hun alter ego’s en onzekerheden. Een bijzonder
geestige kijk op Mr. Incredible, Elastigirl, Frozone en alle andere superhelden.
BOUNDIN – EEN KORTE ANIMATIEFILM
Wat gebeurt er als een trots lam tot zijn blote vel kaal wordt geschoren? Deze aandoenlijke korte animatiefilm, genomineerd voor een Academy Award,
geschreven, ontworpen, geregisseerd en gezongen door Pixar’s Bud Luckey, tovert bij iedereen een lach op het gezicht en plezier in het hart.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE
Dolby Digital 5.1 – Nederlands / Vlaams / Engels / Frans
ONDERTITELING
• Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
BEELDFORMAAT
• 16 x 9 / 2.39:1
SPEELDUUR
• 111 minuten (exclusief bonusmateriaal)


OSCAR NOMINATIES / ANNIE AWARDS
Ook deze Pixar film is genomineerd voor een Academy Award. In twee categorieën: Beste Animatiefilm en Beste Originele Scenario.
Bij de jaarlijkse uitreiking van de ANNIE AWARDS, de prijzen voor animatiefilms, ontving THE INCREDIBLES in februari 2005 maar liefst tien Awards. O.a. in de categorieën Regie en Muziek.

HET VERHAAL
Van de Oscars – winnende makers van TOY STORY, MONSTERS, INC en FINDING NEMO komt het actievolle animatieavontuur over het alledaagse maar ongelovelijke leven van een gezin vol superhelden.

Bob Parr en zijn vrouw Helen behoorden vroeger tot de groep van ’s werelds grootste misdaadbestrijders. Iedereen kende hem als Mr. Incredible. Helen’s bijnaam was Elastigirl. Levens redden en het kwaad bestrijden was hun dagelijkse werk. Maar vijftien jaar later zijn ze gedwongen om als gewone burgers te leven en zich terug te trekken in een buitenwijk. Ze wonen daar als “normaal” gezin met hun drie kinderen Violet, Dash en Jack-Jack. Bob heeft een 9 tot 5 baan bij een verzekeringsbedrijf en strijdt tegen de verveling en de vetrollen. Hij wil niets liever dan weer in actie komen.

Hij grijpt zijn kans als hij door een mysterieuze opdrachtgever naar een afgelegen eiland wordt gestuurd voor een supergeheime missie. Hier komt hij uiteindelijk tegenover zijn grootste vijand ooit te staan: Syndroom!

Als zijn vrouw Elastigirl, dochter Violet en zoon Dash – alle drie uitgerust met een unieke eigen superkracht – hier lucht van krijgen springen zij direct in actie... Het hele gezin superhelden is nodig om de wereld van de totale ondergang te redden.

Hoewel THE INCREDIBLES misschien wel de meest gecompliceerde computer-animated entertainment is, steunt de film toch op dezelfde traditionele elementen als in ieder andere meeslepende speelfilm – karakter ontwikkeling, production design, cinematography, kostuums, effecten, muziek en een algehele visie – door al deze elementen naar nieuwe hoogten binnen het genre te stuwen, is THE INCREDIBLES een film als geen ander.

Deze uit 2 Discs bestaande spectaculaire DVD vol exclusief en exploderend bonusmateriaal, waaronder een compleet nieuwe korte animatiefilm, biedt supervermaak voor iedereen.

Een belangrijke rol bij het creëeren van de speciale atmosfeer in de film speelt de jazzy muziek van componist Michael Giacchino (TV’s Alias). THE INCREDIBLES is geproduceerd door John Walker (The Iron Giant). Executive producer is Pixar’s John Lasseter, de Acedamy Award-winning filmmaker en vice-president van Pixar. Scenrio en regie: Brad Bird (The Iron Giant, TV’s The Simpsons).


WIE IS WIE?
Meneer Incredible, Bob Parr
Een toegewijde huisvader die balanceert tussen twee uitersten; de wereld redden en zorgen voor zijn vrouw en kinderen.

Mevrouw Incredible, Helen Parr / Elastigirl
Een super-flexibel persoontje die zowel moeder, huisvrouw als superheldin ineen is.
Frozone, Lucius Best
Een ultra-coole superheld en Bob Parr’s bowling maat.

Edna Mode, E
De heerlijke, uitgestreken, tengere mode diva, die gespecialiseerd is in het ontwerpen van kleding voor een clientele die bestaat uit de echte superhelden.

Syndroom, Buddy Pine
Een echte gemenerik die een enorme wrok koestert tegen de superhelden.

Dash
De zoon van Bob en Helen. Hij bezit een supersnelheid, maar is tot op zijn tenen gefrustreerd vanwege het feit dat hij er niet dagelijks gebruik van mag maken.

Violet
De tienerdochter van Bob en Helen. Ze beschikt over de unieke mogelijkheid om zichzelf onzichtbaar te maken. Super handig in de hitte van de strijd of gewoon als ze even wil verdwijnen.

Mirage
De vertrouweling van Syndroom, die Mr. Incredible uit zijn huiselijke omgeving lokt en hem overlevert aan de duivelse bedoelingen van zijn vijand.


DE STEMMEN
Meneer Incredible (Bob Parr / Mr. Incredible)-PETER PAUL MULLER
Mevrouw Incredible (Helen Parr / Elastigirl)-ISA HOES
Frozone (Lucius Best / Frozone)-RUURT DE MAESSCHALCK
Syndroom (Buddy Pine / Syndrome)-FRANS VAN DEURSEN
Bomb Voyage (Bomb Voyage)- PATRICK OSMOND
Nieuwslezer (Reporter)- IVO NIEHE
Mevrouw Hogendoorn (Mrs. Hogenson)- MARIA LINDES
Jack-Jack (Jack-Jack Parr)- NINA KERN
Meneer Huff (Gilbert Huph)- JAN NONHOF
Dash (Dashiell Parr (Dash))-TITUS LAEVEN
Barry Kroep (Bernie Kropp)- ROB VAN DE MEEBERG
Schoolhoofd (Principal)- HUIB BROOS
Violet (Violet Parr)- MEREL BURMEISTER
Tony (Tony Rydinger)- SANDER VAN DER POEL
Mirage (Mirage)- KATJA SCHUURMAN
Dirk Dicker (Rick Dicker)- WIM VAN ROOIJ
Edna Mode (Ed) (Edna Mode (E))- PAUL HAENEN
Kari (Kari)- ELISE FENNIS
Lieve (Honey)- DONNA VRIJHOF
De Ondermijner (Underminer)- PIM KOOPMAN

OVERIGE STEMMEN
CAROLINA MOUT- HETTY HEYTING
RUUD DRUPSTEEN- FRED MEIJER
EDNA KALB- EDWARD REEKERS
BARRY WORSTELING- HOLANDA LAZIC
BERTINE VAN VOORST- ROBERT HILHORST
BERT MARSKAMP- JURRE ORDING
LEON WIEDIJK- BRAM BART
DAAN LOENEN- HUGO BRAAT
DIETER JANSEN- DIRK BAKKER
REINDER VAN DER NAALT- JACO KIRCHJÜNGER
JEROEN KEERS- STEPHAN KERN

Regie (Director): MARIA LINDES
Vertaling (Translator): JOHN TAK

De Nederlandse versie is geproduceerd door:
DISNEY CHARACTER VOICES INTERNATIONAL, INC.
 

Recente artikelen

Laatste reacties

StefSOFT  |  09-04-2005

Soms zitten er trouwens in de NL-versies wel eens stemmen die ik minstens even leuk vind als het origineel. Wat vonden jullie dan bijvoorbeeld van Paul Haanen...
Lees meer >

rkrijger  |  26-03-2005

:( Ik kocht de DVD bij de Colruytketen in Belgie. Blijkt nu dat deze overal elders te koop staat in een mooie slipcase, uitgezonderd in de Colruytketen. Ik heb ...
Lees meer >

Sneaker  |  26-03-2005

:( Ik kocht de DVD bij de Colruytketen in Belgie. Blijkt nu dat deze overal elders te koop staat in een mooie slipcase, uitgezonderd in de Colruytketen. Ik heb ...
Lees meer >

Dva  |  26-03-2005

:( Ik kocht de DVD bij de Colruytketen in Belgie. Blijkt nu dat deze overal elders te koop staat in een mooie slipcase, uitgezonderd in de Colruytketen. Ik heb ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina