De spannende thriller over de Koude Oorlog - BRIDGE OF SPIES - vanaf 6 april verkrijgbaar

De spannende thriller over de Koude Oorlog

BRIDGE OF SPIES

Vanaf 6 april verkrijgbaar op Blu-ray en DVD, nu al beschikbaar via Digital HD

Bridge of Spies DVDBridge of Spies Blu ray

“Everyone deserves a defense, every person matters.” In 1957, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, verdedigt de Amerikaanse advocaat James Donovan (Tom Hanks), met groot gevaar voor zichzelf en zijn moederland, een Sovjet spion; een zaak die zijn leven verandert. In BRIDGE OF SPIES werkt viervoudig Oscar-winnaar Tom Hanks wederom samen met niemand minder dan regisseur Steven Spielberg. Dankzij de samenwerking met de gebroeders Coen bevat deze Koude Oorlog-thriller ook de nodige droge humor. BRIDGE OF SPIES, geïnspireerd door ware gebeurtenissen, is terecht genomineerd voor zes Academy Awards en negen BAFTA Awards. Vanaf 6 april is de film verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en nu al beschikbaar via Digital HD.

Synopsis
BRIDGE OF SPIES vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan, een advocaat gespecialiseerd in verzekeringsclaims. Op een dag wordt hij gevraagd de verdediging op zich te nemen van een Russische spion. Vervolgens stuurt de CIA hem op een bijna onmogelijke missie naar Oost-Berlijn om de vrijlating te onderhandelen van een gevangen genomen Amerikaanse U-2 piloot. Hierdoor bevindt Donovan zich in het middelpunt van de Koude Oorlog en moet hij laveren tussen de partijen aan weerszijde van het IJzeren Gordijn. Deze dramatische thriller, geïnspireerd op ware gebeurtenissen, geeft een levendig beeld van een dappere man die alles riskeerde om zijn landgenoot te redden.

Bridge of Spies screenshot

Cast
Aan de film BRIDGE OF SPIES werkten vele grootheden uit Hollywood mee. Hoofdrolspeler en Academy Award winnaar Tom Hanks (The DaVinci Code, Catch Me If You Can, The Green Mile) heeft zich uiterst goed ingeleefd en speelt de rol van verzekeringsclaims advocaat James Donovan met verve. De rol van de Russische spion Rudolf Abel wordt op een fantastische manier vertolkt door Mark Rylance (Wolf Hall, Nocturne), die hier dan ook verdiend een BAFTA en Academy Award voor beste mannelijke bijrol heeft gewonnen. Peter McRobbie (Spiderman 2, The Immigrant) speelt Allen Dulles en de alweer tachtigjarige Alan Alda (The Longest Ride, The Aviator) vertolkt de rol van Thomas Watters. Regisseur Steven Spielberg (Indiana Jones, The Terminal, Jurrasic Park) bewijst zichzelf wederom met deze film en samen met schrijvers Matt Charman en de gebroeders Joel en Ethan Coen weet hij een intrigerende spionage-thriller neer te zetten.

Bekijk de trailer:

Blu-ray
De Blu-ray versie van BRIDGE OF SPIES bevat interessant materiaal over de behandelde case van de Koude Oorlog, blikt terug naar Berlijn in 1961 en geeft je onder andere ook een kijkje in het U-2 spionnenvliegtuig.

DVD
Ook de DVD bevat genoeg bonusmateriaal die je nog meer meeneemt in het spannende verhaal tijdens de Koude Oorlog.

PRODUCTINFORMATIE
Regie: Steven Spielberg
Cast: Tom Hanks, Mark Rylance, Peter McRobbie, Alan Alda
Genre: Drama, Thriller
Leeftijd: 12 jaar

Technische specificaties DVD:
Beeld aspect ratio: 16:9 (2:40:1)
Lengte: 137 minuten 
Audio: Engels, Frans 5.1 Dolby Digital
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Extra's

  • A Case of the Cold War: Bridge of Spies 
  • Aftiteling 

Technische specificaties Blu-ray:
Beeld aspect ratio: 16:9 (2:40:1)
Lengte: 143 minuten 
Audio: Engels DTS-HD-MA 7.1, Frans DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Extra's

  • A Case of the Cold War: Bridge of Spies 
  • Berlin 1961: De Splitsing Nabootsen
  • U-2 Spy Plane 
  • Spy Swap: Terugblik op de slotakte 
  • Aftiteling 

Release datum: 6 april 2016

20th Century Fox

Recente artikelen

Laatste reacties

peptalk  |  04-04-2016

Helemaal mee eens Rogier(y)
Lees meer >

Rogier Burghout  |  04-04-2016

Toch vond ik de film zelf een beetje tegenvallen. Ik had wat meer intriges en diepere lagen verwacht maar dat viel me een beetje tegen. Ook de rol van Rylance v...
Lees meer >

WaymannDirector  |  04-04-2016

De extra's zijn best in orde op de blu-ray: niet te lang, interessant en de interviews waar iedereen vertelt hoe geweldig ze elkaar vinden is ook tot het minimu...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina