Digitenne start in oktober met uitzenden.

In deze eerste aflevering van onze elektronische nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken en over de voorbereidingen op de geplande start van Digitenne vanaf oktober aanstaande. 

Vergunning
Eind januari ontving Digitenne uit handen van staatssecretaris Monique de Vries de vergunning om de komende 15 jaar digitale ethertelevisie en -radio te mogen uitzenden in Nederland. Digitenne voldeed het best aan de vergunningseisen. 

Tijdens de uitreiking werd benadrukt dat de overheid veel belang hecht aan een gezonde concurrentie tussen meerdere aanbieders van radio en televisie. Met de komst van Digitenne krijgen met name de kabelaanbieders, die nu 93% van alle huishoudens als klant hebben, er een serieuze concurrent bij. Daarnaast vindt de politiek het belangrijk dat de Nederlandse televisie zo snel mogelijk digitaal wordt. Met het op de markt komen van Digitenne is daarin een grote stap vooruitgezet. 

Voordelen
Een van de grote voordelen van Digitenne is dat de kijker niet meer gebonden is aan een bepaalde plaats om televisie te kijken. Via de kleine portable antenne en digitale ontvanger kijk je waar je maar wilt. Of dat nu binnenshuis is, in de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of op zolder, of buitenshuis, in de tuin, caravan, vakantiehuisje of op de boot. Overal in fantastische digitale kwaliteit. En voor een prijs die lager ligt dan het kabeltarief. Eindelijk kunt u televisiekijken zoals u dat wilt! 

Testen
Op dit moment zijn wij samen met Nozema de techniek aan het testen. Het systeem moet technisch perfect zijn, zodat we op zoveel mogelijk plaatsen in het uitzendgebied een goede ontvangst kunnen garanderen. Als deze tests in de komende maanden afgerond zijn, starten we een commerciële proef. Daarin zullen we met een aantal geselecteerde klanten het hele proces van aanschaf, aansluiting en gebruik uitproberen. 
De deelnemers aan deze proef zullen wij op basis van een aantal nog vast te stellen criteria selecteren. Een relatief kleine groep waarvoor u zich niet actief kunt aanmelden. Wij benaderen zelf de mensen die in aanmerking komen voor de proef. 

Wanneer en waar kunt u Digitenne ontvangen?
Vanaf oktober aanstaande begint Digitenne stap voor stap met uitzenden in de omgeving van Haarlem, Amsterdam, Hilversum, Almere en Alphen aan den Rijn. De meeste radio- en televisiespeciaalzaken zullen de digitale ontvangers voor Digitenne gaan verkopen. Daar kunt u ook direct een abonnement afsluiten. U krijgt dan een smartcard en een digitale antenne, waarmee u naar de televisie- en radiokanalen van ons pakket kunt kijken en luisteren. 
Er komt één pakket, met de 25 tot 30 populairste tv-zenders en 16 FM-radiozenders. Allemaal in digitale kwaliteit. In het pakket is onder meer een erotisch kanaal opgenomen, waarvoor u niets extra’s betaalt. 
Vanaf april 2003 zal de ontvangst van Digitenne uitgebreid zijn tot de hele Randstad en sommige gebieden daaromheen. En in 2004 kan iedereen in Nederland naar Digitenne kijken en luisteren...

Recente artikelen

Laatste reacties

Speedy  |  29-04-2002

"In het pakket is onder meer een erotisch kanaal opgenomen, waarvoor u niets extra’s betaalt. " Nou dan wordt het vast en zeker een succes!
Lees meer >

Eric Logister  |  27-04-2002

Ik denk dat je technische vragen hier Op zich lijkt me dit wel een leuke ontwikkeling. Als de kwaliteit van de uitzendingen omhoog gaat én de concurrentie wo...
Lees meer >

Mike Philippens  |  26-04-2002

Ik denk dat je technische vragen hier kunt stellen. Vooralsnog geen info te vinden over DD uitzendingen. DTS lijkt me een beetje te hoog gegrepen, maar wie weet...
Lees meer >

Jaco  |  26-04-2002

Gaan we dan ook films kijken met DD en DTS? of gaan we dan weer een extra decoder aan schaffen:D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina