Columbia: Gothika vanaf 22 juli op DVD

GOTHIKA
Indringende psychothriller die je niet meer los laat

Onder een constante zinderende spanning en met adembenemende momenten laat de film Gothika je vanaf het eerste moment niet meer los. De thriller met onder meer Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr. speelt zich af in een vrouwengevangenis en bewandelt een flinterdunne lijn tussen waan en werkelijkheid. In de Nederlandse bioscopen was de film afgelopen voorjaar al een bezoekershit met een nummer 1 notering, vanaf 22 juli verschijnt de thriller op Dvd. Extra’s bestaan onder meer uit audiocommentaar van director Mathieu Kassovitz en de Limp Bizkit music video.

De psychiater dr. Miranda Grey (oscarwinnares Halle Berry) is een expert in het beoordelen en behandelen van gevaarlijke, psychotische patiënten binnen de "Woodward Vrouwen Inrichting", waaronder ook de charismatische moordenares Chloe (Penélope Cruz). Miranda\'s man (Charles S. Dutton) is hoofd van de psychiatrische afdeling. Haar comfortabele leven maakt plotsklaps plaats voor een afschuwelijke nachtmerrie. Op weg naar huis rijdt de psychiater in een hevig noodweer bijna een meisje aan dat uit het niets verschijnt en vlak daarna tot zelfontbranding overgaat.
Bijgekomen uit de daaropvolgende black-out ontdekt de psychiater dat ze is opgesloten in haar eigen inrichting, beschuldigd van moord op haar echtgenoot. Het hopeloze van haar situatie wordt onderstreept door kille gevangenisbeelden, koud neonlicht en bloederige visioenen. Miranda herinnert zich niets van de betreffende gruwelnacht, ze heeft alleen korte waanbeelden van het meisje. Steun van haar collega\'s, waaronder Dr. Peter Graham (Robert Downey jr.), krijgt Miranda niet. Haar bewering onschuldig te zijn, wordt door hen slechts gezien als het begin van totale gekte. De lijn tussen waan en werkelijkheid in dit indringende psychodrama blijkt flinterdun.

PRODUCTINFORMATIE
Release-datum DVD (koop):

• 22 juli 2004 retail,
• 20 juli rental

Genre: Thriller/horror

Product:
Single disc Dvd voor retail, Dvd/Video voor rental
Taal: Nederlands ondertiteld
Film maker: Matthieu Kassovitz (Les Rivierès Pourpres/ Crimson Rivers, Assasins, La Haine)

Cast:
• Halle Berry (Die Another Day, X-Men, X-Men 2, Monsters Ball, The Flinstones)
• Penélope Cruz (Vanilla Sky, Captain Corelli’s Mandolin, All the pretty horses)
• Robert Downey Jr. (Natural Born Killers, Bowfinger, Black & White, Alley MacBeal- tv)

Extra’s:
Audiocommentaar van
• Director Mathieu Kassovitz

Director of photograph
• Matthew Libatique
• Limp Bizkit music video.

Recente artikelen

Laatste reacties

Andre van Helvoort  |  19-06-2004

Het is een film die ik nog wel een keer wil zien. Alleen het verhaal vindt ik wel dun, er hat meer in gekunnen :!:
Lees meer >

Chris W  |  15-06-2004

Vrij matige film, heeft enkele goede momenten maar niet meer dan dat. Beste moment: de aftiteling met muziek van Limp Bizkit. :lol: dat was bij mij het eni...
Lees meer >

Webby  |  14-06-2004

Ik vond hem ook wat tegenvallen in de bios destijds. Maar ik wil hem nog wel een keertje terug zien... huren maar eerst.
Lees meer >

Philippe  |  14-06-2004

Vrij matige film, heeft enkele goede momenten maar niet meer dan dat. Beste moment: de aftiteling met muziek van Limp Bizkit.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina