DFW: New Police Story - 3 januari verkrijgbaar als 2-Disc Steelbook Edition

DUTCH FILMWORKS presenteert

NEW POLICE STORY Special Edition (2-Disc Steelbook)
One’s a cop looking for a way out.
One’s a kid looking for a way in.
Together, they’re facing the crime of their lives…


A Benny Chan Film
Jackie Chan (Rush Hour 2, The Tuxedo, Shanghai Noon)
Daniel Wu (Around The World in 80 Days, One Night in Mongkok, Dragonblade)
Nicholas Tse (The Medallion, Enter the Phoenix, Goddess of Mercy)

Vanaf 3 januari 2006 verkrijgbaar als Special 2-Disc Steelbook Edition

3 januari 2006 brengt Dutch FilmWorks wederom een ijzersterke titel op DVD als Special Edition 2-Disc Steelbook uit; de keiharde actiefilm NEW POLICE STORY van Benny Chan, met in de hoofdrollen Jackie Chan (tevens productie), Daniel Wu en Nicholas Tse.
Als extra bonusmateriaal zijn maar liefst 88 minuten SPECIAL FEATURES toegevoegd.

Inspecteur Wing (Jackie Chan) van de politie van Hong Kong wordt slachtoffer van een bende aan videospellen verslaafde bankovervallers, geleid door de kwaadaardige Joe.
Nadat zijn hele team op gruwelijke wijze is afgeslacht, wordt Wing op non-actief gesteld. Zijn schuldgevoelens over de dood van zijn agenten drinkt hij weg met de nodige alcohol.
Het lot van Wing ligt in de handen van de jonge en net beginnende agent Fung (Nicholas Tse)
Hij brengt Wing weer bij zijn positieven en moedigt hem aan wraak te nemen op Joe en zijn Bende van Vijf. Wat volgt is een gevecht op leven en dood!

Naast het spelen van de hoofdrol produceerde Jackie Chan ook deze keiharde actiefilm en gaf daarmee de rijzende ster Daniel Wu de kans om zich op een fantastische manier te bewijzen.

FEATURES
DISC 1
16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Dolby Digital 5.1 & DTS Cantonees - Dolby Digital 5.1 Engels
Also Or Soon Available
Chapter Selection
Subtitles On/Off
Engels & Cantonees Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 118 Minuten

DISC 2
Behind The Scenes (Speelduur: 60 minuten)
TV Spots (Speelduur: 13 minuten)
Making Of (Speelduur: 15 minuten)
Photo Gallery  Ongeveer tien stills uit de film
Also Available Trailers van Enter the Phoenix, Unleashed, Assault on Precinct 13, A Sound of Thunder, Saw, The Aviator

Liner Notes
Na een aantal teleurstellende Hollywoodfilms keert Jackie Chan met NEW POLICE STORY terug naar Hongkong, waar hij zijn beste films maakte. Jackie’s Amerikaanse doorbraak in 1993, met Rumble in the Bronx, en het daaropvolgende succes van de twee Rush Hour-films, maakten hem tot een gewilde ster. Maar de kwaliteit van zijn films in Hollywood was niet altijd even hoog. Voor elke Rush Hour-film staat een fantasyfilm-voor-het-hele-gezin, zoals The Tuxedo (2002) en The Medaillon (2003), films die hem beslist geen recht deden.

Zelfs met de Rush Hour-films was Chan niet helemaal tevreden. In een interview zei hij: “Vergeleken met mijn oude films is Rush Hour helemaal geen succes in Azië. Mensen vinden de film niet grappig en de vechtscènes zijn niet lang genoeg. Toen de film een hit werd in de V.S. begreep ik er eerst niets van. Nu weet ik dat ik twee soorten films moet maken: voor het publiek in het Westen en voor mijn publiek in Azië. Die laatste kijken al twintig jaar naar mijn films.”

Na enkele jaren films voor het Westerse publiek te hebben gemaakt, is nu dus Azië weer aan de beurt. Toen bekend werd dat Jackie’s eerste grote Hongkong-productie in jaren New Police Story zou gaan heten, gingen de fans meteen watertanden. Met Police Story (1985) schreef hij twintig jaar eerder immers geschiedenis. Nog steeds geldt de Police Story-reeks als het neusje van de zalm voor wat betreft actie, humor en stuntwerk.

In New Police Story wordt Jackie bijgestaan door enkele jonge sterren van de Aziatische cinema, zoals Nicholas Tse (Time and Tide), Daniel Wu (Enter the Phoenix), Charlene Choi (The Twins Effect) en Terence Yin (Gen X-Cops). Regisseur Benny Chan, die eerder met Jackie samenwerkte aan Who Am I? (1998) en die furore maakte met de twee Gen X-Cops-films, doordrenkt de film in strakke beelden waarin een hoofdrol is weggelegd voor de hoogbouw van de Hongkong skyline. New Police Story is daarmee visueel een van de indrukwekkendste Jackie Chan-films ooit.

Op het gebied van actie en stuntwerk doet New Police Story oude tijden herleven. De waanzinnige scène met de op hol geslagen dubbeldekkerbus laat zich bekijken als een hommage aan de beroemde scène uit de eerste Police Story. Hierin weet Jackie eveneens een gekaapte dubbeldekker met veel spektakel tot stilstand te brengen.

Toch verschilt New Police Story aanmerkelijk van zijn voorgangers. De film heeft een meer duistere toon, het geweld is harder en de humor heeft grotendeels plaatsgemaakt voor drama. In zijn rol als depressieve, door schuldgevoel geplaagde politie-inspecteur laat Jackie Chan een verrassende, nieuwe kant van zichzelf zien. In interviews spreekt Chan al jaren de wens uit om eens een film te maken zonder een enkele vechtscène. Als voorbeeld noemde hij “een Aziatische variant op Kramer vs. Kramer”. Dat Chan behalve met kungfu en komedie ook met actie/speelfilm uit de voeten kan, heeft hij met New Police Story afdoende bewezen.

Met: Jackie Chan (Rush Hour 2, The Tuxedo, Shanghai Noon)
Daniel Wu (Around The World in 80 Days, One Night in Mongkok, Dragonblade)
Nicholas Tse (The Medallion, Enter the Phoenix, Goddess of Mercy)
Regie: Benny Chan

Leeftijd: 16, angst geweld, grof taalgebruik en drugs

Vanaf 3 januari 2006 verkrijgbaar als Special 2-Disc Steelbook Edition
Consumentenadviesprijs: € 24,99

Recente artikelen

Laatste reacties

SuperDre  |  07-12-2005

Geweldige film (als je in iedergeval een JC fan bent).. jammer datie zo duur gaat worden..
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina