De Avonturen van Pim & Pom op DVD vanaf 20 oktober


Bridge Entertainment presenteert:

De avonturen van Pim & Pom - Op avontuur in huis (Deel 1)
De avonturen van Pim & Pom - Erop uit! (Deel 2)

De avonturen van Pim & Pom, twee nieuwsgierige poezen die graag op avontuur gaan.
Gebaseerd op de karakters van Mies Bouhuys en de tekeningen van Fiep Westendorp.


cover

Tekenares Fiep Westendorp maakte vanaf 1958 elke week de illustraties bij de verhaaltjes die Mies Bouhuys schreef over haar twee eigen, nieuwsgierige poezen Pim en Pom. Die verhaaltjes, versjes en dialogen verschenen op de Kinderpagina van Het Parool. Pim is grijs met streepjes en een beetje dom. Pom is wijs en deftig en als roet zo zwart. Pom loopt als een heertje, Pim loopt altijd hard. Gebaseerd op de karakters van Mies Bouhuys komen de illustraties die Fiep Westendorp van Pim en Pom maakte op fantasievolle wijze tot leven in de animatieserie De avonturen van Pim & Pom. De serie bestaat uit een reeks avontuurtjes van 5 minuten. Naast de poezen Pim en Pom speelt ook het gele vogeltje een hoofdrol. Zijn rol varieert per avontuur. De avonturen van Pim & Pom beginnen meestal in hun eigen huis. Hun fantasie brengt hen vervolgens in allerlei situaties die zich vaak in de grote mensenwereld afspelen.

De avonturen zijn geregisseerd door Gioia Smid naar scenario’s van Fiona van Heemstra. De animaties zijn van Marieke van Middelkoop waarmee ze in de huid kruipt van Fiep Westendorp. De swingende muziek is gecomponeerd door Alex Debicki en de geluidseffecten zijn van Arno Peters. De productie was in handen van Hans van der Voort (Pim & Pom bv; Fiep Westendorp Illustrations). Georgina Verbaan spreekt de avontuurtjes in en voorziet alle karakters van een eigen stem. Bovendien zingt ze de begintune.

Bridge Entertainment Group presenteert met trots, in nauwe samenwerking met Pim & Pom bv, Fiep Westendorp Illustrations, vanaf 20 oktober de eerste twee DVD’s met de poezen Pim en Pom in de hoofdrollen: De avonturen van Pim & Pom - Op avontuur in huis en De avonturen van Pim & Pom - Erop uit!. Op iedere DVD staan maar liefst 10 avonturen van ieder 5 minuten. De avontuurtjes van Pim en Pom zijn nu reeds dagelijks om 10:20 uur op televisie te zien in het Nick Jr. Blok van Nickelodeon.

De Fiep Westendorp Foundation
Bij haar overlijden heeft Fiep Westendorp de rechten van haar werk nagelaten aan de Fiep Westendorp Foundation. De Fiep Westendorp Foundation (FWF) heeft als voornaamste doel plezier te brengen in het leven van vooral die kinderen, die daarvan wel iets extra’s kunnen gebruiken. Daarmee vervult zij een belangrijke wens van de illustratrice. De FWF doet dat vooral door gebruik te maken van de illustraties van Fiep Westendorp. Zo heeft de FWF in twintig kinderziekenhuizen of kinderafdelingen van algemene ziekenhuizen een Fiepspeelhoek geplaatst. Een aantal Blijf van m’n Lijfhuizen heeft een Fiep-speelgoedbank, gevuld met allerlei Fiep-speelgoed ontvangen. In het voorjaar van 2006 gingen 250 Fiep-tekenkisten met teken- en schilderspullen naar Bosnië. Ook heeft zij een Fiep Westendorp Beurs ingesteld voor veelbelovende jonge illustratoren.
De winst die wordt gemaakt met merchandising, boeken en DVD’s gaat naar de FWF.

DVD details:
Speelduur per DVD: ca. 50 minuten
Taal: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0
Genre: Pre-school
Kijkwijzer: AL
Consumentenadviesprijs: € 9,99

Vanaf 20 oktober verkrijgbaar op DVD

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina