Cinemarathon: Het officiele persbericht

FANATIEKE FILMFANS PROBEREN WERELDRECORD FILM KIJKEN TE BREKEN

Meer dan 100 fanatieke filmfans zetten zich zondag 14 december schrap in hun bioscoopstoelen als de Pringles Cinemarathon van start gaat in de Cinerama bioscoop te Amsterdam. Hun doel is het officiële wereldrecord film kijken te verbreken door het op minimaal 70 uur te zetten. Daarnaast proberen de deelnemers zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de Stichting Bio-Kinderrevalidatie.

Afgelopen weekend waagden 20 Amerikanen in New York een soortgelijke poging om in het Guinness Book of Records terecht te komen. 11 van hen zetten het nieuwe record op 66 uur en 30 minuten, na het kijken van bijna 35 films. Het officiële – als laatste door Guinness erkende - record staat overigens nog steeds op 63 uur en 27 minuten en is onlangs gevestigd in Australië.

Om het Amerikaanse record te breken moeten de deelnemers in drie dagen en nachten minimaal 36 films kijken zonder één moment in slaap te vallen. In tegenstelling tot New York en Australië zal de recordpoging in Amsterdam plaatsvinden in een echte bioscoop en zullen de films bekeken worden vanaf 35mm filmprints in plaats vanaf dvd.

De deelnemers aan de Pringles Cinemarathon hebben vooraf hun uithoudingsvermogen getraind door thuis minimarathons te houden van meer dan 35 uur.

“Ik denk dat ik het record ga halen door mijn wilskracht. Ik kan niet toestaan dat het wereldrecord in handen van een ander land ligt,” zegt deelnemer Max Davidse over zijn motivatie om mee te doen, “Ik heb mezelf behoorlijk getraind en denk dat ik er helemaal klaar voor ben,”.

De Pringles Cinemarathon is inmiddels met 42 films uitgegroeid tot een echt filmfestival. Naast klassiekers als Stanley Kubricks The Killing en de (dans-)marathonfilm They Shoot Horses, Don’t They? van Sidney Pollack, draaien er negen premières, waaronder de horrorfilms Underworld en The Texas Chainsaw Massacre, de romantische komedies Mambo Italiano en Alex & Emma, de nieuwe film van Danny DeVito Duplex, een verrassingspremière en de comedy Scary Movie 3.

Familieleden, vrienden en filmliefhebbers kunnen ook losse kaarten aanschaffen voor de films. Deze zijn te koop aan de kassa van de Cinerama bioscoop te Amsterdam. Kaarten kosten slechts 5 euro, waarvan 1 euro naar de Stichting Bio-Kinderrevalidatie gaat. Tevens is het mogelijk om 5 blanco kaarten te kopen, waarmee men toegang krijgt tot 5 films naar keuze uit het programma. De kassa is iedere dag geopend van 17.00 uur tot 22.00 uur. De inschrijving voor de recordpoging is inmiddels gesloten.

Het resultaat van het wereldrecord film kijken wordt ingediend bij het Guinness Book of Records. Twee onafhankelijke waarnemers van ‘enige status’ zullen bevestigen dat de deelnemers zich aan de officiële regels van Guinness hebben gehouden. Van de opbrengst van de Pringles Cinemarathon zal een digitale videocamera gekocht worden ter ondersteuning van de Bio-Kinderrevalidatie multimedia weekenden.

Recente artikelen

Laatste reacties

Redondo  |  10-12-2003

Sluit me bij Harry aan: Veel succes iedereen met het breken van records!!!
Lees meer >

Ronald Stiebolt  |  09-12-2003

Dank je wel Harry!
Lees meer >

Harry stadman  |  09-12-2003

iedereen die aan de cinemarathon meedoet wil ik veel sterkte toewensen.
Lees meer >

Ronald Stiebolt  |  09-12-2003

En dat het persbericht z'n vruchten afwerpt is duidelijk: Zojuist was Marcel (nagenoeg) live bij YorinFM en staat er, als alles goed gaat, vanaf morgen een h...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina