De DVD releases van Video/Film Express in maart en april

DVD releasekalender voor maart en april van Video/Film Express


Lumière - Maart 2007

Mongolian Ping Pong + The Hunter (release 22 maart 2007)
In het magnifieke landschap van Mongolië vindt Bilike een pingpongballetje. Aangezien hij en zijn vriendjes ooit eerder zoiets gezien hebben, trekken ze naar het verre klooster om de wijze lama’s te raadplegen. Als ze horen dat hun object de \'nationale bal\' van China is zijn de jongens vastbesloten om de bal terug te brengen naar de Chinese hoofdstad... Het mysterie van het kleine witte balletje leidt tot vele vragen over de wereld waarin ze leven en die heel wat groter blijkt te zijn dan ze dachten.

La tourneuse de Pages (release 22 maart 2007)
De 10-jarige Mélanie kan goed pianospelen en mag haar talent laten zien tijdens een toelatingsexamen van het conservatorium. Haar grote idool, begenadigd concertpianiste Ariane Fouchécourt, zit in de jury maar lijkt meer bezig te zijn met het uitdelen van handtekeningen dan het beoordelen van de kleine talentjes. Mélanie wordt hierdoor zo uit haar concentratie gehaald, dat ze haar auditie verprutst en doodongelukkig naar huis gaat. Ze besluit nooit meer een piano aan te raken. Tien jaar later worstelt Mélanie echter nog steeds met haar traumatische verleden en komt ze (toevalligerwijs?) weer in contact met Ariane, ditmaal echter als au pair voor haar zoontje. Als snel worden haar bedoelingen duidelijk: ze wil wraak. Wat volgt is een psychologisch kat en muis spel dat het publiek doet raden naar de werkelijke motieven van Mélanie.


TV Series - Maart 2007

Kleine huis op de prairie, seizoen 7 (release 22 maart 2007)
Het Complete Zevende Seizoen – 1980 – 1981. Het seizoen begint met het langverwachte huwelijk van Laura en Almanzo – De Garveys verhuizen naar Sleepy Eye om een zaak op te starten – Laura verdenkt Almanzo van een affaire met haar vriendin – Almanzo en Mr. Ingalls breiden hun business uit naar Sleepy Eye – Adam krijgt zijn zicht terug, hij verhuist met Mary terug naar Walnut Grove en begint een advocatenkantoor – Mrs. Oleson zorgt voor een referendum dat voor eerlijke eigendomsrechten zorgt voor de vrouwen van Walnut Grove – Mr. Percival en Mrs. Oleson zijn het niet eens met de opvoeding van hun kleinkind – Mrs. Oleson vervangt Laura als lerares als Laura ermee stopt – Albert wordt verliefd op Sylvia en komt voor hete vuren te staan – Cassandra en James worden wezen nadat hun ouders omkomen bij een ongeluk, Charles overweegt om hen op te nemen in zijn gezin - Deze en alle andere opwindende avonturen uit het zevende seizoen worden in deze Collector’s Edition gepresenteerd in de ongecensureerde originele vorm! Deze Special Collector’s Edition is gerestaureerd met de nieuwste kleurcorrectie, beeldscherpte en ruisonderdrukking technologieën.

Daniel Boone 4 (release 22 maart 2007)
Daniel boone organiseert onderzoeken en expedities rondom Boonesborough. Tijdens deze activiteiten komt hij zowel vriendelijke als vijandige indianen tegen, dit gebeurt net voor en tijdens de revolutionaire oorlog.

De vijf, verzamelbox 2 (release 22 maart 2007)
Twee jongens, Julian en Dick, twee meisjes, George en Annie, en de hond Timmy spannende speurdersavonturen beleven.


Documentaire - Maart 2007

Planet Wild - Shark Gordon (release 22 maart 2007)
Documentaire over haaien met “the shark man” Ian Gordon. De meest gevreesde dieren op aarde, Gordon filmt ze in actie en komt oog in oog met de haaien.

Planet Wild - Penguin Baywatch (release 22 maart 2007)
Deze dvd maakt deel uit van de grote collectie over het bijzondere leven van de pinguïn. Hoe overleven de pinguïns de zomer, hoe gaan ze om met de overbevolking van dieren. Op deze vragen wordt antwoord gegeven in deze documentaire.


Overige titels - Maart 2007

Piet Bambergen, “Huwelijk in de steigers” (release 22 maart 2007)
Zeventien jaar geleden leek het allemaal koek en ei, een rustig voortkabbelend huwelijksbootje, een fijne zoon, een goed lopende zaak, mooi huis en gezellige buren. Maar juist wanneer de buurtjes als surprise voor hen een groot feest organiseren ter gelegenheid van hun trouwdag, bekruipt bij moeder plotseling het gevoel dat de huwelijksbanden knellen. Zij is nu bijna 40 jaar en voor haar geldt nu of nooit. Bang dat haar leven zomaar voorbij zal gaan, besluit zij haar kans te grijpen. Deze DVD maakt deel uit van een reeks films en toneelstukken van Piet Bambergen.


Lumière  - April 2007

Heimat 4 (release 24 april)
HEIMAT 4 is het verhaal van Lulu, de 35 jarige dochter van muzikant Hermann Simon. De film bestaat uit 40 flash backs waarin je Lulu’s zoektocht volgt naar iets wat zij “de oude toekomst van de kindertijd “ noemt . Tegelijkertijd laat de film in iedere scène de levens en dromen van verschillende vrouwen van deze eeuw zien.
De geesten die Lulu oproept verschijnen. We zien oude en vergeten oorlogsscènes waarbij haar vaders broers waren betrokken; we beleven absurde scènes op markten; op Grootmoeder Maria’s boerderij wordt haar laatste koe afgenomen; en Hermann gaat terug naar z’n kindertijd en maakt nogmaals als klein jongetje in korte broek de schoonheid van zijn eerste liefde mee met kleine Klara. Lulu ervaart een stroom van nieuwe ontdekkingen: De scènes waarin zij zichzelf vindt zijn raar,hartverscheurend, wild, romantisch, magisch of zeer opwindend. Het is een stroom van oneindige romances, dromen over carrières en de strijd om een plek op de zonnige kant van het leven. Lulu wordt door deze magische wereld vervoerd in een kinderwagen, gedragen door Hermann of in een oude auto, soms als baby en soms als meisje met krullen. Wanneer Lulu eindelijk de uitgang vindt waardoor ze haar droomwereld verlaat is niets meer zoals het was geweest. De dvd bevat een 50 minuten durende making of de Heimat serie.

Our daily bread (release 24 april)
Gedurende twee jaar richtte Nikolaus Geyrhalter zijn camera op de Europese voedselindustrie. Op het ritme van de machines geeft de regisseur een inkijk op de voedselproductieprocessen in Europa. Het volledige aanbod passeert de revue: gaande van de fruitkweek in het zuiden van Spanje tot de kippenkwekerij om de hoek. Zonder commentaar -alleen het monotone gedreun van de machines getuigt- orchestreert de regisseur dit visueel meesterlijk maar ontnuchterend schouwspel. Het is aan de kijker om te oordelen wat voor prijs we willen betalen voor ons dagelijks brood. Our Daily Bread is een onthutsende documentaire die voor de voedselindustrie is wat “Koyaanisqatsi” voor de maatschappij heeft betekend..

Personal journey with Martin Scorcese (release 24 april)
Een vier uur durende documentaire van Martin Scorsese die, in opdracht van het British Film Institute, een persoonlijke kijk neemt in de geschiedenis van de Amerikaanse film. De film bevat inleidingen van Scorsese en clips van de bijbehorende films, voorzien van Scorsese\'s commentaar. De reis begint bij stille meesters als D.W. Griffith en eindigt in 1969, het moment dat Scorsese zelf films begon te maken. Beroemde regisseurs als John Ford, Fritz Lang, John Cassavetes en Francis Ford Coppola komen aan bod.


TV Series - April 2007

Vijf, de –verzamelbox 2- (release 24 april)
Na de succesvolle TV uitzending van De Vijf, zijn de avonturen van George, Dick, Julian, Annie en Timmy nogmaals te bewonderen maar dan op DVD. In deze box zitten 3 DVD’s met elk vier afleveringen van een half uur. In totaal zit er maar liefst 6 uur aan kijkplezier in deze verzamelbox.


Documentaire - April 2007

The Vanishing Tattoo (release 24 april)
In een reis diep in de jungles van Borneo, gaan we op zoek naar de laatst overgebleven tatoeëerders van de Iban om de aloude gebruiken van de Iban in stand te houden.


Reizen - April 2007

Pilot guides Australië (release 24 april)
Er is geen plek op aarde zo stil als Australië. Uit alle delen van de wereld komen mensen om de prachtige flora en fauna, de relaxte lifestyle en meest mooie stranden van de wereld te bewonderen. Er is zoveel te zien dat de meeste mensen dan ook vaak terugkomen om het land nogmaals te bezoeken. Reiziger Ian Wright reist eerst door het ruwe en bijna onbegaanbare landschap van Australië alvorens de bruisende steden en prachtige stranden in het Zuid-Oosten te bezoeken. Ondertussen trekt Megan McCormick door de regenwouden en bezoekt het oogverblindende Barrier Reef in Queensland. Tenslotte volgen we ook Estelle Bingham die o.a naar Perth en Adelaide reist in het Zuid-westen van Australië.

Pilot guides Chili (release 24 april)
Chili is gescheiden van Zuid-Amerika door het Andes gebergte en grenst in het westen aan de Pacifische ocean. Chili is bijna duizend mijl in lengte, iets breder dan honderd mijl in lengte, iets breder dan honderd mijl en omvat daarmee de tropen en Antarctica. Reiziger Ian Wright begint zijn tocht in de schroeiend hete Atacama woestijn. Hij reist daarna af naar het zuiden naar de hoofdstad, Santiago en neemt daarna de trein om de inheemse Mapucha indianen stam te ontmoeten. Hij vervolgd zijn reis en maakt een tocht over de prachtige met ijs bedekte bergen van Torres del Paine National Park. Met het vliegtuig gaat Ian via het Robinson Crusoe eiland naar Paaseiland en eindigt zijn reis in één van de meest afgelegen en onbewoonde plek op aarde.

Pilot guides India (release 24 april)
India ligt in het hart van Zuid-Centraal Azië. Het heeft de op één na grootste bevolking van de wereld met meer dan 700 talen en dialecten. De met sneeuw bedekte Himalaya in het noorden tot de idyllische stranden in het zuiden maken van India een land met grote contrasten en vol avonturen. Andrew Daddo bezoekt het noorden van India en reist van de heilige rivier de Ganges in Varanasi naar de verloren stad van Leh. Holly Morris neemt het over en reist naar het oosten naar Darjeeling en calcutta alvorens naar de vreedzame Andaman Eilanden te gaan. In het zuiden bezoekt Justine Shapiro het leendige Mandras om vervolgens naar de meren van Kerala’s kust te reizen. Tenslotte eindigt Megan McCormick in Goa Bombay en Mumbai.

Pilot guides Italie (release 24 april)
Het al seen laars gevormde schiereiland hangt aan het westen van Europa. Het is een land vol met verrassingen en tegenstellingen. Van de eeuwenoude steden artistieke kunst tot trendy mode en heerlijke traktaties. Italië heeft wat voor iedereen. Vergezel Megan McCormick op haar ontdekkingsreis in de spectaculaire Alpen en de moderne en culturele steden in het Noorden. Ondertussen kijkt Justine Shapiro rond in het onderontwikkelde zuiden en bezoekt Rome, Napels en kleine dorpjes. Ze eindigt in de teen van Italië in Aspromonte.

Pilot guides Parijs (release 24 april)
De romantische hoofdstad van Frankrijk, Parijs is één van Europa’s meest zinderende steden. Er is een grote hoeveelheid aan geschiedenis in de vorm van architectuur en herkenningspunten. Van de Eiffeltoren tot de Arc de Triomphe, het is een stad die je gezien moet hebben. Reizigster Justine Shapiro begint haar verblijf in het culinaire centrum van de wereld om de geheimen van de haute cuisine te leren. De volgende dag geniet ze van spetterend cabaret. De laatste dag brengt ze door met shoppen en eindigt in de bekende galerijen en musea in het Louvre.

Bovenstaande titels en data zijn onder voorbehoud.

Recente artikelen

Laatste reacties

Herman ter Lingen  |  17-03-2007

Daniel Boone; maar ik wacht wel tot ze -net als in de UK en de USA - complete seizoenen in een box-set uitbrengen. En dan nog voor een prijs die beduidend lager...
Lees meer >

kruspe  |  12-03-2007

voor mij het kleine huis op de prairie seizoen 7
Lees meer >

Quido  |  12-03-2007

Niet zoveel dit keer, wellicht die docu van Scorcese, maar het zij ze vergeven met de in aantocht zijnde Kruistocht in Spijkerbroek in mei ;)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina