Calimero weer verkrijgbaar op DVD

Just 4 Kids logo

Just 4 Kids


Calimero, het kleine zwarte kuikentje, weer verkrijgbaar op dvd

coverscoversHet tekenfilmfiguurtje Calimero met de legendarische uitspraak: ‘Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk, o nee,’ is nu verschenen op dvd. Uitgever Just4Kids heeft de dvd-rechten verworven van het allerliefste kuikentje. Just4Kids blaast de klassieke tekenfilmserie uit de jaren ’70 een nieuw leven in, met een compleet nieuw vormgegeven dvd-serie. 
De eerste twee titels zijn ‘De geboorte van Calimero’ en ‘De wereld is mooi’. Op elke dvd staan acht afleveringen, goed voor ruim anderhalf uur kijkplezier.  De dvd’s vol jeugdsentiment zijn vanaf half april 2010 verkrijgbaar bij onder andere Bart Smit, Blokker en Intertoys . Later dit jaar verschijnen meer dvd’s van Calimero.


Geboorte van Calimero

Tekenaar Toni Pagot (1921 – 2001) ontwierp het kuikentje Calimero voor een wasmiddelenreclame op de Italiaanse tv. Dit lieve aandoenlijke kuikentje sloeg zo aan, dat de tekenaar in de jaren ’70 een serie tekenfilms ontwikkelde. Het kuikentje Calimero kruipt uit zijn ei, als zijn vader en moeder even niet thuis zijn. De pasgeborene gaat naïef op onderzoek uit in de boze buitenwereld. Daar beginnen de avonturen van Calimero, die altijd een educatief karakter hebben.

Op de buis
De ouders kennen Calimero al. Maar ook de kleine televisiekijker van nu heeft al kennis kunnen maken met het kleine zwarte kuikentje, want Calimero wordt ook dagelijks uitgezonden op  Z@ppelin.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Robin W.  |  22-06-2010

Het zijn afleveringen van de Japanse serie uit de jaren '90, niet die van de Italiaanse serie uit de jaren '70. Het beroemde introliedje met "Hiephiephoi, hieph...
Lees meer >

Bjorn024  |  15-05-2010

.
Lees meer >

TheGodfather  |  15-05-2010

Dan heb ik niets gezegd! m`n excuus :oops:
Lees meer >

peptalk  |  15-05-2010

Kan ook. Heb ook afleveringen gezien waarin hij "en dat is niet fijn" zei. Maar waarom je meteen weer een ":roll: " moet plaatsen is me een raadsel :roll: je ku...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina