De Sterkste Man van Nederland is vanaf nu verkrijgbaar op DVD

Just 4 Kids presenteert:

 

DE STERKSTE MAN VAN NEDERLAND (DVD)

CoverVanaf 24 januari 2012 is de telefilm ‘ De Sterkste Man van Nederland’ verkrijgbaar op dvd. Deze leuke familiefilm heeft inmiddels tal van internationale prijzen gewonnen, waaronder in India een Golden Elephant voor beste scenario, in Berlijn een Prix Europa 2011 en maakte de  film deel uit van de officiële selectie van het Berlinale 2011. ‘De Sterkste Man Van Nederland’, geregisseerd door Mark de Cloe, was vorig jaar op televisie te zien en trok op de vroege avond bijna een half miljoen kijkers. De film is geproduceerd door NL Film in samenwerking met de KRO. Het scenario werd geschreven door Maarten Lebens en Pieter Bart Korthuis. 
De film gaat over de twaalfjarige Luuk. Hij heeft altijd gedacht dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Zijn moeder Dorien, die hem in haar eentje heeft opgevoed, kon hem daar in zijn jongste jaren de prachtigste verhalen over vertellen. Tijdens een bezoek aan een lokale Sterkste Mancompetitie ontmoet hij een deelnemer René Doornbos. De jongen en de Sterke Man raken bevriend. Wanneer Luuk op foto’s ziet dat de inmiddels kale René vroeger net als hijzelf rood haar bleek te hebben, wordt zijn vermoeden bevestigd. René moet zijn vader zijn. Als Dorien erachter komt dat Luuk zijn vader gevonden denkt te hebben, biecht ze de waarheid op: Luuk komt uit een buisje.

Producent NL Film is onder andere bekend van ‘Vrijland’, ‘SpangaS, ‘Foeksia de Miniheks’, ‘In Therapie’ en ‘Penoza’. Mark de Cloe regisseerde eerder films als ‘ Het Leven Uit een Dag’ en ‘Shocking Blue’.  Deze film is gemaakt in het kader van het Telefilm project 2011 en kwam tot stand met steun van het CoBo-fonds.

Productinformatie ‘De Sterkste Man Van Nederland’
Releasedatum: 24 januari 2012
Speelduur: 90 minuten
Taal: Nederlands
Genre: kids
Leeftijd: AL

Just 4 Kids logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina