Clouds of Sils Maria van Olivier Assayas vanaf 11 september in de bioscopen

Clouds of Sils Maria van Olivier Assayas

vanaf 11 september in de bioscopen

 


  

Filmfreak Distributie/Remain in Light brengt Clouds of Sils Maria op 11 september uit in de bioscopen. Juliette Binoche, Kristen Stewart en Chloë Grace Moretz spelen de hoofdrollen in de speelfilm van Olivier Assayas, die in Cannes met lovende kritieken in première ging.

Op het hoogtepunt van haar internationale carrière wordt de actrice Maria Enders gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar geleden beroemd maakte. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw die haar oudere baas Helena in een spel van liefde tot zelfmoord drijft. Nu krijgt ze de rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden. Voor de repetities reist Maria met haar assistente en vriendin Valentine naar Sils Maria, een afgelegen plaatsje in de Alpen. Jo-Ann Ellis, een Hollywoodsterretje dat voortdurend in schandalen is verwikkeld, zal de rol van Sigrid spelen. Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie ziet Maria zich geconfronteerd met de eindigheid van haar carrière en tast ze de grenzen van vriendschap en liefde af.

Juliette Binoche (Caché, Godzilla, The English Patient), Kristen Stewart (On the Road, Twilight) en Chloë Grace Moretz (Carrie, Kick-Ass 1 en 2) spelen de hoofdrollen in Clouds of Sils Maria van Olivier Assayas (Après mai, L’heure d’été). De speelfilm, gefinancierd door modehuis Chanel, ging in première op het Festival de Cannes 2014.

The Telegraph: “Assayas’s crisp and thoughtful script blurs the lines between life and play.”
London Evening Standard: “Thoughtful, intriguing and psychologically developed.”
Variety: “Stewart is the most compellingly watchable American actress of her generation.”

Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  05-06-2014

De nieuwe Assayas. Altijd fijn. (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina