Cinemarathon: De laatste dag [update: 18:45]

De laatste dag van de Cinemarathon is aangebroken en op dit moment, om 10:30 op dinsdagochtend, zijn er nog 25 deelnemers over. Met nog 8 uur te gaan om het record wat vorige week in de VS is behaald te evenaren ziet het er dus goed uit. De grens van 70 uur, het doel van de recordpoging, ligt echter nog 11.5 uur van ons verwijderd en in die tijd kan er nog veel gebeuren. Volgens de organisatie is de afgelopen nacht zéér zwaar geweest voor de deelnemers, het gebrek aan slaap en het lange vertoeven in de bioscoopstoelen gaat veel mensen niet in de koude kleren zitten.
Opvallend is wel dat er de laatste uren geen vrijwillige opgaven meer zijn, mensen die nu uitvallen worden in alle gevallen door de waarnemers gevraagd te stoppen omdat zij in slaap zijn gevallen.

Er valt gelukkig erg goed nieuws de melden over de opbrengst van de sponsoring: Deelnemers konden zich door vrienden en bekenden (per gekeken film) laten sponsoren ten gunste van de stichting Bio-Kinderrevalidatie. Een rekensommetje aan de hand van de laatste 50 deelnemers alleen al laat zien dat er tot nu toe zo\'n 4000 Euro bij elkaar is gekeken, een bedrag dat alleen maar hoger zal worden als ook de opbrengst van de overige deelnemers er bij wordt opgeteld.

UPDATE: 13:00

Het gaat de laatste uren goed, sinds onze ochtend-update zijn er slechts twee mensen uitgevallen en er zijn dus nog 23 deelnemers in competitie. DVD.nl zal in de loop van de middag afreizen naar Amsterdam, we zullen de updates vanaf daar voortzetten!

UPDATE: 17:30

Ik ben in Amsterdam aangekomen en het is hier een klein slagveld. De bij aanvang zo nette filmzaal ligt nu her en der vol met kleding en niet te vergeten, (ex-)deelnemers. In het vak waar de deelnemers zitten lijkt de spirit nog redelijk goed, al is er van het schreeuwen en joelen waar eerder nog sprake van was op dit moment niet veel meer over. Op dit moment draait de film \'Amelie\' en er zijn op dit moment zijn er nog altijd 22 mensen in competitie. Op dit moment beginnen ook familie en vrienden van deelnemers binnen te druppelen om ondersteuning te bieden tijdens deze laatste, zware uren.

Vanavond rond 17:27 uur zal het record dat vorige week in de VS is gevestigd worden geëvenaard, en om 22:00 uur vanavond zal het uiteindelijke doel van 70 uur filmkijken behaald worden. Hoogst waarschijnlijk zal de recordpoging op dat moment ook gestaakt worden, alleen als alle overgebleven deelnemers na 70 uur besluiten om nog door te gaan zal er eventueel nog een film ingestart worden. Het record is volgens de richtlijnen van Guinness namelijk een individueel record en indien iemand die de 70 uur gehaald heeft besluit te stoppen terwijl anderen wel doorgaan dan zal hij of zij niet opgenomen worden in het Guinness Book of Records. Houdt DVD.nl voor meer nieuws en foto\'s vanuit de zaal!

UPDATE: 18:45

Het record van 66 uur en 30 minuten dat vorige week in Amerika is behaald is zojuist onder luid gejuich van de deelnemers verbroken. Het record is nu dus sowieso in Nederlandse handen. Het doel van 70 uur blijft echter overeind en de recordpoging zal dus pas om 22:00 uur vanavond gestaakt worden. Deelnemers die tot die tijd alsnog afvallen hebben pech, zij zullen helaas niet in aanmerking komen voor vermelding in het Guinness World Records Book.


Grote vreugde bij de deelnemers toe zij te horen kregen dat het Amerikaanse record verbroken is.

Recente artikelen

Laatste reacties

Richard B.  |  16-12-2003

Hou vol! (y) D'r is toch wel een ding wat ik me steeds afvraag: is de lucht daar nog een beetje te verdragen? ;)
Lees meer >

Harry stadman  |  16-12-2003

Kom op jongens en meisjes! nog even volhouden tot die 70 uur! alvast gefeliciteerd met het verbreken van het Amerikaans record. :wink:
Lees meer >

Reinbo  |  16-12-2003

WOW! Zoals jullie eerder op dit forum hebben kunnen lezen had ik niet gedacht dat ze het zouden halen met dat rottige begintijdstip en die vreselijke stoel...
Lees meer >

rkrijger  |  16-12-2003

De voorlaatste foto, onderste rij tweede van rechts... Weet iemand wie dit is?!? Ik denk dat ik die goser ken...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina