De 10 Beste Films van 2014 volgens DVD.nl

Top 10 van 2014 op DVD.nl

Het einde van het jaar is daar en het is weer de tijd voor lijstjes. Ook DVD.nl doet dit jaar mee aan die trend. Dit zijn volgens de redactie van DVD.nl de 10 beste films van het afgelopen jaar:

10. EDGE OF TOMORROW

Edge of Tomorrow banner

Edge of Tomorrow brengt de strijd tegen buitenaardse indringers naar een geheel nieuw niveau. Tom Cruise en Emily Blunt hebben een uitstekende chemie samen. Dit is een film die afwijkt van de standaardformule voor science-fiction aktiefilms. Het is grappig, verrassend, en zelfs emotioneel.

9. A MOST WANTED MAN

A Most Wanted Man banner

De helaas overleden Philip Seymour Hoffman geeft in A Most Wanted Man een virtuoze prestatie. De film is een hoogtepunt in een toch al lange rij van uitstekende spionage-thrillers . Hoffman is fascinerend als een inlichtingendienst-officier die verstrikt raakt in een internationaal doolhof met een ontsnapte Russische gevangene, een rijke Duitse bankier, een vermoedelijke terrorist, een humanitaire advocaat en een Amerikaanse CIA-agent. A Most Wanted Man is een ouderwets degelijke thriller met spanning in de vorm van plotlijnen en wendingen in plaats van achtervolgingen en actiescènes. 

8. THE WOLF OF WALL STREET

The Wolf of Wall Street banner

Leonardo DiCaprio geeft de acteerprestatie van zijn leven in The Wolf of Wall Street. Er zit een onvoorstelbare hoeveelheid materie verstopt in deze drie uur durende film en het wordt allemaal in ADHD-tempo verteld. Regisseur Martin Scorsese schakelt moeiteloos tussen ernst en humor. Je moet het zien om het te geloven. Voor een ieder die op z'n tijd van een verrassende film houdt mag deze film zeker niet in z'n collectie ontbreken.

7. THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Grand Budapest Hotel banner

De films van Wes Anderson zijn herkenbaar uit duizenden. Zijn volstrekt eigen stijl is bijzonder in de tijd van sequels en remakes. Bij Wes Anderson draait het om visuele schoonheid en timing. Het verhaal kent veel lagen, waarbij de absurde humor de boventoon voert. Maar drama wordt niet geschuwd. Onder de laag humor bevinden zich verhaalelementen die tot nadenken kunnen stemmen. Wie de films van Anderson kent wordt op z’n wenken bediend en zal ook deze keer niet teleurgesteld worden.

6. X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST

 X-Men: Days of Future Past Banner

X-Men: Days of Future Past draait vooral om de karakters en hun motivaties, gecombineerd met indrukwekkende actiescènes. Alle actiescènes zien er zeer stijlvol en goed uitgevoerd uit. X-Men: Days of Future Past is een onderhoudende, imposante film, die ondanks de enorme cast en het soms onwaarschijnlijke tijdreizen één van de beste X-Men films tot nu toe is.

5. INTERSTELLAR

Interstellar Banner

Christopher Nolan maakte in 2014 een heel bijzondere film over tijdreizen en nieuwe dimensies in het heelal. Hij heeft met zijn broer Jonathan het scenario voor Interstellar geschreven, waarbij ze hun eigen theorie over tijdreizen en zwaartekracht prediken. De basis is zeker geloofwaardig, al kost het de gemiddelde kijker een hoop hoofdbrekens om alles in detail te snappen. Beter is om daar niet aan te beginnen en de film gewoon over je heen te laten komen. Nolan gaat naar een andere tijdsdimensie, het is een enerverende rit, die je als kijker moet ondergaan en je moet vooral niet proberen alle theorieën tot in de details te begrijpen.

4. DAWN OF THE PLANET OF THE APES

Boyhood Banner

Dawn of the Planet of the Apes is een intelligente film. Het is emotioneel, buitengewoon boeiend en gewoon verschrikkelijk goed. De apen worden alleen maar beter (en slimmer) bij elke nieuwe aflevering. Dit is de beste film in de Planet of the Apes-serie. Dawn of the Planet of the Apes is onmiskenbaar een prachtige film en een mijlpaal in de spektakelfilms. Zeker een must-see.

3. BOYHOOD

Boyhood Banner

En ineens was daar de film Boyhood van regisseur Richard Linklater. Boyhood is in allerlei opzichten uniek, er is twaalf jaar gewerkt aan deze film. Je zal zelden of nooit een film zien waarin de karakterontwikkeling zo uitgebreid en gedetailleerd wordt weergegeven als in deze film. Het is daarmee een bijzondere en unieke film geworden die binnen afzienbare tijd z’n plaats in de filmgeschiedenis zal innemen.

2. CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER

Captain America The Winter Soldier banner

Captain America: The Winter Soldier weet aangenaam te verrassen, in het bijzonder tijdens het eerste gedeelte. De film bouwt langzaam op en doet meer als een klassieke thriller (met een vleugje humor) dan een grote blockbuster met alle bombast van dien. Dit maakt de film kleiner, persoonlijker en bovendien onderscheidend van veel van haar recente soortgenoten. Captain America: The Winter Soldier bevat veel spectaculaire actie, twists en humor.

1. GUARDIANS OF THE GALAXY

Guardians of the Galaxy banner

Na de successen van de voorgaande Marvel-films zoals: Iron man, Captain America, Thor en The Avengers, durfde men het wel aan om een groep onbekende 'helden' uit het Marvel-universum naar het witte doek te brengen. Best een grote gok, omdat vrijwel niemand eerder van deze personages had gehoord. Voor je het weet word je meegezogen in een echte rollercoaster-ride. Een enerverende reis die pas stopt aan het eind van de film. De film blijft spannend en boeiend, is bij vlagen enorm grappig en af en toe zelfs gevoelig. Dit alles zonder in te boeten aan actie en de visueel prachtige beelden. Volgens DVD.nl de beste film van 2014!

Recente artikelen

Laatste reacties

Dan G.  |  31-12-2014

Voor mij is de nummer 10 uit de lijst de nummer 1 van het jaar. Dé film die mij ongelooflijk verrast heeft. Zowel qua verhaal als het optreden van Cruise. Al ja...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  31-12-2014

Boyhood is net als Sven Kramer tijdens het NK schaatsen: kampioen worden zonder een afstand te winnen. Boyhood kreeg van veel redactieleden een stem en bij elk...
Lees meer >

Maurice1982  |  31-12-2014

How to train your dragon 2 is een pareltje van een animatiefilm. Was in dit Pixarloze jaar ongetwijfeld de beste animatiefilm. Divergent heeft mij, ondanks vers...
Lees meer >

Werner  |  31-12-2014

Eens met wat bovenstaande posters beweren over Boyhood. Het is een zeer goede film maar ik kan er zonder probleem van het afgelopen jaar minstens vijf betere no...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina