Denon introduceert twee nieuwe A/V Receivers

DENON introduceert twee nieuwe A/V Receivers: AVR-1906 en AVR-2106

Onlangs heeft DENON de opvolgers geïntroduceerd van de zeer succesvolle AVR-1905 en AVR-2105 home cinema receivers. Beide modellen worden gekenmerkt door een ongekend goede prijs/kwaliteitsverhouding en spreken zowel de film- als muziekliefhebber aan.

DENON is er wederom in geslaagd iets wat al goed was nog verder te verbeteren, geheel volgens de DENON traditie van ‘Top-Down-Filosofie’. Dit houdt in dat de nieuwe AVR-1906 en AVR-2106 technieken en features hebben overgenomen van hun ‘grote broers’. Wat te denken van de mogelijkheid van Bi-Amping voor de Front kanalen. Iets waar niet alleen de filmliefhebber maar ook de liefhebber van (Stereo-) muziek van profiteert.


Denon AVR-1906

De AVR-2106 gaat nog een stapje verder met een Pure Direct functie: alles wat geen positieve bijdrage levert aan een zo zuiver mogelijk geluid wordt uitgeschakeld. De AVR-2105 was al uitgerust met een Auto Setup systeem, maar nu kan niet alleen zijn opvolger (AVR-2106) maar ook de AVR-1906 zeer eenvoudig worden ingeregeld. Een hoogwaardige Audio Technica meetmicrofoon wordt bijgeleverd. Met de komst van steeds betere digitale bronnen en platte beeldschermen is het goed te weten dat beide nieuwe receivers geschikt zijn voor HDTV (100MHz bandbreedte).


Denon AVR-2106

Ook zijn beide apparaten voorzien van Audio Delay, een functie die Lip-Sync problemen effectief bestrijd. Bijna overbodig om te vermelden is het feit dat DENON bij al haar AV-componenten geen concessies wil doen als het gaat om geluidskwaliteit en daarom extreem veel aandacht besteedt aan de componenten waarmee deze apparaten zijn opgebouwd: grote krachtige voeding, korte signaalwegen, discrete componenten, hoogwaardige aansluitingen, etc. Dat daarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen Award Winning topmodellen zoals bijvoorbeeld de AVR-3805 en de zeer betaalbare AVR1906 of 2106 geeft aan dat DENON streeft naar maximale geluids- en beeldkwaliteit. Ongeacht de prijsklasse.

De AVR-1906 is eind augustus leverbaar en heeft een verkoopprijs van €499,-, de AVR-2106 is per direct leverbaar en gaat €649,- kosten in de winkel. Kijk op www.lookenlisten.nl voor alle DENON verkooppunten.

Recente artikelen

Laatste reacties

Rob van Hout  |  20-08-2005

Ik kan niet ontkennen dat het een mooi uitziende afstandsbediening is. Echter is het geluid wat uit het andere apparatuur komt vele malen belangrijker. :wink: ...
Lees meer >

Harry stadman  |  20-08-2005

ik moet toch 1 ding kwijt ook al heeft het weinig met het spul te maken... wat een gedrocht van een afstandsbediening. De 3806 krijgt wel een sexy remote ...
Lees meer >

Rob van Hout  |  19-08-2005

ik moet toch 1 ding kwijt ook al heeft het weinig met het spul te maken... wat een gedrocht van een afstandsbediening. De 3806 krijgt wel een sexy remote ...
Lees meer >

Dva  |  18-08-2005

Het went wel, en het geluid is uitstekend!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina