De nieuwe releases vanaf 20 december op DVD bij Cinemien

De nieuwe releases op DVD van Cinemien:

TANNA - Bentley Dean & Martin Butler

Tanna DVDOp de eilanden van Vanuatu in de Stille Oceaan leven nog stammen volgens de traditie van de Kastom: een systeem van eeuwenoude regels, geloof, rituele dans en zang. Op het eiland Tanna worden het jonge meisje Wawa en de kleinzoon van het stamhoofd, Dain, verliefd op elkaar. Wanneer een conflict met een naburige stam escaleert, wordt Wawa volgens de regels van de Kastom beloofd als bruid om vrede te sluiten tussen de stammen. Maar Wawa weigert zich te laten uithuwelijken. Het wanhopig verliefde stel loopt weg en brengt samen de nacht door. Mannen uit het dorp, die een nieuw conflict tussen de stammen moeten voorkomen, worden uitgestuurd om haar te zoeken. Maar de geliefden zijn niet van plan elkaar te laten en gaan en terug te keren naar hun dorp. 

Het prachtige landschap van het vulkaaneiland Tanna is de achtergrond van dit ontroerende Romeo en Julia-verhaal van de Australische regisseurs Bentley Dean en Martin Butler. Deze sprookjesachtige film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en uitgevoerd door een van de laatste traditionele stammen van Vanuatu.

Cast
Marceline Rofit
Marie Wawa
Mungau Dain

Regie: Bentley Dean & Martin Butler

Genres: Drama
Lengte: 100 min.
Land: Australië, Vanuatu

Releasedatum: 20 december

 

ANGRY INDIAN GODDESSES - Pan Nalin

Angry Indian Goddesses DVDBekroonde regisseur Pan Nalin (Samsara, 2001) maakte met Angry Indian Goddesses India’s eerste vrouwelijke buddy film: een fris, realistisch portret van vrouwen in het moderne India. Mode-fotografe Frieda brengt haar beste vriendinnen vanuit heel India samen in haar ouderlijke huis in het schilderachtige Goa waar ze aankondigt te gaan trouwen. Een spontaan vrijgezellenfeest ontstaat en de week die volgt ontaardt in een achtbaan van onderlinge ontboezemingen, vriendschap, conflicten en verzoeningen. Te midden van het feestgedruis borrelen echter ook geheimen, spanningen en verdriet op. Ondanks het feit dat hun vriendschap op de proef wordt gesteld, zijn de vriendinnen vastberaden om de dag te plukken. Totdat het lot een dramatische wending neemt.

Angry Indian Goddesses is een romantische komedie met een zwart randje; een film over krachtige vrouwen die zich vrij proberen te vechten in een land waar dat voor vrouwen niet zo vanzelfsprekend is. Een ode aan het vrouw zijn en tegelijkertijd een aanklacht tegen de Indiase mannenmaatschappij. En niet zonder controverse: de film werd in India zwaar gecensureerd.

Cast
Rajshri Deshpande
Subhadra Mahajan

Regisseur: Pan Nalin

Genre: Drama, Komedie
Land: India 2016

Releasedatum: 20 december

 

VIVA - Paddy Breathnach

Viva DVDVIVA vertelt het verhaal van Jesus, een bescheiden jongen die ervan droomt te schitteren onder de spotlights terwijl hij werkt als kapper in een nachtclub in Havan waar drag queens de show stelen. Aangemoedigd door zijn mentor, Mama (Luis Alberto García), krijgt Jesus eindelijk zijn kans op het podium te stralen. Maar wanneer zijn vader Angel (Jorge Perugorria) na jarenlange afwezigheid abrupt opduikt, staat zijn wereld op zijn kop. Vader en zoon botsen hevig door hun tegengestelde verwachtingen van elkaar. Jesus ziet zich zelf geconfronteerd met de keuze tussen zijn liefde voor het podium en zijn bevooroordeelde vader.

VIVA neemt ons mee in de wereld van de transformistas en de sfeer van het charmante, maar vervallen Havana. De opmerkelijke vertolking van de jonge acteur en de levendige regie resulteren in een teder, ontroerend en hartverwarmend portret

Cast
Héctor Medina
Jorge Perugorría
Luis Alberto García

Regisseur: Paddy Breathnach

Genres: Drama, Gay
Land: Cuba, Ierland 20105

Releasedatum: 20 december

Cinemien Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina