De Noorse familiekroniek THE HALF BROTHER - 23 april verkrijgbaar als 3 DVD-box

 

Naar de succesvolle roman van Lars Saabye Christensen (King of Devil’s Island)

THE HALF BROTHER

Noorse familiekroniek over de bijzondere band tussen twee halfbroers.

Vanaf 23 april 2013 verkrijgbaar als 3 DVD-Box (8 x 55 min)

cover

Dat Scandinavische filmmakers ook een klassiek familie-epos tot een meeslepende TV-serie kunnen bewerken bewijst de Noorse serie THE HALF BROTHER, waarin de dramatische familiegeschiedenis verteld wordt van een ongewone familie in het naoorlogse Oslo. Centraal staan de twee halfbroers Barnum en Fred. De serie is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige roman van Lars Saabye Christensen, die in Nederland onder de titel De halfbroeris uitgekomen bij Uitgeverij De Geus.

De hoofdrollen worden vertolkt door Oskar Lundevold, Lars Arentz-Hansen, Nicolai Cleve Broch en Ola G. Furuseth. Scenario: Mette Marit Bølstadt. De regie was in handen van Per-Olav Sørensen.

Synopsis
Op 8 mei 1945, terwijl Oslo de bevrijding viert, maakt de jonge Vera een tragedie mee: ze wordt thuis verkracht door een onbekende man. Negen maanden later wordt Fred geboren. Uit een huwelijk, enkele jaren later, komt haar tweede zoon Barnum voort. In een kleine flat in Oslo groeien de twee halfbroers op met hun moeder, grootmoeder en overgrootmoeder. Van hun jeugd tot hun volwassenheid worstelen beide jongens met hun eigen problemen. Het feit dat Barnum zijn vader wel kent, maar Fred niet, drijft de broers ondanks hun bizarre maar speciale band uit elkaar. Kan hun zoektocht naar de ware identiteit van Freds vader hen weer verenigen?

screenshots

Regie: Per-Olav Sørensen
Met o.a.: Oskar Lundevold, Lars Arentz-Hansen, Nicolai Cleve Broch en Ola G. Furuseth

Technische gegevens
Noorwegen 2012
Beeld: 16/9 1.78:1
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Noors
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 8 x 55 min
Kijkwijzer: 12
Consumentenadviesprijs: €24,99

Lumiere Series - Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina