DAB eindelijk van de grond

In Nederland kan slechts een klein deel van de bevolking digitale radio, oftewel Digital Audio Broadcasting (DAB) ontvangen. De benodigde ontvangstapparatuur is ook nog lang niet in elke elektronicazaak te vinden. Maar dat alles gaat snel veranderen.

Zeven van de tien Nederlanders moet midden november in staat zijn digitale radio op hifi-kwaliteit te ontvangen. Dit heeft de Publieke omroep bekend gemaakt samen met Nozema, de grootste uitzendorganisatie van radio-, televisie- en datasignalen in Nederland.

Eind augustus van dit jaar moet het ontvangstgebied van DAB al de vier grootste steden omvatten (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht), alsmede Hilversum, Haarlem, Lelystad en Arnhem.

Lees het complete bericht op ZDNET.

Recente artikelen

Laatste reacties

Ultramorada  |  27-12-2005

Schopje omhoog. DAB radio begint nu volgens mij een beetje van de grond te komen. Zijn er mensen die er al eentje hebben? Zo ja, wat zijn de ervaringen?
Lees meer >

victorward  |  18-08-2004

Zie www.dabradio.be, daar houden ze de stand van zaken bij!
Lees meer >

victorward  |  18-08-2004

Gaaf DAB portaal op www.dabradio.be! Daar hebben ze ook een hele serie radio's!
Lees meer >

GerardH  |  18-06-2004

€200 voor een "stomme" radio vind ik wel veel hoor! Maar die prijzen zullen wel fors dalen naargelang het populairder wordt... Ik zal je een verhaaltje verte...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina