De Steven Spielberg Collection met 8 films op Blu-ray Disc in oktober

EEN GRENSVERLEGGENDE COLLECTIE ONVERGETELIJKE FILMS VAN DE INVLOEDRIJKSTE REGISSEUR UIT DE MODERNE FILMGESCHIEDENISVOOR HET ALLEREERST GEBUNDELD IN 1 BOXSET

THE STEVEN SPIELBERG DIRECTOR’S COLLECTION

UITSLUITEND OP BLU-RAY VANAF 15 OKTOBER 2014 BIJ UNIVERSAL PICTURES BENELUX

Steven Spielberg Directors Collection Exploding Packshot kl voor persbericht.jpg

Op 15 oktober 2014 bundelt Universal Pictures Benelux voor het allereerst acht onvergetelijke films van één van de meest gelauwerde  regisseurs uit de geschiedenis van de cinema in de Steven Spielberg Director’s Collection, een exclusieve Blu-ray release. Spielberg, wiens filmcarrière 40 jaar geleden op de studioterreinen van Universal uit de startblokken schoot, reeg tijdens zijn lange en succesvolle loopbaan een onevenaarbaar aantal kaskrakers en kritisch bejubelde films aan elkaar. De Steven Spielberg Director’s Collection pakt uit met enkele van de meest onvergetelijke films die de drievoudige Oscar® winnaar maakte voor Universal.

Spielberg verdiende zijn voetsporen met zijn allereerste tv-film, Duel, en zijn eerste bioscoopfilm, The Sugarland Express, en effende zo het pad voor blockbusters als Jaws, E.T. the Extra-Terrestrial en Jurassic Park, films die met hun verbeeldingskracht niet alleen een wereldwijd publiek aan het scherm kluisterden, maar en passant ook de grenzen van de cinema verlegden. In die films passeert een keur aan Hollywoodsterren de revue, zoals Drew Barrymore, Richard Dreyfuss, Julianne Moore, Holly Hunter, John Goodman, Dan Aykroyd, Jeff Goldblum, Sam Neill, Samuel L. Jackson, Laura Dern, Goldie Hawn, John Belushi, Vince Vaughn en filmicoon Audrey Hepburn. De release van deze historische Blu-ray collectie verdient dan ook een waardige en exclusieve bonus: een 34 pagina’s tellend boek over de carrière van de visionaire regisseur, met zeldzame foto’s, archiefmaterialen en nog veel meer.

De Steven Spielberg Director’s Collection bevat maar liefst vier films die nooit eerder op Blu-ray verschenen, waaronder Duel & The Sugarland Express, beiden digitaal geremasterd vanaf hun originele filmelementen. Met talloze uren bonusmateriaal, waaronder making-of documentaires, interviews met Steven Spielberg, behind-the-scenes featurettes, zeldzame archiefbeelden, deleted scenes en nog veel meer, vormt deze boxset het perfecte geschenk voor elke filmfan. De collectie, die de naam draagt van misschien wel dé invloedrijkste cineast van de laatste 40 jaar, biedt een uitgelezen kans om enkele van de meest memorabele films van onze tijd te (her)beleven, vaak voor de eerste keer.

De boxset bundelt deze acht films (*Voor het eerst op Blu-ray Disc):

Duel* (1971)
Een handelsreiziger (Dennis Weaver) wordt op een afgelegen woestijnweg geterroriseerd door een onbekende vrachtwagenchauffeur.

The Sugarland Express* (1974)
Een radeloze moeder (Goldie Hawn) probeert haar gezin te herenigen door haar man uit de gevangenis te helpen ontsnappen en hun zoontje te ontvoeren.

Jaws (1975)
Wanneer een kustplaatsje het doelwit wordt van een grote witte haai, bundelen de commissaris (Roy Scheider), een marien bioloog (Richard Dreyfuss) en een haaienjager (Robert Shaw) hun krachten om het monster te vernietigen.

1941*- Bioscoopversie & Extended Version (1979)
Na de aanval op Pearl Harbour barst in Los Angeles een ongeziene chaos los. Parodie op WWII-oorlogsfilms met Dan Aykroyd en John Belushi.

E.T. The Extra-Terrestrial (1982)
Een verdwaalde alien raakt bevriend met een 10-jarig jongetje (Henry Thomas) dat hem helpt naar huis terug te keren.

Always* (1989)
Na zijn eigen leven opgeofferd te hebben om zijn vriend (John Goodman) te redden, keert een waaghals-annexbrandweerman (Richard Dreyfuss) naar de Aarde terug. Samen met een engel (Audrey Hepburn) wil hij zijn achtergebleven geliefde (Holly Hunter) helpen met het verwerken van haar verdriet, zodat ze voort kan met haar leven.

Jurassic Park (1993)
Zet koers naar een verbluffend pretpark op een afgelegen eiland waar de dinosaurussen, zoals weleer, over het land heersen en wees getuige van de overlevingsstrijd van vijf mensen tussen prehistorische roofdieren. Cast: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Samuel L. Jackson en Sir Richard Attenborough.

The Lost World: Jurassic Park (1997)
Vier jaar na de ramp in Jurassic Park, leveren twee rivaliserende groepen een strijd tegen elkaar en de klok om het lot van de prehistorische bewoners van het afgelegen eiland te bepalen. Cast: Jeff Goldblum, Julianne Moore en Vince Vaughn.

Universal

Recente artikelen

Laatste reacties

drTree  |  12-11-2016

Leuke aanbieding bij Zavvi: €23,39
Lees meer >

Digi-gek  |  31-07-2014

Veel erger dan het feit dat films als Minority Report niet inbegrepen zijn (persoonlijk vind ik dat heel logisch, gezien het feit dat dit een box is van Univers...
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  28-07-2014

Alleen (nog) interesse in Duel; wachten op een losse release.
Lees meer >

Pieter R.  |  28-07-2014

Niet echt een noemenswaardige collectie. Er zijn zo veel meer goede Spielberg-films. Het is toch een lachertje dat bijv. Schindlers' list er niet eens bij staat...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina