DFW: Immortals in drie edities op DVD

ENKI BILAL PRESENTS:

IMMORTALS


LINDA HARDY (Recto/Verso, Tout le Monde en Parle, H),
THOMAS KRETSCHMANN (Resident Evil: Apocalypse, Der Untergang, Blade II), CHARLOTTE RAMPLING (Swimming Pool, Spy Game, Angel Heart)
Een film van ENKI BILAL
In drie verschillende versies:
LIMITED SPECIAL EDITION (2 Disc) – SPECIAL EDITION (2 Disc) – SINGLE EDITION
Te koop vanaf 26 april 2005

THE ANCIENT GODS HAVE RETURNED

26 april 2005 presenteert Dutch FilmWorks met trots op DVD IMMORTALS, de visueel verbluffende film in de traditie van films als The Fifth Element en Blade Runner en een mijlpaal in de digitale cinema. De film is gemaakt door Enki Bilal, één van de meest getalenteerde hedendaagse grafische kunstenaars en als schrijver / tekenaar bekend van een groot aantal albums waaronder “La Trilogie Nikopol”, waarop IMMORTALS, zijn derde film, losjes is gebaseerd. Bilal verfilmde zijn eigen stripverhalen tot een imposant SF-spektakel vol prachtige futuristische beelden, grandioze speciale effecten en visuele hoogstandjes.

De voornaamste rollen worden gespeeld door Thomas Kretschmann (Resident Evil: Apocalypse, Der Untergang, Blade II), Charlotte Rampling (Swimming Pool, Spy Game, Angel Heart) en Linda Hardy (Recto/Verso, Tout le Monde en Parle, H).

Dutch FilmWorks brengt IMMORTALS in maar liefst drie verschillende versies op DVD uit; LIMITED SPECIAL EDITION (2 Disc), SPECIAL EDITION (2 Disc), SINGLE EDITION.
De LIMITED SPECIAL EDITION is een exclusieve en genummerde unieke uitgave (gelimiteerde oplage) en mede daardoor een uniek collectors item. De wikkel is voorzien van een schitterend exclusief “3D Hologram”.
Bij zowel de LIMITED SPECIAL EDITION als de SPECIAL EDITION is een full colour boekje toegevoegd met daarin foto’s en beschrijvingen van de personages. Bovendien een biografie van Enki Bilal.


New York, 2095

Een pyramide, zwevend boven Manhattan...
Een bevolking bestaande uit mutanten, buitenaardse wezens en mensen, al dan niet kunstmatig...
Een verkiezingscampagne.
Een seriemoordenaar met overgewicht, op zoek naar een gezond lichaam.
En een god met de kop van een valk, de Egyptische god Horus, die de melkweg heeft doorkruist om een uitverkoren vrouw te vinden. Alleen zo kan hij zijn eigen onsterfelijkheid behouden.
Een geo-stationaire strafinrichting verliest een dissident, die al dertig jaar zit ingevroren. Een jonge vrouw van onbekende herkomst, met blauw haar en blauwe tranen...
Drienamen: Horus, Nikopol, Jill...
Drie wezens wier levenslijnen samenkomen.
Horus neemt een menselijke gedaante aan en probeert Jill voor zich te winnen.
Hij heeft niet lang, want New York stevent af op de Apocalypse: criminaliteit en geweld heersen in de onderste lagen van de stad, mutanten mengen zich onder de bevolking en een seriemoordenaar maakt het derde niveau van de stad onveilig...
Alles is gemanipuleerd: hun stemmen, hun lichamen, hun herinneringen.
Maar niet de liefde, die komt als een bevrijding.

De drie verschillende versies SINGLE EDITION, LIMITED SPECIAL EDITION
(2 Disc), SPECIAL EDITION (2 Disc)

SINGLE EDITION
Features Single Edition:
16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Dolby Digital 5.1 & DTS
Chapter Selection
Also or Soon Available
Subtitles On / Off
Genre: Science Fiction
Speelduur: 99 minuten
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld


Bij zowel de LIMITED SPECIAL EDITION als de SPECIAL EDITION is een full colour boekje toegevoegd met daarin foto’s en beschrijvingen van de personages. Bovendien een biografie van Enki Bilal.

(LIMITED) SPECIAL EDITION (2 Disc)
Features (Limited) Special Edition (2 Disc):
DISC 1
16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Dolby Digital 5.1 & DTS
Chapter Selection
Also or Soon Available
Subtitles On / Off
Genre: Science Fiction
Speelduur: 99 minuten
Engels gesproken - Nederlands Ondertiteld

DISC 2
• The Making Of "Immortals"
• The Making Of "Technische Aspecten"
- Making of
- Story boards
- Decors
- Personages in 3D
- Draaien met 35mm
- Animatie
- Rotoscopie
- Tracking
- Licht
- Compositing
- Teaser
- Clip
• Documentaire visuele effecten
Speelduur extra’s: 78 minuten

Bovendien bij de LIMITED SPECIAL EDITION (2 Disc)
· Exclusieve en genummerde unieke editie (gelimiteerde oplage)
· Beperkt verkrijgbaar. uniek collectors item!
· De wikkel is voorzien van een schitterend collectors item “3D Hologram”
· Speciale digipack verpakking

DE PERSONAGES

JILL (niet-menselijk)
Verkeert in mutatie-fase. Blanke huid, blauwe tranen. Verscheen op raadselachtige wijze in de zone die “Intrusion” wordt genoemd (Central Park). Ze wordt geronseld door Eugenics, gered door Elma Turner en gekoesterd door de onstoffelijke John. Ze ziet zich geplaatst tegenover Nikopol, tegenover de opwinding van Horus, en tegenover haar eigen lot…

NIKOPOL (menselijk, ontdooid)
Hij verschijnt per ongeluk weer op aarde na dertig jaar “overwinteren” in een zwevende strafinrichting (was veroordeeld voor het schrijven van het dissidente werkje “Geest van Nikopol”). Komt bij bewustzijn terwijl hij Baudelaire citeert. Net ontdooid, wordt zijn lichaam in gebruik genomen door Horus. Zijn been is gemaakt van een stuk metro-rail. Terwijl Horus hem loslaat op Jill en terwijl autoriteiten jacht op hem maken, probeert hij zich te hervinden. Gelukkig is daar de liefde…

ELMA TURNER (menselijk humaan)
Voormalig Eugenics-arts, die bij het verzet is gegaan. Wordt gefascineerd door het geval Jill en door Jill zelf.

HORUS (een god die zich GOD waant)
Ter dood veroordeeld door zijn medegoden: zijn onsterfelijkheid wordt hem ontnomen. Hij krijgt zeven dagen respijt in New York. Heeft een obsessie: niet sterven, en twee doelen: het lichaam van een gezonde compatibele man overnemen en vervolgens op jacht gaan naar het enige wezen dat hem een toekomst ad vitam garandeert. Geen lekkere jongen.

JOHN (niet te definiëren)
Een onstoffelijke passant uit de diepten van het ruimte / tijd complex. Hij gidst de “misplaatsten” van het universum: zij die op doortocht zijn via planeet Aarde en vaak ten ondergaan in de zone Intrusion. Jill zal zijn laatste, en mooiste “passante’ zijn.

DE PYRAMIDE
In dit onbestemde oord waar het oude Egypte en ongekende technologie samenkomen, slapen de goden in sarcofagen hun duizendjarige slaap. Zwevend boven de Hudson River, jaagt de pyramide de bewoners van Manhattan en de plaatselijke politiek grote angst aan.

EUGENICS
Dit indrukwekkende gebouw biedt onderdak aan de firma die de stad en haar bewoners controleert. Eugenics heeft een eigen leger en houdt razzia’s onder mutanten en buitenaardsen, die worden gebruikt als proefkonijnen in de Eugenics-laboratoria.

DE KAMER VAN JILL
Jill stemt toe in een onderzoek door Elma Turner, die haar onderbrengt in een kamer op de 39ste verdieping van het Western Hysteria Hotel. In die kamer wordt zij bezocht door Horus / Nikopol. Hier is het waar Horus strijdt voor zijn toekomst en ontstaat ook de liefde tussen Nikopol en Jill.

ENKO BILAL van strip naar film en terug
Enki Bilal wordt op 7 oktober 1951 in Belgrado geboren. Hij is negen jaar als hij en zijn moeder in Parijs herenigd worden met zijn vader, die het deprimerende Belgrado onder de communistische maarschalk Tito was ontvlucht. Zijn woelige kinderjaren en herkomst tekenen Bilal en zijn werk als striptekenaar en filmmaker.

Bilals eerste wapenfeit is dat hij in 1970 een door het Franse stripblad Pilote uitgeschreven wedstrijd voor aanstormend talent wint. Het jaar daarop publiceert hij zijn debuutverhaal “Le bol maudit”. Vanaf dat moment groeit Bilal uit tot een gewaardeerd vernieuwer en ambassadeur van een medium dat vaak ten onrechte voor low culture wordt versleten. Halverwege de jaren zeventig start hij met scenarist Pierre Christin de verhalenreeks “Legendes d’aujourd’hui” (in Nederland uitgegeven onder detitel “Er was eens ‘n voorbijganger”). Deze voorlopers van de hedendaagse Europese striproman dragen titels als “La ville qui n’existait pas” (“De onbestaanbare stad”) en “Les phalanges de l’ordre noir” (“De falangisten van de zwarte orde”) en combineren sfeerrijke fantastiek met een origineel sociaal-realisme.

Met een bewerkelijke mengtechniek van potlood, inkt, krijt en gouache perfectioneert Bilal een zeer aparte tekenstijl die zich volledig onderscheidt van die in de traditionele stripreeksen. Zijn vaak gemangeld ogend personages zwerven door een parallel-universum van morsige Oost-Europa esthetiek en stads verval. Met deze typische stijl wordt de relatieve nieuwkomer in luttele jaren uitermate populair. Hierdoor gesterkt begint hij zelf zijn scenario’s te schrijven om zijn pessimistische wereldvisie scherper vorm te geven.

IMMORTALS
16 jaar, grof taalgebruik en geweld

Consumentenadviesprijzen:
Limited Special Edition: € 24,99 - Special Edition: € 24,99 - Single Edition: € 14,99
Release datum: 26 april 2005

Recente artikelen

Laatste reacties

Jeroen D  |  09-04-2005

Heb de 1 disc in bestelling..........ben toch wel benieuwd naar deze film.
Lees meer >

deweb  |  25-03-2005

Veel franse producties die engels zijn, zijn meestal heel erg goed in het engels ingesproken. Beter nog, je hebt absoluut niet het idee dat je naar iets anders ...
Lees meer >

Yi-Long  |  24-03-2005

Alleen maar engels gesproken!? de originele taal is toch Frans!? Neen, het is een Franse film, maar hij is in het Engels opgenomen. Ow oki, thanks voor de i...
Lees meer >

Surya  |  24-03-2005

Alleen maar engels gesproken!? de originele taal is toch Frans!? Neen, het is een Franse film, maar hij is in het Engels opgenomen.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina