DFW: "WOII in woord & beeld" op HOK label

Uitgeverij House of Knowledge presenteert met trots de bijzondere multi-mediaproductie

WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG
IN WOORD & BEELD


Het complete overzicht van de Tweede Wereldoorlog in een unieke twaalfdelige, driewekelijks nieuwe uitgave, met wisselende thema’s op DVD (speelduur 2-3 uur) met een bijgevoegd Magazine (32 pagina’s). Verkrijgbaar vanaf september 2004 t/m mei 2005

Zoals in een eerder persbericht reeds vermeld bevat elke uitgave een DVD met drie of vier documentaires geïntroduceerd door Joop van Zijl én een bijgevoegd magazine van 32 pagina’s met een overzicht van de belangrijkste feiten. Elk thema wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht, vooral ook omdat in de loop der jaren uiteenlopende visies zijn ontstaan over de verwikkelingen in de oorlog.

In het kort treft u in dit persbericht de inhoud aan van de eerste drie delen die respectievelijk vanaf 7 september, 28 september en 19 oktober verkrijgbaar zijn. Daarnaast de titels van de overige uitgaven.

Verkrijgbaar vanaf 7 september 2004
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 1 EEN OVERZICHT
WO II IN KLEUR – DE INLEIDING NAAR WO II – THE GREATEST CONFLICT

De Tweede Wereldoorlog zette de wereld in vuur en vlam. Miljoenen onschuldige burgers en militairen werden tussen 1939 – 1945 getroffen. Op tal van slagvelden in Europa, delen van Afrika, het Verre Oosten en de Oceanen werd niet alleen in naam van Nazi-Duitsland, maar ook door mogendheden als Japan en Italië, strijd geleverd tegen vrijheid en democratie.

De documentaires zijn van verschillende leveranciers afkomstig. Voor WO II in kleur is dit Dynace, voor de Inleiding naar WO II is dit Buy Out Footage en voor The Greatest Conflict is dit The History Channel, de huisleverancier van documentaires aan House of Knowledge.

Speelduur 137 minuten – 4:3 fullscreen – Dolby Digital 2.0 – Chapter Selection – Subtitles on / off


Verkrijgbaar vanaf 28 september 2004
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 2
OPKOMST HITLER EN NATIONAAL SOCIALISME (2-DVD)

HITLER & STALIN – MASSAHYSTERIE ROND HITLER – OPKOMST VAN DE NAZI’S – FRAGMENTEN TRIUMPF DES WILLENS (LENI RIEFENSTAHL)
Deel twee met als thema de opkomst van Hitler en het Nationaal Socialisme bestaat uit twee DVD’s. Als bonusfilm is bij deel twee de spannende oorlogsfilm The Eagle Has Landed bijgevoegd naar het boek van Jack Higgins met Donald Sutherland, Michael Caine en Robert Duvall in de belangrijkste rollen.

Met o.a. de verkiezingen in 1933 waardoor Adolf Hitler legaal aan de macht komt. De enorme werkeloosheid en de machteloze politiek die de bevolking verdelen. Het verdrag van Versailles als bron van de ellende. De brand in de Rijksdag in Berlijn. De ter dood veroordeling van de Nederlander Marinus van der Lubbe. Vervolging van de joden. Censuur voor de pers. Verplichtstelling van de Hitlergroet. De Nationaal Socialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) de enige legale partij. Mannen als Goebbels, Göring, Hess, Speer Von Rippentrop en Himmler scharen zich rondom Hitler. Schending van het vredesaccoord van Versailles. De machteloosheid van de Volkenbond (voorloper van de Verenigde Naties). Het Duitse leger trekt het Rijnland binnen gevolgd door Tsjechoslowakije. De Kristallnacht met de moord op honderden joden. Het sluiten van een niet-aanvalsverdrag met Rusland, waarmee Duitsland van Stalin groen licht krijgt om Polen binnen te vallen. De Tweede Wereldoorlog is begonnen.

Bij hoge uitzondering mocht House of Knowledge voor deze DVD enkele fragmenten (ca. 5 minuten) uit Triumpf des Willens van Leni Riefenstahl laten zien.
Na het zien van haar eerste film Das blaue Licht (1932) vroeg Adolf Hitler filmmaakster Leni Riefenstahl een documentaire te maken over de Reichsparteitag in het Duitse Nuremberg in 1934. Meer dan een documentaire over een politieke gebeurtenis werd Triumph des Willens een lofzang op de NSDAP, haar leider en idealen. Riefenstahl gebruikte 30 camera’s en 120 assistenten om haar taak te volbrengen. Het resultaat is de krachtigste propagandafilm ooit gemaakt. Technisch briljant, maar verguisd vanwege de strekking.

De documentaires zijn van verschillende leveranciers afkomstig. Voor Hitler & Stalin en De Mythe rond Hitler is dit A&E, The History Channel. Voor de documentaire De opkomst van de Nazi’s is dit Buy Out Footage en het Duitse Transit Film heeft de fragmenten van Triumpf des Willens geleverd.

Disc 1: Speelduur 136 minuten – 4:3 fullscreen – Dolby Digital 2.0 – Chapter Selection – Subtitles on / off
Disc 2: Speelduur 131 minuten met o.a. de spannende oorlogsfilm The Eagle Has Landed naar het boek van Jack Higgins met Donald Sutherland, Michael Caine en Robert Duvall in de belangrijkste rollen – 16:9 Anamorphic Dolby Digital 2.0


Verkrijgbaar vanaf 19 oktober 2004
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 3
DE BLITZKRIEG

DE SLAG BIJ DUINKERKEN – DE SLAG OM EUROPA – HITLER’S TWIJFEL BIJ DUINKERKEN – BIOGRAPHY HERMAN GOERING
In de derde uitgave barst de strijd pas echt los in Europa. Met onder andere de massale bombardementen op Warschau. De Marginotlinie waarachter de Fransen zich veilig achten. Nederland in oorlog. Bombardement op Rotterdam. Capitulatie van België. Machteloosheid van de geallieerden. Slag bij Duinkerken. Duitsland valt Denemarken en Noorwegen binnen. Het aantal slachtoffers is inmiddels de 250.000 grens gepasseerd.

De documentaires zijn afkomstig van The History Channel, Titan en Buy Out Foottage.

Speelduur 132 minuten – 4:3 fullscreen – Dolby Digital 2.0 – Chapter Selection – Subtitles on / off. Met gratis een verzamelband voor de 12 DVD’s.


Verkrijgbaar vanaf 9 november 2004
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 4
ENGELAND IN WERELDOORLOG II

HET BOMBARDEMENT OP ENGELAND – CHURCHILL – DE PILOOT DIE LONDEN BOMBARDEERT – HET BRITSE BOMBARDEMENT OP BERLIJN

Verkrijgbaar vanaf 30 november 2004
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 5
HET OOSTFRONT

DOOD BIJ STALINGRAD – DE SLAG OM RUSLAND – JOSEPH STALIN

Verkrijgbaar vanaf 21 december 2004
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 6
DE HOLOCAUST

DE LAATSE ZEVEN MAANDEN VAN ANNE FRANK – KAMP WESTERBORK

Verkrijgbaar vanaf 11 januari 2005
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 7
HET VERZET

DE MISLUKTE MOORDAANSLAG OP HITLER – ONTSNAPPINGEN IN WOII – VERZET TEGEN EEN AUSWITSCHTRANSPORT

Verkrijgbaar vanaf 1 februari 2005
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 8
OORLOG MET JAPAN

PEARL HARBOR – DE SLAG BIJ DE MIDWAY EILANDEN -

Verkrijgbaar vanaf 22 februari 2005
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 9
OORLOG IN NOORD AFRIKA

ERWIN ROMMEL – DE NOORD AFRIKAANSE WOESTIJNOORLOG – EEN OVERZIHCT VAN DE OORLOG IN NOORD AFRIKA

Verkrijgbaar vanaf 15 maart 2005
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 10
AMERIKA IN WERELDOORLOG II

ROOSEVELT – OORLOG MET DE VS – HITLER’S OORLOGSVERKLARING AAN DE VS

Verkrijgbaar vanaf 5 april 2005
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 11
NEDERLAND & BELGIË IN WERELDOORLOG II

DE SLAG OM ARNHEM - MASSASLACHTING BIJ MALMEDY

Verkrijgbaar vanaf 26 april 2005
WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD EN BEELD: NUMMER 12
HET EINDE VAN WERELDOORLOG II

HET BOMBARDEMENT OP DUITSLAND – DE NUREMBERG PROCESSEN - DE LAATSTE DAGEN VAN WOII


WO II – DE TWEEDE WERELDOORLOG IN WOORD & BEELD
Het complete overzicht van de Tweede Wereldoorlog in een unieke twaalfdelige, driewekelijks nieuwe uitgave, met wisselende thema’s op
DVD (speelduur 2-3 uur) en een bijgevoegd Magazine (32 pagina’s).

Met intoductie door Joop van Zijl

Met uniek beeldmateriaal van onder andere The History Channel, de VRT en de NOS. Op deel twee staan zelfs originele beeldfragmenten van het wereldberoemde
Triumpf des Willens, de propaganda documentaire van Leni Riefenstahl die in opdracht van Adolf Hitler werd gemaakt.

Het magazine haakt op de thema’s in met onder andere achtergrondinformatie, unieke foto’s, overzichtskaarten, (propaganda)posters, ooggetuigenverslagen, spotprenten, een aantal vaste rubrieken over de kopstukken uit de strijd, wapens, strategieën, posters,..

De introductieprijs is slechts € 9,95. De consumentenadviesprijs voor de delen 2 t/m 12 is € 14,95. Deel 2 is een Dubbel DVD met als 2e disc de oorlogsfilm The Eagle has Landed met Michael Caine, Donald Sutherland en Robert Duvall in de hoofdrollen. Bij nummer 3 wordt gratis een verzamelband voor de 12 DVD’s gevoegd.

Speciale dank gaat uit naar de Amerikaanse, Britse, Belgische en Nederlandse Oorlogsarchieven en de omroepen van VRT en NOS. Zonder de hulp van deze instanties was het niet mogelijk geweest om een productie van deze aard en omvang uit te brengen.

Een productie van de Nederlandse uitgever House of Knowledge. www.houseofknowledge.nl

Recente artikelen

Laatste reacties

Caledonians  |  25-09-2004

Vandaag heb ik deel 1 bij de Bruna zien liggen. Had er nog niks over gehoord of gelezen dus heb hem laten liggen. Misschien dat ik de serie wel aanschaf is name...
Lees meer >

Sneaker  |  25-09-2004

Heeft iemand deze serie al in de winkel gezien? Kun je de hele serie via de winkel kopen of moet je abonnement sluiten om rest delen te ontvangen via de post th...
Lees meer >

Pieter Kleine  |  25-09-2004

Heeft iemand deze serie al in de winkel gezien? Kun je de hele serie via de winkel kopen of moet je abonnement sluiten om rest delen te ontvangen via de post th...
Lees meer >

raymond koene  |  16-09-2004

Een zeer interessante serie, die ik graag zou willen hebben! Alleen de prijs is wat aan de hoge kant :cry:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina