De nieuwe serie NOORD ZUID is vanaf 24 maart verkrijgbaar op DVD.

Voor liefhebbers vanseries alsThe Killing& The Bridge

NOORD ZUID

Vanaf 24 maart verkrijgbaar op DVD

Noord Zuid DVD

Een onheilspellende sfeer, een spectaculaire moord en een eenzame, klassieke heldin als hoofdpersoon; dit zijn de ingrediënten van de populaire KRO-politieserie Noord Zuid van regisseur Paula van der Oest (Lucia de B., Black Butterflies). Noord Zuid is een spannende crimeserie, waarin een Amsterdams rechercheteam verschillende zaken behandelt naast één grote zaak, de moord op een jonge vrouw, die de rode draad vormt in het gehele seizoen. De tiendelige serie is sinds begin januari wekelijks primetime op vrijdagavond te zien op NPO1. Meteen vanaf de eerste aflevering zitten wekelijks zo’n 1,6 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. Het complete eerste seizoen van Noord Zuid is vanaf 24 maart beschikbaar op DVD.

Ariane Schluter (Lucia de B., Terug naar de Kust) schittert in Noord Zuid als de Amsterdamse rechercheur Dana van Randwyck. Schluter wordt bijgestaan door topacteurs als Katja Römer-Schuurman (Nieuwe Buren, Divorce), Gijs Scholten van Aschat (Tirza, Doodslag), Juda Goslinga (Nova Zembla, De Heineken Ontvoering), Hans Kesting (Het Klokhuis, Angels in America) en Reinout Bussemaker (Lucia de B., Bloedverwanten). De spannende crimeserie Noord Zuid gaat vooral over tegenstellingen. De serie brengt zowel de rauwe kant van Amsterdam-Noord als de luxe van Amsterdam-Zuid in beeld. Het IJ vormt letterlijk de scheiding tussen Noord en Zuid en daarmee ook de scheiding tussen beide werelden.

Synopsis
De dramaserie Noord Zuid gaat over de Amsterdamse rechercheur Dana van Randwyck (Ariane Schluter), die haar achtergrond als psychologe inzet bij het oplossen van misdaden. Na haar scheiding van zakenadvocaat Wouter (Reinout Bussemaker), met wie ze 19 jaar getrouwd is geweest, probeert ze samen met haar 16-jarige puberende dochter Roos (Lobke de Boer) haar privéleven weer vorm te geven. Dana is teamleider van het rechercheteam in district Amsterdam-Noord. Dana’s werk gaat dag en nacht door en dat gaat ten koste van haar privéleven. Na haar scheiding heeft ze haar leven in de welgestelde Amsterdamse wijk Oud-Zuid opgegeven. Nu woont ze in een huurhuis in een volkswijk in Amsterdam-Noord. Dana’s dochter Roos woont gedeeltelijk bij haar en gedeeltelijk bij haar vader Wouter. De hoge werkdruk maakt dat Dana meer en meer het contact met haar gesloten dochter verliest. Roos loopt rond met een geheim en trekt steeds meer toe naar Nanouk (Katja Römer-Schuurman), Wouters nieuwe vrouw.

Technische Details:
Speelduur: 490 minuten (10 x 49 minuten)
Taal: Nederlands gesproken
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12

Just Entertainment Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina