Buena Vista released op 12 september vier nieuwe speelfilms op DVD

 

Walt Disney Studios Home Entertainment brengt op 12 september de volgende vier speelfilms op DVD uit

BREAKING AND ENTERING
Love is no ordinary crime

Een emotioneel en diepzinnig, modern drama van de Academy Award®-winnende regisseur Anthony Minghella (The English Patient). Hij schreef tevens het scenario. Will (Jude Law) is een succesvolle Londense architect. Hij is getrouwd met de Zweeds-Amerikaanse Liv (Robin Wright-Penn). Samen zorgen ze voor Liv’s autistische dochter, wat niet meevalt. Zijn leven wordt overhoop gehaald wanneer in zijn kantoor, dat in een foute buurt ligt, wordt ingebroken waarbij zijn laptop wordt gestolen. Bij een tweede poging tot inbraak volgt hij de jonge dief, een uit Bosnië afkomstige knul die door zijn ooms en neven in de criminaliteit is beland, naar zijn  uis. In plaats van aangifte te doen bij de politie gaat hij langs bij de moeder (Juliette Binoche), die bijverdient als naaister. Langzaam wordt hij een voor hem totaal onbekende wereld ingesleurd.

Met een award-winnende cast onder leiding van Jude Law, Juliette Binoche, Robin Wright Penn, Martin Freeman en Ray Winstone, bewijst deze film dat sommige dingen kapot moeten gaan voordat je ze kan maken.

British Independent Film Awards Nominaties:
Beste Actrice – Juliette Binoche | Beste Actrice – Robin Wright Penn |
Beste Nieuwkomer – Rafi Gavron

Bonusmateriaal
• Gesproken toelichting bij de film van regisseur Anthony Minghella
• Breaking and Entering: de making-of
• Bioscooptrailer
• Deleted scènes

Technische specificaties
TAALKEUZE Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans
ONDERTITELING: Nederlands / Frans / Engels
GENRE: Drama, romance, thriller
BEELDFORMAAT: 16 x 9 – 2.35:1
SPEELDUUR: 116 minuten
KIJKWIJZER: 12 jaar, sex, grof taalgebruik


HOLLYWOODLAND
Living in Hollywoodland can make you famous.
Dying in Hollywoodland can make you a legend.

Nadat de dood van tv-Superman George Reeves (Ben Affleck) in zijn slaapkamer tijdens een feestje, als zelfmoord wordt bestempeld, probeert de mislukte privédetective Louis Simo (Adrien Brody) te bewijzen dat Superman eigenlijk het slachtoffer was van kwade opzet en door een misdrijf aan zijn einde is gekomen. Kandidaten genoeg. Op het feestje waren immers ook een boze verloofde en een jaloers liefje, dat weer getrouwd is met MGM-producent Eddie Mannix. Voor de detective wordt de zaak telkens persoonlijker en het grijpt hem bij de keel wanneer blijkt dat er onverwachte verbanden bestaan tussen het leven van de acteur en zijn eigen leven.

Academy Award® winnaar Adrien Brody, Ben Affleck en Diane Lane zetten meeslepende rollen neer in HOLLYWOODLAND, een film met een fascinerende kijk op roem, schandalen en corruptie, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van Hollywoods meest beruchte onopgeloste mysteries.
Scenario: Paul Bernbaum. Regie: Allen Coulter. Jaren ’50.

Filmfestival van Venetië – Beste Acteur Ben Affleck
Filmfestival van Venetië – Nominatie Gouden Leeuw Beste Regie – Allen Coulter
Golden Globe Nominatie – Beste Mannelijke Bijrol – Ben Affleck

Bonusmateriaal
• Het Hollywood van toen laten herleven
• Achter de koppen
• Hollywood toen en nu
• Gesproken toelichting bij de film van regisseur Allen Coulter

Technische specificaties
TAALKEUZE Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans
ONDERTITELING: Nederlands / Frans / Engels / Frans
GENRE: Sport / Speelfilm
BEELDFORMAAT: 16 x 9 – 1.85:1 Widescreen
SPEELDUUR: 121 minuten
KIJKWIJZER: 12 jaar


INVINCIBLE
One man’s impossible dream... became his biggest triumph!

 

Vince Papale is een gewone jongen. Net als zijn vereerde footballteam van de National Football League in Philadelphia heeft de arme en richtingloze Vince (een rol van  Mark Wahlberg, The Italian job) betere tijden gekend. Met lede ogen ziet hij toe hoe zijn team een dramatisch seizoen doormaakt. Zijn hele leven heeft Vince gedroomd om te schitteren in de National Football League. Maar de mogelijkheid om via het collegefootball op te vallen was voor hem niet weggelegd. Nu is hij barman. Als de nieuwe trainer van de Philadelphia Eagles, Dick Vermeil (Greg Kinnear, Little Miss Sunshine), voor het eerst een open training organiseert waaraan iedereen kan deelnemen, grijpt Vince zijn kans. Tot ieders verbazing wordt hij geselecteerd. Vince moet nu al zijn doorzettingsvermogen en passie aanspreken om te overleven in de wereld van het professionele football, waarin enorm veel op het spel staat.  Uiteindelijk lukt het hem het vertrouwen van zijn teamgenoten te krijgen, een positieve bijdrage te leveren aan de teamspirit en de stad weer bij elkaar te brengen op het moment dat het het hardste nodig was.

Mark Wahlberg schittert als hoofdrolspeler Vince Papale, die als 30 jarige barman in zijn plaats Philadelphia doorbreekt in het professionele footballteam. Naast hem worden belangrijke rollen vertolkt door Greg Kinnear, Elizabeth Banks, en Kevin Conway. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Vince Papale schreef Brad Gann het scenario en tekende Ericson Core voor de regie.

Bonusmateriaal
• Onoverwinnelijk: Het verhaal van Vincent Papale.
• De film bekijken met gesproken toelichting van regisseur Ericson Core en editor Jerry Greenberg.
• De film bekijken met gesproken toelichting van Vincent Papale, producent Mark Ciardi en schrijver Brad Gann.

Technische specificaties
TAALKEUZE Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Canadees / Spaans
ONDERTITELING: Nederlands / Frans / Engels
GENRE: Sport / Speelfilm
BEELDFORMAAT: 16 x 9 – 1.35:1
SPEELDUUR: 99 minuten
KIJKWIJZER: 6 jaar


GOAL II: LIVING THE DREAM

Het verhaal over voetballer Santiago Munez (Kuno Becker) gaat met een vaart verder in deze film vol actie. De favoriete speler van voetbalclub Newcastle United bereikt sterrenstatus, en de droom van elke voetballer, wanneer hij een transfer maakt naar Real Madrid. Het elftal wordt getraind door de Nederlander Rudi van Merwe (Rutger Hauer). Hij krijgt nu te maken met échte sterren. Al snel leert hij ook de schaduwzijden van het sterrenleven kennen. GOAL II: LIVING THE DREAM is een spannende adrenalinestoot met veel adembenemende voetbalactie in echte wedstrijden met echte voetballegendes zoals Raul, Beckham, Zinedine Zidane en Frank Lampard.

Net zoals in de film GOAL! Kick Off – The Impossible Dream speelt de razend populaire Kuno Becker de rol van Santiago Munez, die door talentscouts in Los Angeles, nadat hij met zijn ouders vanuit Mexico illegaal de grens is overgestoken, ontdekt wordt en een contract kan tekenen bij Newcastle United. Ook Stephen Dillane (talentscout Glen Foy), Anna Friel (Roz Harmison, het vriendinnetje van Santiago) en Alessandro Nivola (topvoetballer Gavin Harris, een dure speler met een dure smaak) keren terug in GOAL II. Een glansrol is weggelegd voor Rutger Hauer die op superieure wijze de Nederlander Rudi van Merwe speelt, trainer van voetbalclub Real Madrid. Naar een idee en een scenario van Mike Jefferies deed Jaume Collet-Serra de regie.

Bonusmateriaal
• Bloopers
• Deleted Scenes

Technische specificaties
TAALKEUZE Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans
ONDERTITELING: Nederlands / Frans / Engels
GENRE: Sport / Speelfilm
BEELDFORMAAT: 16 x 9 – 2.40:1 Widescreen
SPEELDUUR: 110 minuten
KIJKWIJZER: alle leeftijden

Recente artikelen

Laatste reacties

Peter Neefs  |  17-08-2007

Goal! 2 voor mij, heb Goal! ook in mijn bezit en vond dit een aardige prent...ik moet wel toegeven dat ik een fanatieke voetbalfan ben, en zoveel voetbal films ...
Lees meer >

Sneaker  |  15-08-2007

Hollywoodland en Breaking and Entering wekken mijn interesse.
Lees meer >

deweb  |  15-08-2007

Een beetje Gangs of New York achtig ja. Er is een betere: http://www.villagepictureshows.com/Images/hollywoodland_ver4.jpg Maar verder is de film dík in orde ...
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  15-08-2007

vooral de cover van Hollywoodland blinkt weer uit in originaliteit:(
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina