De gerestaureerde versie van Meglio Gioventú is vanaf 29 september op DVD en Blu-ray Disc.

Het hartveroverende Italiaanse familie-epos

LA MEGLIO GIOVENTÙ

Nu in prachtige digitaal gerestaureerde versie op DVD en Blu-ray

LA MEGLIO GIOVENTU DVD & Blu ray

Release op 29 september 2015

LA MEGLIO GIOVENTÙ nu nog mooier en meeslepender dan ooit in deze prachtige digitaal gerestaureerde versie!

Waarom een restauratie?
LA MEGLIO GIOVENTÙ was oorspronkelijk bedoeld als tv-serie, besteld bij producent BiBi Film door de Italiaanse publieke omroep RAI. Die vond het eindresultaat echter niet geschikt voor een groot publiek, en hield in eerste instantie dan ook de boot af. Overtuigd van de kwaliteit van de film, toonde de producent vervolgens de film aan de selectiecommissie van het Festival van Cannes 2003. Die selecteerden hem direct in de sectie Un Certain Regard, waar hij bovendien ook uitgeroepen werd tot Beste Film.
Een bioscooprelease was het logische vervolg op dit succes in Cannes in 2003. LA MEGLIO GIOVENTÙ was echter, zoals alle Europese tv-series destijds, opgenomen op een filmrol en afgemonteerd op een drager in televisiekwaliteit. Van die televisiemaster werden vervolgens de 35mm-prints gemaakt voor Cannes en tevens voor de internationale cinemarelease destijds.
Voor het maken van de huidige digitale master is men voor het eerst teruggegaan naar het oorspronkelijke negatief van de film.

Het succes:
LA MEGLIO GIOVENTÙ vond overal ter wereld de weg naar de harten van het bioscooppubliek. En niet in het minst in Nederland en België, waar maar liefst 300.000 bezoekers de film in de zaal ontdekten, en waar vervolgens nog eens 200.000 dvd-boxen over de toonbank gingen, een overweldigend aantal.

Synopsis:
LA MEGLIO GIOVENTÙ vertelt het verhaal van een Italiaanse familie vanaf het einde van de jaren zestig tot vandaag. Nicola en Matteo zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich aan bij de politie.
De kleine en grote drama’s uit het leven van Matteo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenissen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden: de overstroming van Firenze, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalmatches van de Italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten, het terrorisme van de Rode Brigades, de Fiat-crisis…
LA MEGLIO GIOVENTÙ is het fresco van een voor zichzelf opkomende generatie die geprobeerd heeft niet toe te geven aan de wereld om hem een beetje beter te kunnen achterlaten.

Een film van Marco Tullio Giordana
Met Luigi Lo Cascio, Alessio Boni, Jasmine Trinca en Fabrizio Gifuni

Technische specificaties 2-DVD box:
Italië, 2003
Duur: 360 min.
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0

Technische specificaties 2-Blu-ray box:
Italië, 2003
Duur: 360 min.
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 1080 / 50i
Audio: DTS-HD Master Audio 2.0

BONUS: Interview met de regisseur door VPRO Cinema

Lumière logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  29-10-2015

Tijd voor een (nieuwe) bril, Marcel! De verschillen zijn heel duidelijk te zien. Thanks! Op een hoge resolutie monitor (2560 x 1440) zoals die van mij worden ...
Lees meer >

Oudlid_X5  |  29-10-2015

Tijd voor een (nieuwe) bril, Marcel! De verschillen zijn heel duidelijk te zien. Thanks!
Lees meer >

Werner  |  29-10-2015

De plaatjes groter maken kan ik spijtig genoeg niet qua bandbreedte. Als er interesse is, dan wil ik ze wel per mail sturen.
Lees meer >

Marcel Hoeve  |  29-10-2015

De review van Werner staat inmiddels online, inclusief vergelijkende screenshots tussen de Blu-ray en DVD. Persoonlijk moet ik zeggen dat ik nauwelijks enig ver...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina