Cyrus - met John C. Reilly en Catherine Keener vanaf 22 maart op DVD.

20th Century Fox

20th Century Fox presenteert:

 

Alles is dubbel in het leven

CYRUS

coverEchtscheidingen, gebroken gezinnen en hoe de brokstukken weer te lijmen, het zijn thema’s van elke dag.  Romantiek op middelbare leeftijd is geen simpele opgave, vooral niet als er kinderen in het spel zijn.  En als die kinderen dan ook nog eens volwassen zijn, thuis wonen en bezitterig en jaloers zijn, dan wordt het helemaal een probleem. En grappig.  De onbeholpenheid, de onmacht en de dramatiek zijn verspreid over alle personages die in deze droeve en geestige film aan bod komen. Maar in al hun zieligheid zijn ze vooral herkenbaar. ‘Cyrus’ is bij momenten ontroerend, melancholisch en triest, dan weer ronduit hilarisch en ondeugend.

Het verhaal
Nadat zijn huwelijk gestrand is, en zijn vrouw hertrouwd, zijn de pogingen van John om een nieuwe vrouw te vinden, niet bepaald succesvol.  Hij is een lieve knuffelbeer, maar misschien iets te passief en te suf om zichzelf aan te prijzen. Als hij dan toch iemand vindt met wie het bijzonder goed klikt, blijkt ze een volwassen zoon te hebben met wie ze een nogal eigenaardige verhouding heeft.  De jongen is helemaal niet zo zacht en lief als zijn moeder wil geloven.  Tegenover John ontpopt het volwassen kind zich als een doorgewinterde manipulator en doet hij alles om die vreemde indringer het huis uit te jagen.

Drama om te lachen
Zoals je mag verwachten als de namen van John C. Reilly (‘Step Brothers’), Catherine Keener (‘Being John Malkovich’) en vooral Jonah Hill (‘Forgetting Sarah Marshall’) op de poster staan, worden de lachspieren aan het werk gezet. Maar Keener (‘Capote’) en Reilly (‘Magnolia’) zijn ook heel ervaren drama-acteurs, die geregeld schitteren in veelbejubelde auteursfilms.  Hier zetten ze beiden heel gevoelige mensen neer, die ieder op hun eigen manier zoeken naar geluk.  De vrouw waar het in ‘Cyrus’ allemaal om draait, wordt gespeeld door Marisa Tomei.  Zoals in ‘The Wrestler’ kan ze het ook hier weer prima vinden met een man die de meeste vrouwen liever mijden. Maar het is vooral Hill die een opvallende vertolking neerzet als Cyrus, de zoon die wel heel vreemde trekjes heeft.  Een lompe jongen die zijn moeder op een voetstuk plaatst. Hill slaagt erin de kijker te laten geloven dat zijn personage zowel naïef, slim en emotioneel gestoord is.
De broertjes Mark en Jay Duplass gaan de emoties niet uit de weg.  Dat maakt van ‘Cyrus’ een oprecht verhaal waar je helemaal in kunt geloven, ook al gedragen sommige personages zich nogal eigenaardig. Sowieso handig om met twee regisseurs te zijn als je een film maakt die zo dubbel is.  Eén voor de lach en één voor de traan.  Dat de Duplass’ zulke goede acteurs hebben weten te strikken, zegt alles over hun talent en over het unieke verhaal dat ze vertellen.


PRODUCTINFORMATIE DVD

Titel:

CYRUS

Genre: Komedie - Drama - Romantiek
Leeftijd: 12
Lengte: 88 min.
Beeld: 1.85:1 widescreen
Audio: Engels: 5.1 Dolby Digital - Frans: 5.1 Dolby Digital.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Extra's:

Verwijderde Scènes
Bioscooptrailer

Adviesprijs: € 19,95

Verkrijgbaar op DVD vanaf 22 maart (huur) en 23 maart (retail)

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina