Buena Vista: The Haunted Mansion op DVD

Buena Vista home Entertainment presenteert:

THE HAUNTED MANSION (komedie)

Met: Eddie Murphy, Terence Stamp, Nathaniel Parker
Muziek: Mark Mancina.
Regie: Rob Minkoff (The Lion King, Start Little)
Te KOOP op DVD en Video vanaf 25 augustus 2004
Te HUUR vanaf dezelfde datum

Bereid je voor op een spannend hiernamaals met het komische avontuur The Haunted Mansion van Walt Disney Pictures. Eddie Murphy, Jennifer Tilly, Terence Stamp en Nathaniel Parker spelen de belangrijkste rollen in deze spook-taculaire familiefilm, die uitpuilt van de speciale effecten en humor.

Vanaf 25 augustus 2004 is The Haunted Mansion te HUUR en te KOOP op DVD en video. Natuurlijk staat op de DVD weer veel BONUSMATERIAAL. Bovendien heel veel EXTRA’S (Enhanced Computer Features (ROM)) voor op je PC. Onder andere de mogelijkheid om met foto morphing op je eigen computer met foto morphing geesten te maken.

The Haunted Mansion is gebaseerd op een attractie, die sommigen misschien kennen van Disneyland Orlando en - Californie. Het is een geheimzinnig spookhuis met o.a. krakende trappen, piepende deuren en geestverschijningen. Maar dit huis bevat een groot geheim!


THE HAUNTED MANSION (komedie)

Check your pulse at the door... if you have one
Bereid je voor op een spannend hiernamaals met dit komische avontuur dat uitpuilt van de adembenemende speciale effecten. Uit dezelfde studios als Pirates Of The Caribbean.

The Haunted Mansion is gebaseerd op een attractie, die sommigen misschien kennen van Disneyland Orlando en - Californie. Het is een geheimzinnig spookhuis met o.a. krakende trappen, piepende deuren en geestverschijningen. Maar dit huis bevat een groot geheim!

Gehuld in mist en mysterie was The Haunted Mansion namelijk ooit een statig vooroorlogs paleis voor de rijken in New Orleans. Nu wordt het enge en zwaar verwaarloosde huis bewoond door een verliefde negentiende-eeuwse heer en 999 geesten, en woedt er een hilarische, huiveringwekkende strijd om de heerschappij over het huis.

In de film is makelaar Jim Evers (Eddie Murphy) is altijd druk, druk, druk. Hij leeft voor zijn werk. Hij is daar ook goed in. Met zijn humor en een handige babbel is hij een topverkoper.
Net als hij aan zijn vrouw en zakenpartner Sara (Marsha Thomasson) en hun twee kinderen beloofd heeft om een lang weekend weg te gaan, worden ze gebeld. Het telefoontje is van een zekere Edward Gracey (Nathaniel Parker), de eigenaar van het geheimzinnige huis The Haunted Mansion. Hij wil het pand verkopen. Jim en Sara beseffen dat dit wel eens de deal van hun leven zou kunnen worden en besluiten met hun twee kinderen, op weg naar hun vakantieadres, een bezoek aan het huis te brengen, dat aan een afgelegen, moerassige rivierarm ligt.

Een heftige en mysterieuze onweersbui zorgt ervoor dat de familie, samen met de excentrieke Gracey en zijn mysterieuze Butler Ramsley (Terence Stamp), ook de nacht in het huis moet doorbrengen. Geen pretje want het hangt vol spinnenwebben, bezit geheime doorgangen en onderaardse grafkelders, en blijkt bewoond door maar liefst 999 zichtbare en onzichtbare geesten. Jim drijft eerst de spot met de spookverhalen van Gracey, maar komt er al snel achter dat er toch wel erg vreemde dingen in het huis gebeuren. Zijn vrouw Sara blijkt onverwachte banden te hebben met het spookverleden van het huis. Zijn gezin loopt gevaar! In het huis heerst een groot kwaad. Een Duivelsvloek. Alle geheimen voeren naar de beeldschone Elizabeth, ooit de geliefde van de excentrieke Gracey. Alleen als Jim de vloek rondom haar kan verbreken, redt hij niet alleen zijn gezin, maar bevrijdt hij alle bewoners. Samen met zijn kinderen en met de hulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota (Jennifer Tilly) komt hij voor heel wat verrassingen te staan. Met bluf en spookachtig plezier slaat hij zich door de meest griezelige opdrachten heen. Alleen dan kan de rust terugkeren in het spookhuis.
Met: Eddie Murphy (Beverly Hills Cop, I Spy, Nutty Professor, Holy Man, Doctor Dolittle), Terence Stamp (The Sicilian, Full Frontal, Star Wars: Episode I – The Phantom Menace)
Uit dezelfde studios als Pirates of the Caribbean
Regie: Rob Minkhoff (The Lion King, Stuart Little)

BONUSMATERIAAL THE HAUNTED MANSION
• The Haunted Mansion – Onthulde geheimen (12:32)
(Making Of Featurette)

• Anatomie van een scène: Geesten op het kerkhof (11:03)
(Featurette over het maken van de speciale effecten in de scènes op het kerkhof)
• Disney’s virtuele attractie op DVD: The Haunted Mansion (ART 22:38)
(Interactieve Mini Movie)
• Niet eerder vertoonde scène: Emma en Ezra (2:16)
• Bloopers (RT 5:54)
• Muziekvideo “Superstition” uitgevoerd door Raven (RT 3:23)
• Gesproken toelichtingen (88:00 ieder)
* Regisseur Rob Minkoff, Kostuumontwerpster Mona May
* Producent Don Hahn, Special Effects Supervisor Jay Redd,
Scenarioschrijver David Berenbaum

En op je eigen computer / Enhanced Computer Features (ROM)
• De geschiedenis van The Haunted Mansion Attractie (12:13)
• Foto morphing; Maak je eigen Geest
• Photo Galleries
• Desktop animated wallpaper en animated screensavers
• Enhanced Virtual Mansion Tour
Walt Disney Home Entertainment. Genre: komedie. Speelduur: 84 minuten
Keuring: 12 jaar, angst, geweld.
DVD: Interactieve menu’s. Directe scènetoegang. Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans. Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden.
2.35:1 / 16 x 9

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Wizz-Art  |  10-08-2004

Zien ga ik hem wel, maar kopen dat zie ik daarna wel.
Lees meer >

TheGodfather  |  09-08-2004

Heb me wel vermaakt toen ik deze film heb gezien, misschien komt ie in de collectie. Eddie Murphy is altijd wel geinig, bovendien lijkt dit wel n aardige releas...
Lees meer >

Philippe  |  04-08-2004

Deze film nog niet gezien, lijkt me wel interessant. Same for me. Ga ik zeker eens huren.
Lees meer >

MvdS  |  27-07-2004

Enorme, enorme, enorme saai film. Ging er naar toe omdat mijn vrouw hem persé wilde zien. Ik heb uiteindelijk toegegeven, daar hij van dezelfde makers als P...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina