Columbia: Informatie over april DVD-releases

The Bridge on the River Kwai
Over een zinloze oorlog..

Een klassiek en tijdloos epos… over de onzin van oorlog. Van regisseur David Lean met schitterende rollen voor Alec Guinness en William Holden. Bekroond met 7 oscars!!! Op de DVD staat de bijzondere Making of, waarin duidelijk wordt hoe moeilijk het was om de film te draaien in de jungle van Sri Lanka.

Regisseur David Lean heeft een aantal van de grootste meeslepende producties uit de filmgeschiedenis op zijn naam staan. Nadat hij in 1957 het oorlogsdrama ‘The Bridge over the River Kwai’ regisseerde, tekende hij vijf jaar later voor een nog grotere productie, de avonturenfilm ‘Lawrence of Arabia’, ook verschenen in de Classics Collectie van CTHE. Het romantische drama ‘Doctor Zhivago (1965) is eveneens een klassiek meesterwerk van zijn hand. ‘The Bridge over the River Kwai’ werd met maar liefst zeven Oscars bekroond. Daarbij zaten de belangrijke categorieën Beste Film, Beste Regie (Lean) en beste Mannelijke Hoofdrol (Alec Guinness).
Het gaat hier over een ander soort oorlogsfilm, niet vol explosies, maar wel met een psychologische spanning die te snijden is. Twee culturen staan tegenover elkaar, met ieder hun codes van eer. De zinloosheid van het geweld, de onderdrukking en het mensenleed die een oorlog met zich mee brengt, wordt onderstreept door de absurde situatie waarin de gevangenen zich bevinden. Britse krijgsgevangen worden onder Japans bevel, en in onmenselijke omstandigheden, verplicht een brug te bouwen in de Birmaanse jungle. Ze zijn er niet van op de hoogte dat de geallieerden “hun” brug meteen zullen opblazen....

Onvergetelijke filmbeelden, ondersteund door een fluittoontje dat ondertussen in ons collectief geheugen gegrift
staat: ‘The Colonel Bogey March’.

Productinformatie

Releasedatum DVD (koop): 7 april 2005
Genre: Oorlog, drama
Taal: Nederlands ondertiteld
Regisseur: DAVID LEAN (Lawrence of Arabia, A Passage to
India, Doctor Zhivago)

Cast: WILLIAM HOLDEN (Sunset Boulevard, Stalag 17, The
Wild Bunch, Network, Sabrina)
ALEC GUINNESS (A Passage to India, Star Wars, Lawrence of Arabia, Llittle Dorrit)
JACK HAWKINS (Ben-Hur, Lawrence of Arabia, Zulu)

Extra op DVD

Disc 1
• Set-top documentaires: kaarten en militaire strategieën en quiz “De brug bouwen”

Disc 2
• Bioscooptrailer
• Documentaires: “Making of The Bridge on the River Kwai”, “korte film met introductie van William Holden”,
“De komst en de val van een reus in de jungle” en “Een eerbetoon” door John Milius
• Fotogalerie: portretten, advertenties en foto’s van de set
• DVD-Rom: screensavers
• Filmografieën van cast en crew


HAVING A BABY


Niet zomaar een documentaire!

Het kan gepland zijn of onverwacht komen. Hoe dan ook zit je altijd met 1001 vragen… Want wat moet je doen als je een baby verwacht? Geen paniek, Dr. Miriam Stoppard’s persoonlijke DVD ‘Having a Baby’ neemt je stap voor stap mee door deze nieuwe en ingrijpende periode. In 132 minuten worden jij en je partner compleet voorbereid op de geboorte van de kleine! Vanaf de eerste week tot de bevalling van de baby; Stoppard weet altijd raad! ‘Having a Baby’ is vanaf 7 april 2005 verkrijgbaar op DVD.

Dr. Miriam Stoppard is bekend en vertrouwd bij miljoenen moeders vanwege haar praktische en toegankelijke advies over conceptie, zwangerschap en het baren. Voor het eerst is haar medische expertise vastgelegd op deze interactieve dubbel DVD, om jou en je eventuele partner gedurende het hele proces te ondersteunen.
Voor alle nieuwe ouders is het proces van de conceptie tot de geboorte zowel opwindend als constant verrassend. Die 9 maanden zijn een onvergetelijke ervaring in ieders leven, maar het is ook een groot leerproces waarbij je op zoek gaat naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.

De eerste disc volgt de 40 weken lange reis naar de geboorte, door elke fase van de zwangerschap. Het interactieve programma biedt informatie en advies over alles dat je moet en wilt weten. De tweede disc gaat over de eerste dagen met de pasgeborene, inclusief advies en tips over hoe je de band tussen jou en je kind kunt vergroten. Er is ook een apart gedeelte speciaal voor de vaders en hun ervaringen uit het echte leven. Bovendien is er een uitgebreide lijst van termen en hun verklaringen die je kunt tegenkomen tijdens de zwangerschap.

Productinformatie
Releasedatum DVD (koop): 7 april 2005
Genre: Informatief
Product: Double disc DVD voor retail
Taal: Nederlands ondertiteld
Cast: Dr. Miriam Stoppard

Disc 1
• De ontwikkeling van de baby – van week tot week in de baarmoeder.
• Expert hulp en advies van Dr. Elizabeth Owen.
• Echter verhalen van ervaren vaders en moeders.
• Zwangerschapsmythes opgelost!

Disc 2
• Vraag en antwoord over: veel voorkomende klachten, speciale bevallingen, speciale zwangerschappen, ademen en ontspannen, vaak gebruikte termen.



ANACONDAS: THE HUNT FOR THE BLOOD ORCHID
Adembenemende griezelfilm:
Niet geschikt voor wie lijdt aan slangenfobie!

Tussen de geheimen van de jungle ligt een dodelijke jager die het geheim van de jungle bewaakt… Niemand is veilig voor het dier, zelfs niet diegene die van de jungle hun thuis hebben gemaakt. Adembenemende momenten en continue spanning zijn typerend voor het vervolg op ‘Anaconda’. Vanaf 7 april verschijnt deze bloedstollende thriller op DVD. Extra’s bestaan onder andere uit de ‘Making of: “Special Effects Toolbox: Creating Anacondas’.
Diep in de jungle van Borneo groeit een zeer zeldzame bloem, de ‘Blood Orchid’. Deze rode orchidee bloeit slechts één keer per zeven jaar en bevat unieke stoffen waarmee een antiveroudering serum kan worden ontwikkeld. Een wetenschappelijke expeditie trekt de jungle in en begint aan een avontuurlijke zoektocht naar deze mysterieuze bloem. Tijdens hun barre tocht worden ze geteisterd door giftige insecten, krokodillen en meedogenloze premiejagers. Wat de wetenschappers niet weten, is dat ze gevolgd worden door een nog veel groter gevaar: een groep gigantische anaconda\'s. Deze angstaanjagende, meterslange vleeseters doen er alles aan om hun territorium, de bloeiplaats van de rode orchidee, te verdedigen. Iedereen die hun territorium betreedt, beletten ze het ooit nog te verlaten…
‘Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid’ is het vervolg op de griezel film ‘Anaconda’ uit 1997 en werd mede geschreven door Michael Miner en Ed Neumeier, die in 1987 het script van ‘RoboCop’ maakten.

Productinformatie
Releasedatum DVD (koop) 7 april 2005
Releasedatum DVD (huur) 5 april 2005
Genre Avontuur, Thriller
Taal Nederlands ondertiteld
Speelduur 92 minuten
Regisseur - Dwight H. Little (The Courier, Deep Blue,
Free Willy 2, Rapid Fire)
Cast - Morris Chestnut (The Set-Up, Boys’N the Hood, Half Past Dead, Two Can Play That Game)
- Nicholas Gonzalez (Spun, Scenes of the Crime, The Bride of the Sea)
- Salli Richardson (Biker Boyz, Baby of the Family, Book of Love, Mo’Money)
- Johnny Messner (Spartan, Finding Home, Tears of the Sun, The Sweetest Thing)

Extra op DVD

• Verwijderde scènes
• Making of: “Special Effects Toolbox: Creating Anacondas”
• Trailer: “Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid”



18 WHEELS OF JUSTICE – SEIZOEN 1
IJZERSTERKE TV-SERIE OP DVD

De ijzersterke TV-serie 18 Wheels of Justice is nu dan eindelijk uit op DVD. De serie is van hoge kwaliteit en ideaal voor uren kijkplezier, onderuitgezakt op de bank…..

Michael Cates is een agent, die moest infiltreren in de criminele organisatie van Jacob Calder… Wanneer Michael getuige is van een moord die Calder pleegt en hem hiervoor laat veroordelen, wil Calder wraak. Hij huurt een moordenaar in om achter Michael aan te gaan, maar Michael ontsnapt. Om de huurmoordenaars te ontwijken verandert hij zijn identiteit in die van Chance Bowman, een vrachtwagenchauffeur. Tijdens zijn werk ontmoet hij steeds meer mensen die Calder kennen of zaken met hem doen. Door het helpen van deze mensen blijft hij Calder dwarszitten en wordt de prijs op zijn hoofd steeds groter...

Productinformatie
Releasedatum DVD (koop) 14 april 2005
Genre Misdaad, actie
Taal Nederlands ondertiteld
Regisseur - John B. Moranville (Robin’s Hood, McGyver,Dynasty, (director van) The Love Boat)
Cast - Lisa Thornhill (Red Dragon, The Family Man)
- Billy Dee Williams (Undercover Brother, meerdere Star Wars films/series, Dynasty (Tv-serie))
- Lucky Vanous


DEAD BIRDS
Afgelegen huis minder verlaten dan gedacht…

Dead Birds is een bloedstollende thriller die zich afspeelt in het Amerika uit de 19e eeuw. Een afgelegen, verlaten huis is het unieke decor voor 87 zenuwslopende minuten waarin 6 criminelen onverklaarbare gebeurtenissen meemaken… Vanaf 14 april te koop op DVD.

In 1863, tijdens de Amerikaanse burgeroorlog, overvalt een groep van 6 bandieten een bank, waar op dat moment veel goud in de kluis zit. De overval eindigt in een bloedbad en de groep vlucht richting Mexico. Wanneer ze worden overvallen door een gigantische onweersbui schuilen ze in een verlaten huis; een huis dat alles behalve veilig is…
Als de avond valt en het onweer erger wordt, krijgt ieder bendelid visioenen van de aristocraten die in het huis hebben gewoond. Heel langzaam wordt de angst steeds groter, worden de bovennatuurlijke verschijningen steeds realistischer en keren de zes zich tegen elkaar...

Productinformatie

Releasedatum DVD (koop) 14 april 2005
Release DVD en VHS (huur) 5 april 2005
Genre Horror, Thriller
Taal Nederlands ondertiteld
Speelduur 87 minuten
Regisseur Alex Turner (Disposal, Chuck)
Cast
- Henry Thomas (Gangs of New York, Honey Baby, Moby Dick)
- Nicki Lynn Aycox (Jeepers Creepers II, Momentum)
- Isaiah Washington (Trois: The Escort, Wild Things 2, Ghost Ship, Exit Wounds)
- Michael Shannon (Bad Boys II, Vanilla Sky, 8 Mile, Pearl Harbor, Groundhog Day)
- Patrick Fugit (Almost Famous, White Oleander, Saved!)
- Mark Boone Junior (The Thin Red Line, I Still Know What You Did Last Summer, Armageddon, Se7en, Die Hard 2)
- Muse Watson (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, I Know What You Did Last Summer, I Still Know What You Did Last Summer, From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money)

Extra op DVD

• Audiocommentaar van regisseur Alex Turner, schrijver Simon Barret, acteurs Henry Thomas, Nicki Aycox en
Peter Lopez
• Verwijderde scènes met optioneel audicommentaar
• Documentaire: “Showboat & Boonie”
• Making of : “Dead Birds“
• Trailer: “Dead Birds”


INTO THE SUN
Superheld Steven Seagal is terug van weg geweest… and ACTION!

Met ‘Into the Sun’ maakt Steven Seagal een schitterende comeback na ‘Exit Wounds’ in 2001. Hij kruipt in de huid van Travis Hunter, een charismatische ex CIA-agent die alles voor elkaar lijkt te krijgen…
Wanneer de gouverneur van Tokyo wordt vermoord, wordt Travis Hunter aangewezen om achter de moordenaar aan te gaan. Al snel komt hij erachter dat deze moord nog maar het begin is van een serie aanslagen; een leider van de Yakuza wil een enorm drugsnetwerk opbouwen samen met de Chinese maffia. Hunter infiltreert in de geheime organisatie om hun plannen te dwarsbomen. De tijd begint te dringen en de situatie dreigt uit de hand te lopen…

‘Into the Sun’ is een non-stop actie film. De laatste 20 minuten doen ons denken aan de indrukwekkende samoerai gevechten uit Quentin Tarantino’s ‘Kill Bill’.

Productinformatie

Releasedatum DVD (koop) 7 april 2005
Release DVD en VHS (huur) 5 april 2005
Genre Actie, thriller
Taal Nederlands ondertiteld
Regisseur - Christian Duguay (The Art of War, Joan of Arc (TV))
Cast
- Steven Seagal (Half Past Dead, Exit Wounds,Executive Decision, Under Siege 1 & 2)
- Matthew Davis (Blue Crush, Legally Blonde, Urban Legends: Final Cut


CIRQUE DU SOLEIL

Solstrom

Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van Cirque du Soleil, stellen we SOLSTROM voor. Een 13-delige TV-reeks over de verschillende aspecten van dit unieke circusconcept: acts, magie, muziek, komedie... all in one!

Cirque du Soleil: Solstrom is een speciale TV-reeks met 13 episoden van elk 46 minuten die voor de 20ste verjaardag van het bedrijf Cirque du Soleil werd gemaakt. Elke episode van Solstrom is verweven met De Zonnewind, een magische macht die het dagelijkse leven omtovert in een speelse wereld vol fantasie en spectaculaire acrobatie. Mensen die gestreeld worden door de wind, veranderen plots in wervelende acrobaten, jongleurs en artiesten. Sommige acts komen uit één van de acht Cirque du Soleil-shows, andere vertoningen van wereldklasse werden ontdekt door de talentenjagers van Cirque. De 13 episodes in een dramatische komediestijl hebben verschillende verhaallijnen en muziekstukken die fraai geïntegreerd zijn in acrobatische acts die bij de kijkers heel wat bewonderende ‘oh’s’ en ‘ah’s’ zullen opwekken.

Productinformatie
DVD KOOP:
Genre muziek
Releasedatum 28 april 2005
Genre: Muziek
Regisseur: Louis Cohen (Icebreaker)

Extra’s op DVD

• Making of Solstrom
• Foto Galerij
• Trailers: Cirque Club, Cirque op DVD, Fire Within



LITTLE BLACK BOOK

Ook zo nieuwsgierig naar de ‘exen’ van je geliefde….?

Brittany Murphy laat je niet meer los als ‘girl next door’ die zichzelf en haar relatie steeds verder in moeilijkheden brengt. Deze hilarische ‘feel good movie’ over relaties, vriendschap, vertrouwen en ex-vriendinnetjes neemt bovendien een kijkje in de keuken van de Amerikaanse ‘reality TV show’. Met Kathy Bates als een vrouwelijk Jerry Springer en een klein gastrolletje voor Gavin Rossdale (zanger Bush, echtgenoot Gwen Stefani) als lunchroommedewerker.

Niet lang nadat ze achter de schermen gaat werken bij een bekende ‘Reality TV show’ a la Jerry Springer en Ricky Lake wordt het leven van Stacy Holt (Britanny Murphy) volledig op zijn kop gezet. Ze wordt overgehaald door sluwe collega Barb (Oscarwinnares Holly Hunter) om stiekem de palm book van haar vriendje Derek uit te pluizen op vrouwennamen. Derek wordt gespeeld door Ron Livingstone, in Sex in the City speelde hij Berger die zijn relatie met Carry onvergetelijk beëindigde via een ‘post it’ briefje. Stacy ontdekt op deze manier meer dan ze wil weten over Derk’s verleden. Bovendien vergeet ze iets, in de wereld van de dagelijkse reality talkshow staan de gasten vaak nog een schokkende verrassing te wachten, en dat is precies wat Stacy overkomt…..

Productinformatie
Releasedatum DVD (koop): 28 april 2005
Releasedatum DVD (huur): 12 april 2005
Genre: Romantische komedie
Taal: Nederlands ondertiteld
Regisseur: Nick Hurran (Virtual Sexuality, Girl’s night, remember me)
Cast: Britanny Murphy (8 mile, Clueless, Just married)
Holly Hunter (The Piano, O brother where art thou, copy cat, Thirteen)
Kathy Bates (About Schmidt, Misery, Dolores Claiborne, Titanic)
Ron Livingstone (Adaption, Sex in the City, Buying the Cow)
Julianne Nicholson (Alley MacBeal, Hero, I’m with Lucy, Harvest)

Extra’s op DVD

• Documentaire: ‘Be my guest: inside Daytime Talk Shows’
• Documentaire: ‘Live & On-Air: The Making of Little Black Book’
• Trailers: ’Little Black Book, ’13 going on 30’, ’50 first dates’,‘Closer’, ‘Spanglish’ en ‘The Forgotten’.

Recente artikelen

Laatste reacties

kotegashi  |  17-03-2005

Waarom is Out Of Reach slecht? Ik vond hem best redelijk. Wel, mijn mening over die film is - Het verhaal is te onnozel voor woorden - De karakters zijn van ...
Lees meer >

Sneaker  |  17-03-2005

- De acteurs overacteren allemaal, behalve Segal, die acteert NIET. :lol: Die is goed. Heb Out of Reach overigens nog niet gezien.
Lees meer >

Surya  |  17-03-2005

Waarom is Out Of Reach slecht? Ik vond hem best redelijk. Wel, mijn mening over die film is - Het verhaal is te onnozel voor woorden - De karakters zijn van ...
Lees meer >

kotegashi  |  17-03-2005

Out of Reach van Seagal heb ik nog niet gezien,maar die blijkt NOG slechter te zijn dan Out for a kill. :? Die is inderdaad van de pot gerukt slecht. Toen ik ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina