Disney gaat streaming

Disney gaat streaming

Disney gaat streaming

Vanwege de toenemende interactie met computers, laptops, mobiele telefoons en andere streaming media zal Disney binnenkort een nieuwe technologie bekendmaken waarbij je overal en altjd toegang krijgt tot de door jou online aangekochte films. De techniek genaamd “Keychest” zou wel eens een doorbraak kunnen beteken in de streaming media omdat er geen fysieke film wordt gekocht maar de rechten om de film te kijken. En met de aankoop van de rechten kunnen consumenten met elk willekeurig apparaat hun film bekijken of downloaden vanaf het web zonder de fysieke film eerst aan te hoeven schaffen. Een herdefinitie dus van het in bezit hebben van een film.


Disney heeft stilletjes meerdere filmstudio's benaderd en demonstraties gegeven om ook hen mee te krijgen in deze nieuwe media waarvan de techniek naar verwachting volgende maand onthuld wordt. Keychest is ervoor bedoeld om ervoor te zorgen dat gedownloade films die je alleen op je PC kunt afspelen en niet op je eigen TV tot het verleden behoren evenals een ander bekend probleem van computers en/of laptops namelijk het tekort aan harde schijfruimte.


Keychest maakt gebruik van het zogenaamde “cloud computing” logica wat het beste te vergelijken is met Google Docs, waarbij je je documenten online op remote servers bewaard en er met meerdere mensen toegang tot hebt.Via Keychest wordt de film niet gedownload maar wordt hij beschikbaar gesteld op een server van bijvoorbeeld de internetprovider maar tegelijkertijd worden andere provider van bijvoorbeeld mobiele telefoons ook geupdate zodat de consument wanneer hij contact maakt altijd en overal de film waarvan hij rechten heeft gekocht kan bekijken.


De techniek komt op een kritiek moment voor Hollywood aangezien de DVD verkopen bij sommige studio's tot wel 25 % zijn gedaald en haalt het huidige zakenmodel waar Hollywood ruim 10 jaar van heeft geprofiteerd onderuit. De Disney filmstudio zelf heeft het laatste kwartaal voor het eerst sinds 2005 een operationeel verlies gedraaid. Volgens Bob Chapek, president van Home Entertainment bij Disney Studio's, zal Keychest de eerste vijf jaar niets opleveren maar op de lange termijn, in combinatie met Blu-Ray live streaming, Home Entertainment weer gezond maken en ruimte geven voor groei. Er zijn vooralsnog geen namen van participerende bedrijven vrijgegeven maar Steve Jobs van Apple, Disney's grootste aandeelhouder, wordt door diverse bronnen aangegeven als een van de bedrijven die zeker mee gaat doen met Keychest. Gevreesd wordt dat sommige bedrijven concurrenten zoals Apple geen rechten willen geven voor hun producten en dus afhaken voor Keychest. Daarnaast zouden filmstudio's de mogelijkheid hebben het aantal apparaten met toegang zowel per toegangsprovider als per film te kunnen dicteren, iets wat de keuze van de consument niet makkelijker maakt.


De concurent van Keychest, DECE (Digital Entertainment Content Ecosystem ) is ook al een tijdje bezig met een soortgelijk systeem en kondigde dat vorig jaar al aan samen met 5 grote studio's en twee technische bedrijven (Intel Corp. En Comcast Corp.). Volgens Disney hebben beiden hetzelfde doel maar zit het grote verschil in het feit dat Keychest met reeds bestaande en meest voorkomende codec's werkt terwijl DECE bezig is een compleet nieuwe standaard te ontwerpen voor een streaming systeem. Disney staat er op dat bedrijven die met DECE meedoen zoals internetproviders, mobiele netwerkproviders, kabelbedrijven en filmstudio's ook nog steeds kunnen participeren in Keychest. Wanneer beide systemen operationeel zullen zijn blijft vooralsnog onbekend.

Recente artikelen

Laatste reacties

Robbie-x  |  28-10-2009

Als dit betekend dat we straks IN NL ook Ducktales op die mannier kunnen zien, dan ben ik er helemaal voor
Lees meer >

Oakey  |  28-10-2009

Krijg je straks dat je geen film kunt kijken omdat je je wachtwoord bent vergeten of de Disney server eruit ligt.......:) Dat is ook mijn grote bezwaar tegen d...
Lees meer >

Albert Kostwinder  |  28-10-2009

Je koopt wel het recht maar voor onbepaalde tijd. Je kunt dus met elk apparaat wat contact heeft met het internet naar een eigen plek waar de film voor je klaar...
Lees meer >

Edgar Smit  |  28-10-2009

En met de aankoop van de rechten kunnen consumenten met elk willekeurig apparaat hun film bekijken of downloaden vanaf het web zonder de fysieke film eerst aan ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina