DFW: Zeven nieuwe Special Collector's Editions

DFW RELEAST ZEVEN BIJZONDERE SPECIAL COLLECTOR\'S EDITIONS

Release datum: 20 september

Dutch FilmWorks brengt op 20 september zeven bijzondere Collector’s Editions uit: I Spit on your Grave, The Beyond, Ginger Snaps Trilogy, The Osterman Weekend, Highlander 2, Blueberry en Underworld The Directors Cut.

Het is de eerste keer dat Lucio Fulci’s The Beyond en de in vele landen verboden wraakfilm I Spit on your Grave (alias Day of the Woman) in Nederland op DVD verschijnen. Datzelfde geldt voor de versies van The Osterman Weekend en Highlander II die in een speciale Director’s Cut verschijnen. Alle DVD\'s bevatten verder uren aan extra\'s.


I Spit on your Grave (aka Day of the Woman)

I Spit on your Grave, ook bekend onder de naam Day of the Woman, heeft een controversiële historie. In 1997 werd de film verboden in Australië. Pas sinds juni 2004 mag de film daar verkocht of verhuurt worden en dan slechts aan kijkers boven de achttien jaar.

Jennifer, een schrijfster uit New York, wordt verkracht en gemarteld door een groep mannen. Ze laten haar voor dood achter. Maar Jennifer heeft de brute groepsverkrachting overleeft en zweert wraak. Eén voor één zoekt ze haar verkrachters op en onderwerpt ze aan een pijnlijke, bloederige dood…

In Amerika mocht de film alleen in de bioscoop worden vertoont nadat de ergste scènes eruit waren geknipt. In Groot Brittanië werd de film alleen geschikt geacht voor achttien jaar en ouder. Maar zelfs die versie moest het met zeven minuten minder doen. De 100 minuten durende versie die op deze DVD staat, is de complete, originele versie, zoals schrijver/regisseur Meir Zarchi hem bedoeld had.

FEATURES: I Spit on your Grave

16:9 ANAMORPHIC WIDESCREEN [1.85:1]
DOLBY DIGITAL 2.0
ORIGINAL TRAILERS & TV SPOTS
ORIGINAL POSTERS & COVERS
PHOTO GALLERY
FILMOGRAPHIES
COMMENTARY TRACK DIRECTOR MEIR ZARCHI
ALSO OR SOON AVAILABLE
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF
ENGELS GESPROKEN
NEDERLANDS ONDERTITELD

Genre: Horror/Thriller
Speelduur: 97 minuten
Kijkwijzer: 16, geweld, seks


The Beyond

Zombies, doorboorde oogbollen, afgehakte ledematen en een pak slaag met een roestige ketting; dat zijn slechts een paar ingrediënten van het ongelooflijk gore The Beyond, één van de beste films van Lucio Fulci, de meester van de Italiaanse shock cinema!

Maar toen Lucio Fulci’s klassieke horrorfilm E tu vuvrai nel terrore, alias L’aldilá werd uitgebracht onder de Engelse naam, Seven Doors of Death, was menig horrorfan en Fulci adept zwaar teleurgesteld. Waar was de gore? Waar was het verhaal? En wat deed die vreselijke muziek bij de film?

In 1998 spoorde Fulci fan Quentin Tarantino, samen met Grindhouse Releasing, de originele print op van de film, en bracht hem opnieuw onder de titel The Beyond uit in de bioscoop. Mét emmers vol met bloed, met een heerlijk, associatief verhaal en mét de perfecte filmmuziek, precies zoals Fulci het bedoeld had.

Deze versie is op, samen met de andere Fulci klassieker City of the Living Dead, op deze DVD te vinden.

FEATURES: The Beyond

16:9 ANAMORPHIC WIDESCREEN (2.35:1)
DOLBY DIGITAL 5.1
CHAPTER SELECTION
INTRODUCTIE DOOR JAN VERHEYEN
LINER NOTES
ALSO AVAILABLE
ENGELS GESPROKEN
NEDERLANDS ONDERTITELD

Speelduur: 87 minuten The Beyond
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16, geweld, angst


The Osterman Weekend

The Osterman Weekend is de laatste film van de legendarische regisseur Sam Peckinpah, gebaseerd op het beroemde boek van Robert Ludlum, bekend van The Bourne Identity. Maar Peckinpah moderniseerde het Koude Oorlog boek van Ludlum, door nieuwe technische snufjes te introduceren en een pervers, voyeuristisch element toe te voegen aan het verhaal, waardoor de film in een zwartgallige versie van The Big Chill veranderde.

Peckinpah was al ziek toen hij een ruwe versie van de film liet zien aan een testpubliek. Dat pakte desastreus uit. De meerderheid van het publiek liep boos de zaal uit, tijdens de beruchte seksscène tussen Fasset (John Hurt) en zijn vrouw. De producten eisten dat Peckinpah de scène eruit zou halen, wat de regisseur weigerde. Hij werd op staande voet ontslagen. De producenten namen het montage proces over, kortten de seksscène in veranderden de openings- en eindscènes.

Op deze dvd staan zowel de originele versie van Peckinpah als de versie die uiteindelijk door de producenten in de bioscoop is uitgebracht, uiteraard met vele extra\'s.

FEATURES: The Osterman Weekend

DISC 1:
4:3 FULL FRAME
DOLBY DIGITAL 2.0
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF
GENRE: Thriller
SPEELDUUR: 96 MINUTEN
ENGELS GESPROKEN
NEDERLANDS ONDERTITELD

DISC 2:
SAM\'S FIRST CUT: THE ORIGINAL DIRECTOR’S EDITION (116 MINUTEN)
ALPHA TO OMEGA: A RETROSPECTIVE (78 MINUTEN)
TRAILER | PHOTO GALLERY| BIOGRAPHIES | ALSO AVAILABLE
TOTALE SPEELDUUR EXTRA’S: CA. 197 MINUTEN


Highlander II: The Renegade version

Vier jaar na het verschijnen van het cultsucces Highlander, ging Highlander II in première. De regisseur, Russel Mulcahy, die ook verantwoordelijk was voor het eerste deel, was zo ontevreden over de versie die in de bioscopen draaide dat hij de première al na 15 minuten verliet. Toen hij zijn naam van de film probeerde te halen, zwaaiden de producenten met zijn contract. Als hij ook maar iets negatiefs over de film zou zeggen, zou hij een rechtzaak aan zijn broek krijgen.

Niet alleen de cast en crew waren ontevreden met de film. Ook de fans reageerden teleurgesteld. De producenten kozen eieren voor hun geld en vroegen de regisseur om alsnog zijn versie van Highlander II te maken.

Mulcahy haalde voegde nieuwe scènes toe, haalde andere weg en leverde een veel coherentere film op dan die oorspronkelijk werd uitgebracht. Deze versie, die op deze DVD is te vinden, staat bekend als Highlander II: The Renegade Version.\\

FEATURES: Highlander II

DISC 1:
16:9 ANAMORPHIC WIDESCREEN [2.35:1]
DOLBY DIGITAL 5.1
CHAPTER SELECTION
ALSO AVAILABLE
SUBTITLES ON/OFF
ENGELS GESPROKEN
NEDERLANDS ONDERTITELD
SPEELDUUR: 105 MINUTEN
GENRE: ACTIE

DISC 2:
SEDUCED BY ARGENTINA
THE REDEMPTION
THE MUSIC | THE FABRIC
THE CINEMATOGRAPHY
ORIGINAL CANNES MOVIE TRAILER
DELETED SCENES & PHOTO GALLERY
ORIGINAL THEATRICAL TRAILER
ALSO AVAILABLE
EXTRA\'S: RUIM 125 MINUTEN


Ginger Snaps Trilogy

De Ginger Snaps Trilogy bevat alledrie de weerwolvenfilms rond de zusjes Ginger en Brigitte, plus een extra Bonusdisc waarin het Ginger Snaps fenomeen wordt uitgelegd en toegelicht.

De Ginger Snaps films wijken af van de meeste traditionele horrorfilms. In plaats van bordkartonnen karakters die van A naar B door een uitgekauwd script bewegen, heeft Ginger Snaps twee vrouwen, meisjes nog, van vlees en bloed als protagonisten. Meisjes die worstelen met hun identiteit, hun pubertijd en alles daar bij hoort, zoals jongens en menstruatie.

FEATURES: Ginger Snaps Trilogy

Ginger Snaps I
16:9 ANAMORPHIC WIDESCREEN (1.78:1)
DOLBY DIGITAL 2.0
THEATRICAL TRAILER
MAKING OF GINGER SNAPS
STORY ABOUT THE WEREWOLF
PHOTO GALLERY
SCENE SELECTION
SUBTITLES ON/OFF
Speelduur: 104 minuten

Ginger Snaps II
16:9 ANAMORPHIC WIDESCREEN (1.78:1)
DOLBY DIGITAL 5.1
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF
Speelduur: 90 minuten

Ginger Snaps III
16:9 ANAMORPHIC WIDESCREEN (1.78:1)
DOLBY DIGITAL 5.1 & DTS
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF

GINGER SNAPS BONUSDISC
THE GINGER SNAPS PHENOMENON EXPLAINED
THE WEREWOLF SAGA
INTERVIEWS CAST & CREW
PHOTOGALLERY
ALSO AVAILABLE
Genre: Horror/Thriller
Kijkwijzer: 16, geweld, seks


Underworld Director\'s Cut

Selene (Kate Beckinsale) is een vampier die met haar clan al jaren onder de mensheid leeft. Haar taak, als ‘Death Dealer’, neemt ze uiterst serieus en haar doel is om uiteindelijk hun grootste vijand, ‘The Lycans’ (weerwolven), uit te roeien. Een strijd die al eeuwen duurt, maar welke door de tussenkomst van een mens een mysterieuze wending zal krijgen.

Underworld werd oorspronkelijk ‘gepitcht’ als “Romeo en Julia, maar dan met weerwolven en vampieren.”. Het was regisseur Len Wiseman, eerste film, nadat hij zijn sporen had verdiend in de art-departments van films als Godzilla, Men in Black en Independence Day.

De Directors Cut van Underworld bevat 12-minuten meer filmmateriaal en bevat een subplot over de sexy vampier Erika, achtergrond verhalen over Michael (Scott Speedman) en een langere vechtscène aan het eind van de film.

FEATURES: Underworld Director\'s Cut

16:9 ANAMORPHIC WIDESCREEN (1.78:1)
DOLBY DIGITAL 5.1 + DTS
DOLBY DIGITAL 2.0 COMMENTARY TRACK
OUTTAKES
FEATURETTES
THE LOOK OF UNDERWORLD
DESIGNING UNDERWORLD
VISUAL EFFECTS OF UNDERWORLD
THE EVOLUTION OF UNDERWORLD
MUSIC VIDEO
TV-SPOTS
CHAPTER SELECTION
SUBTITLES ON/OFF

DISC 2
THE VAMPIRE MYTH & SACRIFICES
Speelduur: 128 minuten
Genre: Horror
Kijkwijzer: 16, geweld, angst
Kijkwijzer: 16, geweld, angst


Blueberry

In deze verfilming van de legendarische westernstrip krijgt sheriff Mike Blueberry (Vincent Cassel) het aan de stok met zijn oude rivaal Wally Blount (Michael Madsen uit Kill Bill), die de vader van zijn geliefde vermoordt. Blount en zijn bende ontvluchten het stadje en gaan op zoek naar een legendarische goudschat, die zich ergens in de bergen zou bevinden. Blueberry zet de achtervolging in. Dat is het begin van een gevaarlijke reis, waarbij bloeddorstige premiejagers, vijandige indianen en onderling verraad slechts een voorproefje zijn van wat er in de mysterieuze bergen op hen wacht…

Hoewel Blueberry technisch gezien een western is, valt de film beter te omschrijven als een supernatural fantasy western, met name als Blueberry in de tweede helft van de film begint te hallucineren. De combinatie van typische westernelementen als het wegwaaiende tumbleweed, de uitgestrekte vlakten en de stoffige huizen, contrasteren perfect met de computer generated hallucinaties aan het eind van de film, waardoor de film bij vlagen doet denken aan Alejandro Jodorowsky’s El Topo.

FEATURES: Blueberry

Disc 1:
16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1) | Dolby Digital 5.1 & DTS | Chapter Selection | Subtitles On/Off
Also/Soon available |Engels gesproken | Nederlands ondertiteld
Genre: Actie/ Avontuur
Speelduur: 119 minuten

Disc 2:
Making of Interview with Jan Kounen | Interview with Vincent Cassel Interview with Jean Giraud
Director\'s Introduction to the Film”|Pictures and Storyboard |Trailers & Teasers |Documentary by Anne Paris "The Spirit of the film" |Totale speelduur: 133 minuten|

Recente artikelen

Laatste reacties

shihuandgi  |  01-11-2005

Ben echt zo blij day "The Beyond" eindelijk uitkomt. :D eindelijk???? is allang uit in de filmnight special box met dezelfde extra's als deze "niewe" ...
Lees meer >

Cor H.  |  18-10-2005

Ik ben nog steeds opzoek naar Highlander 2, nog nergens gezien.
Lees meer >

Roberto van Rooijen  |  17-10-2005

Ik heb vandaag "The Beyond" voor € 12,99 bij de FRS gekocht. Wat mij verbaasd is dat ze de film in 5.1 hebben geremixed.....jammer. Ik wil het jammer graag ev...
Lees meer >

Kasper P.  |  28-09-2005

Kleine waarschuwing. Vooruitlopend op een recensie van The Osterman Weekend. Alhoewel de verpakking van DFW zeer chique oogt, is de kwaliteit van deze uitgave...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina