Deel 1 van het 5e seizoen van DOWNTON ABBEY is vanaf 10 december verkrijgbaar op DVD.

DE BEST LOPENDE BRITSE TV SERIE OOIT

DOWNTON ABBEY - Seizoen 5 - deel 1

Vanaf 10 december verkrijgbaar op DVD

Downton Abbey Seizoen 5 deel 1 DVD

Het wereldwijde succes Downton Abbey heeft eigenlijk nauwelijks nog toelichting nodig. Het historische kostuumdrama van Julian Fellowes is met miljoenen kijkers over de hele wereld de best lopende Britse tv-serie ooit en is inmiddels overladen met prijzen en nominaties zoals Emmy Awards, BAFTA Awards, Screen Actors Guild Awards en Golden Globe Awards. Downton Abbey seizoen 5 wordt in november uitgezonden bij de NCRV en vanaf 10 december is deel 1 verkrijgbaar op DVD.

Het verhaal:
Het is 1924: voor het eerst in de Britse geschiedenis regeert Labour. Voor Robert Crawley is dat wel wennen. Wat zal de toekomst brengen voor de adellijke Crawley’s? Na alle ellende lijkt het leven voor lady Mary weer hoop (en liefde) te bieden. Lady Edith heeft haar dochtertje afgestaan, maar het feit dat ze haar niet mag zien kost haar veel moeite. Butler Thomas heeft het op Baxter voorzien en zet haar voor het blok. Een plan voor een oorlogsmonument voor gevallen dorpsbewoners zet de relatie tussen Mr. Carson en Robert Crawley onder grote druk.

De cast bestaat onder anderen uit Hugh Bonneville (Robert Crawley), Michelle Dockery (Lady Mary), Elizabeth McGovern (Cora Crawley), Allen Leech (Tom Branson) en Maggie Smith (Violet Crawley).
Downton Abbey is geschreven door scenarioschrijver Julian Fellowes (o.a. Gosford Park, Gypsy, The Young Victoria). De opnamen vonden plaats op Highclere Castle in Hampshire, in het dorpje Bampton en in de Ealing Studios in London.

Technische specificaties:
Speelduur: 7 uur
Audio: Dolby Digital 2.0 – Engels gesproken
Beeld: 1.78: Widescreen
Bonusmateriaal: Behind the Scenes: Day 100 – A Day with Lady Rose – The Roaring Twenties – A Sneak Peek of the Series 5 Special Episode.

Op 4 februari 2015 verschijnt Downton Abbey seizoen 5, deel 2 op DVD. Hierop staat ook de kerstspecial waarin deze keer een rol is weggelegd voor George Clooney, die een Amerikaanse huwelijksgast speelt. Op 4 februari 2015 verschijnt eveneens het volledige seizoen op Blu-ray.

Universal

Recente artikelen

Laatste reacties

rogue  |  12-01-2015

Ik denk dat je je vergist in het soort kijkers; de serie trekt juist ook jongere kijkers aan. De meerderheid zal ongetwijfeld uit vrouwen bestaan, maar die kope...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  12-01-2015

Ik neem aan dat jij ook beseft dat de doelgroep nu niet direct de Blu-ray koper is? Het betreft toch voornamelijk een iets oudere generatie en gericht op vrouw...
Lees meer >

rogue  |  12-01-2015

Het is toch vreemd dat in de titel en het hele artikel, op de allerlaatste zin na, met geen woord gerept wordt over de blu-ray? Dan weet je wat de prioriteit he...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  12-01-2015

In de titel staan al een paar woorden die aangeven wat Universal verkeerd doet: "Deel 1" (en niet het volledige seizoen) en "DVD" (en niet DVD en blu-ray). Als...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina