Columbia: Carandiru vanaf 19 augustus op DVD

Carandiru grijpt je naar de keel

Een film over het waar gebeurde verhaal van een  opstand in de grootse gevangenis in Zuid-Amerika. Meesterlijk in beeld gebracht door de Braziliaanse regisseur Hector Babenco.

Na een lange afwezigheid heeft de bekende Braziliaanse regisseur Hector Babenco van onder andere de Oscarwinnende "Kiss of the Spiderwoman", een bijzonder aangrijpende film gemaakt die grote potentie heeft een klassieker te worden. Carandiru is de verfilming van een waar gebeurd verhaal dat door Dr. Drauzio Varella beschreven wordt in de bestseller "Carandiru Station".  We maken kennis met het leven "zoals het is" in een overbevolkte Zuid-Amerikaanse gevangenis in de jaren \'80.  Door de ogen van een arts die aan een aids-preventieprogramma werkt, kijken we naar de achterkant van de achterkant van de maatschappij. De verschillende karakters worden op een indringende manier aan ons voorgesteld door middel van met humor doorspekte flashbacks. Flamboyante personages, boeven die toch naar onze sympathie hengelen of intrieste hopeloze levensverhalen, het lot waar niemand aan ontsnappen kan. Het resultaat is een donkere, maar zeer menselijke film vol emotie en verrassingen. Vooral het apocalyptisch laatste half uur laat de kijker in geen dagen los. De verfilming van het  onvoorstelbare bloedbad dat op 2 oktober 1992 losbarstte in de gevangenis van Sao Paolo is hallucinant en levert niets minder dan memorabel filmmateriaal op. Niet te missen, maar zeker niet geschikt voor gevoelige zielen...

Productinformatie

  • Release-datum: 19 augustus retail, 3 augustus rental
  • Genre: Drama
  • Taal: Nederlands ondertiteld
  • Regisseur: Hector Babenco (Kiss of a Spiderwoman)
  • Cast: Rodrigo Santoro (Charlie\'s Angles: Full Throttle, Behind the Sun, Brainstorm, How to), Lazaro Ramos (Tres Marias, Madame Sata, Woman on Top), Luiz Carlos Vasconcelos (Me You Them)
  • Extra\'s: Audiocommentaar van regisseur Hector Babenco, Verwijderde scenes, Making of, Historische beelden: "De Staatsgevangenis in 1928" en "Het laten imploderen van de echte Carandiru gevangenis"

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina